Těhotenství dvojčat - zvláštní příznaky ještě před UTZ?

Anonymní
3.11.11 16:13

Těhotenství dvojčat-zvláštní příznaky ještě před UTZ?

Zakládám toto téma spíš ze své vlastní zvědavosti.
Vím, že každé těhotenství je jiné a silně subjektivně vnímané příznaky ranného těhotenství nemusí nutně znamenat vícečetnou graviditu.

Přesto bych se ráda zeptala, maminky přirozeně počatých dvojčátek,měly jste jiné příznaky než u klasického těhotenství, pokud máte to srovnání?

Jsem těhotná potřetí, na první prohlídku jdu příští týden.Podle svých výpočtů bych měla být zhruba v 6tt.
Vím datum početí, bylo to 10DC,jindy to prostě nemohlo být.Vlastní ovulaci nesleduju, tak nevím, jestli přišla dřív nebo jestli spermie nadprůměrně přežily. Vůbec jsem totiž s těhotenstvím nepočítala. I když jsem měla poslední dobou kratší cykly, tento den mi vyšel podle všeho jako „neplodný“.

Každopádně,těhotenské příznaky cítím od 18.dne cyklu, únava, bolest hlavy, která mě nikdy nebolívá,vlčí hlad v noci, za pár dní i ranní nevolnosti.Taky silně bolestivá a nateklá prsa,lze z nich i vytlačit něco mleziva(ještě před datem MS).Ale začátkem letošního roku jsem přestala kojit dítě, nevím, jestli to s tím má souvislost(u 2 předchozích těhotenství jsem rozhodně neměla tak citlivá prsa a výtok z bradavek hned ze začátku)
První test jsem si dělala 26 dc, s citlivostí 10,schválně z odpolední moči, žádný duch,normálně pozitivní. O 2 dny později jsem si dělala test méně citlivý, taky odpoledne, normálně pozitivní.
Je mi na omdlení,u předchozích těhotenství mi nikdy nebylo.
Ráno mi bývá hodně špatně, ale nezvracím. Ale hodně mě bolí ta prsa,musím mít podprsenku,nejraději bych si ji nechala i v noci, protože ráno při vstávání to jde fakt „cítit“.

Svoje kalhoty už nedopnu, praskl mi zip, přibrala jsem asi 3 kila, břicho mám kulaté a klenuté. Vím, že to není nutný příznak dvojčat, může to zásoba tuků na pozdější časy, zvětšení tělních tekutin a krve.

V rodině po ženské linii dvojčata nemáme, jsem nohama na zemi, jsem jen zvědavá :-)

Trošku jsem googlila,no vygooglila jsem, že by to mohlo být způsobeno vyšší hladinou těhotenských hormonů,což může znamenat vícečetné těhotenství, v horším případě vrozenou vadu plodu nebo molární těhotenství :-(
Dokonce jsem našla ne netu článek na idnes,kde byly popsány příznaky těhotenství s dvojčaty,jako bych se v tom našla. Ale závěry z toho nedělám, to je jasné,přečetla jsem si to pro pobavení.

Píšu to jen pro úplnost a tuto diskuzi zakládám ze zvědavosti, tak pokud bude někdo tak ochotný a odpoví mi :kytka:
Pročítat běžící diskuze o těhotenství dvojčat a hledat příznaky příspěvek od příspěvku se mi nechce.
Já potom na oplátku napíšu rozuzlení(počítám s jedním plodem a doufám, že vše bude v pořádku),kdyby někdo hledal a byl zvědavý jak já :-D

Příznaky vsugerované mít nemůžu, děti už mám a těhotenství bylo trochu neplánované, ač chtěné.
Prosím o zachování anonymity,nechci prozrazovat své těhotenství na počátku.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17629
3.11.11 16:46

no napadlo mě, že fakt s každým dalším těhotenstvím je to jinak a z okolí mám odsledované, že horší a horší, co se potíží týče - jako nevolnosti apod…takže mě osobně by nenapadlo takhle uvažovat :think:
každopádně jsem zvědavá na rozuzlení a tipuju spíš jedno mimi

přeju, ať to vše dobře probíhá a jste ok oba :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10872
3.11.11 16:50

Já mám teda holky po IVF, ale bylo mi zle až šíleně!!! A břicho jak balon… nepomáhalo mi vůbec nic na nevolnosti, doktor mi rovnou řekl, že je to kvůli dvojkám - je moc zvýšená hladina hormonů :nevim:

Tak držím palce, ať je to tak, jak si přeješ :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
3.11.11 17:25

mám sice dvojky po IVF…ale jak se to vezme…z jednoho transférovanýho embrya mám jednovajky…takže trochu přirozeně, trochu uměle. :-P a nyní jsem těhotná přirozeně s jedním…musím říct, že rozdíl v těch dvou těhotenství je obrovskej…s dvojkama mě bylo šíleně blbě, furt jsem spala, nemohla nic jíst, žáha mě pálila od začátku až do konce těhotenství, prsa mě bolely od začátku tak, že jsem nemohla spát na břiše…teď ve 20tt furt na břiše spím. těhotenský gatě jsem s dvojkama musela nosit od 11tt jak se vyklenulo břicho a te´d furt nosím svoje gatě i sukně..na některých mám teda gumičku. s dvojkama mě bolely kyčle a kostrč cca od 15tt…teď mi není nic… :roll:

rozhodně je těhotenství s dvojčaty úplně jiný…tohle těhotenství si úžasně užívám a zatím můžu říct i tu blbost, že je to nejkrásnější období…to jsem v tom prvním fakt říct nemohla :mrgreen:

jo a rozdíl taky cítím, co se týče pohybů…je sakra znát, že jeden prcek tam má víc místa 8-o

tak uvidíš, jak to dopadne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
28.8.15 08:54

Jaký byl výsledek?

A jaký byl ten výsledek? hádejte, proč jsem se sem proklikala. Obávám se TÉHOŽ. Třetí těhotenství, takže… Jaký byl ten výsledek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
31.8.15 10:10

Taky mě to zajímá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie