Těhotenství okolo 100kg

Anonymní
25.10.24 09:39

Těhotenství okolo 100kg

Ahoj holky,

Je tady některá z vás co byla těhotná s touto vahou? Jak těhotenství probíhalo?

Ja měla problém s vahou už od dětství, ale ne vyloženě zdravotní spis jen špatne návyky. V průběhu života mi váha litala nahoru a dolu +- 20kg. Nicméně minuly rok už jsem se rozhodla se sebou opravdu něco dělat. Začala chodit na tréninky do fitka s trenérem, skupinové lekce tance, badminton o víkendu a v mezicase cyklotrenazer doma. Hodně me sport začal bavit a zhubla jsem ze 125kg na 97 a chtěla pokračovat.

Pak jsem v červenci zjistila ze jsem těhotná a malovala si jak budu v klidu pokračovat i v těhotenství, ale 1. Trimestr me dost semlel. Byly dny kdy jsem nedokázala vylézt z postele a jediná chvíle kdy jsem nezvracela bylo když jsem něco jedla takže hodně rychle jsem pribrala nejakych 6kg. Teď jsem ve 20.tt a dohromady mám nahoře asi 10kg.

Na kazdou kontrolu jdu se strachem z vážení, protože mi doktorka rekla ze s mou vahou bych neměla přibrat vůbec nic. Teď už mi není tak špatne takže se snažím si víc hlídat jídlo a i když do fitka pořad chodím tak cítím ze moje fyzicka sla hodně rychle dolu.

Jinak těhotenství zatím probíhá úplně v pořádku, tlak mám dobrý, cukrovku zatím nevím…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
919
25.10.24 09:54

Já začínala těhotenství na 95 kilech.. jsem 25+3 a na minulé poradně jsem měla nahoře kilo. Všechny výsledky mi dopadají zatím výborně, cukrovku nemám a doktorka o váze nikdy nic neříkala. Jako je fakt, že já co jsem těhotná, tak jim spíš méně, protože se hned cítím plná a je mi zle. Jako počítám s tím, že do konce se přes tu stovku asi dostanu. I u minulého těhotenství jsem myslím přibrala až ty poslední dva měsíce. Tehdy jsem měla +15 kg, což myslím, že to není úplná katastrofa. Pak jsem to měla hned dole a ještě jsem dost zhubla díky kojení.
Jinak co jsem slyšela, tak ty těžší maminy prý moc v těhotenství nepřibírají, právě kvůli vysoké počáteční vaze. Ale jestli to platí u všech…? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
25.10.24 10:31

Já první těhu začánala na cca 87 kg a při porodu jsem měla 112 kg. Při druhém jsem měla na začátku něco přes 90 kg a přibrala jsem podobně. Jako občas nějaký doktor připomínky měl, ale těhotenství obě byly bez problémů i porody. Jen samozřejmě je člověk jak velryba a pohyb je obtížnější, sotva jsem funěla.

Jinak já měla celou dobu cca 70-75 kg a jak jsem přestala brát antikoncepci, tak do doby otěhotnění jsem nabrala na těch 87 kg. Trvalo to třičtvrtě roku, kdyby se nedařilo dýl tak už nevím, kam by to až šlo ta váha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11855
25.10.24 10:56

1. Těhotenství jsem začínala na 92 kilech…s tím že před otěhotněním jsem asi 10 Kiko zhubla…k porodu jsem šla se 105 kily ale domu z porodnice s 95 (takže většinu nabrané váhy tvořilo mimino a voda) to jsem si +- kilo držela až do druhého otěhotnění…tam mi byla diagnostikována těhotenská cukrovka a musela jsem držet dietu…až do 3 trim jsem díky tomu reálné nenabrala ani deko…rodit jsem šla pak s 100 rovnou a po porodu jsem měla 87kilo…teď mám asi 92 (nejsem aktuálně schopna držet se nějakých stravovacích návyků…navíc jsem nedostatek energie kompenzovala klasický sladkým když už jsem ho konečně po půl roce zase mohla 🙈)..což se doufám zlepší až nastoupím do práce…
Jinak obě těhotenství celkem vpohode…akorát porod byl v obou případech císařem..poprvé kvůli poloze mikina, podruhé tam bylo více důvodu..hlavním byl asi ta cukrovka kdy jsem nesměla přenášet a termín mi vycházel na Vánoce…a taky teda samozřejmě to že už jsem po jednom císaři byla, mimino mělo mít dle odhadů přes 4 kila (což už se vbac nedoporučuje) a to že mě jizva celé těhotenství pobolivala…taky mezi porody bylo jen 16m…
Samozřejmě to že jsem rodila císařem mě omezilo v tom že jsem nemohla třeba začít cvičit hned po porodu…tam se musí 6 měsíců čekat…ne že bych na to teda mela energii..zvládala jsem. maximalne procházky kočárem 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.24 11:10
@Anonymní píše: Více

