Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, už mi asi měkne mozek, ale mám za sebou i SP. Příznaky celou dobu nic, jen od 4. týdne bolest prsou, zvětšila se, pak kolem 8. týdne šílená únava. Začala jsem měnit spánek, vstavala jsem brzy a v 22:00 jsem byla úplně vyrizena a musela jsem spát. Přes den také unava… kontrola byla 9+0 a v pořádku, jen tedy dle utz 8+5. Ulevilo se mi, ale v tom tydnu 9. se mi zmenšily pak prsa, už jsem nebyla vůbec unavená… teď jsem 10+4 a 2 dny už me ani neboli prsa… už žádný příznak. Necítím se vůbec těhotná… měly jste to taky tak někdo, prosím? Je to vymodlene. Byli jsme i na klinice a od ledna jsme chtěli zkoušet IVF, ale nakonec se stal zázrak.. Vím, ze možná moc plasim, ale bojím se ZT. Připadám si fakt skvele totiž. Na kontrolu mám jít 7.11., nyní jsem v zahraničí a budu doma úterý a středu a to můj lékař nebude v ordinaci. Mám si skočit na pohotovost raději?
Pro svůj klid si tam klidně skoč.
Ty příznaky jsou kolikrát jako na houpačce, zmizí, pak se zase objeví.
Já jsem to měla přesně tak, jak píšeš. Nejdřív mě začala bolet prsa, to pak najednou úplně přešlo. Třeba dva dny mi bylo špatně, pak zase třeba dva dny nic. Teď jsem už ve 2. trimestru a s bolestí prsou to tak mám pořád - přichází a odchází. Ale chápu, jak se cítíš, měla jsem z těch odcházejících příznaků taky divný pocit. Pokud jsi nervózní, lékaře vyhledej, ale věřím, že to bude v pořádku. ![]()