Tak bude záležet i kolik měřiš. Pokud 180 tak to není taková hrůza jako 160.
Já měla 95 a nabrala jsem na 115. Tlak a vše v pohodě. Nohy otekly jen pri velkých vedrech. Můj doktor váhu neřešil, spíše zdravotní stav.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.10.24 15:47

Mám kolem 160cm.
První těhotenství před 4,5 lety. Výchozí váha 60kg, rodila jsem s cca 75 a po 2 týdnech po porodu jsem měla 69.
Pak začaly nějaké problémy, užívala jsem různé léky a celkově se začala přejídat a jíst nevhodné potraviny.
Druhé těhotenství jsem začínala na cca 95kg. Aktuálně jsem v 32tt a mám 10kg nahoře. Testy jsou v pořádku, cukrovku nemám, ale trpím na otoky a celkově je to v něčem náročnější než první těhotenství. Ale v něčem zase lepší než první…
Je to hodně individuální.
Jo a do teď mi žádný lékař nikdy nic na mou váhu neřekl a vždy vše bylo na ultrazvuku vidět, co lékaři potřebovali. A když tak mluvili taktně, nikoli urážlivě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.10.24 18:43

Otěhotněla jsem s asi 85kg a rodila se 107kg. Tři měsíce jsem strávila v porodnici s preeklampsií na neustálých monitorech a vycházely špatně. Někdy byl problém i najít miminko, jestli mu tluče srdce a ve finále mi celý den nikdo nevěřil, že rodím, protože to ty monitory prostě nezobrazovaly přes špek na břiše správně. Porodila jsem do dvaceti minut poté, co mi to konečně jedna por. asistentka uvěřila. Měřím 170cm, bylo to před sedmi lety v dobré porodnici. Po porodu jsem zhubla na osmdesát a teď mám znovu 107kg, ale už netěhotná.

• Citovat
  • Upravit
1836
26.10.24 11:30

Kamarádka měla okolo 120 kg, když otěhotněla. Nabrala 30 kg a zůstaly jí i po porodu. Přestože údajně taky neměla nic nabrat. Byl to vcelku extrém. Doslova se valila, byla šíleně oteklá, měla těhotenskou cukrovku a nakonec musela na císaře, jelikož žádný doktor nechtěl nechat rodit stopadesátikilovou ženu víc než pětikilové dítě přirozeně. Císař se hojil blbě a dlouho. Všechno pro ni bylo hrozně namáhavé ještě dlouho po porodu. Ta váha v tom hrála velkou roli. Ona i žena se zdravější váhou je během těhotenství a po porodu kolikrát na smrt unavená a připadá si na osmdesát. U morbidně obézní to musí být nepředstavitelný každodenní boj… Špatné návyky jsou v tuhle chvíli už tak zažité, že pokud je chcete změnit, bude nejspíš potřeba nejen třeba trenér, ale hlavně terapeut. Pro vaše podvědomí jsou funkční, jsou součástí vaší identity. Proto pak člověk nevydrží dlouhodobě u diet, u cvičení - nejsou součástí jeho identity. Ale ten sáček chipsů každý večer u televize, ten součástí je… Klíčem tedy není dočasně něco dělat jinak a čekat, že budu moct zůstat stejným člověkem. Je obvykle potřeba se vnitřně stát trochu jiným člověkem, zkrátka změnit identitu. Jenom tak to může vydržet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.24 13:38

Ahoj. Taky mam pres stovku a nejak to neresim. Jsem ted ve 13 tt a na poslednim vazeni u OG jsem mela 102 kg, takze to urcite jeste bude chvili stoupat. Samozrejme doufam, ze to nakonec nebude tak moc, ale co se da delat. Nechci se trapit svou vahou, chci si uzivat tehotenstvi :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.10.24 18:49
@andiedvorakova píše: Více

Ty jo moc Dekuju za rozbor 😃, nicméně hubnuti teď úplně neřeším. Myslím, ze se mi podařilo si vše v hlavě vyřešit a hubnout se mi daří. Nicméně i tak je pořad váha celkem vysoká a těhotenství je pro me něco úplně nového, proto moje otázka směřuje spis tímhle směrem :))

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.10.24 18:50
@Anonymní píše: Více

Merim 175cm

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat