Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den
Založila jsem nové téma snad to nevadí. Chtěla bych se zeptat kolik z vás tu má zkušenosti s těhotenstvím těsně po partnerově onkologické léčbě. V únoru můj partner dokončil léčbu karcinomu jícnu a dnes mi doktorka potvrdila 6tý týden těhotenství.
Oba se trošku bojíme partner víc že miminko nebude v pořádku když mu onkolog řekl že dva roky nesmí zplodit dítě. Nebylo to plánované jeho léčba nebyla první a my se mylně domnívali že už děti nebudeme mít.
Děkuji za vaše zkušenosti.
S tímto bych se asi obrátila na lékaře a žádala vyšetření genetiky a častější kontroly a vyšetření. Každopádně gratuluji k těhotenství ![]()
Právě že moje doktorka je optimista. Spíš mě zajímá jestli některá z maminek nemá stejnou zkušenost
Budu držet pěsti a můj názor je ten, že aby vyšlo oplodnění, tak musí být v pořádku spermie i vajíčko, ale ani u lidí bez chemo není záruka, že budou mít zdravé dítě. Kéž je vše v pořádku, dej někdy vědět ![]()
@plenkovedorty píše:
Budu držet pěsti a můj názor je ten, že aby vyšlo oplodnění, tak musí být v pořádku spermie i vajíčko, ale ani u lidí bez chemo není záruka, že budou mít zdravé dítě. Kéž je vše v pořádku, dej někdy vědět
Ano to mi řekla i doktorka. Moc děkuji i za podporu ve svém okolí tento případ nemám proto jsem se obrátila na vás.
Samozřejmě sem dám další info. A i genetiku mi prý udělají samy aby byla alespoň nějaká jistota.
Spermie se narozdil od vajicek rychle obnovuji, vyviji se jen asi dva mesice. Musis verit, ze to bude dobre. Urcite bude.
Dobrý den,
předem se Vám omlouvám za velice osobní dotazy. Díky google jsem narazila na Vaši diskuzi, kterou jste zakládala. Také jsem těhotná s partnerem, který ukončil chemoterapii před půl rokem. Mohla bych se Vás zeptat, co Vám lékaři doporučili? Zda Vás poslala na nějaké speciální vyšetření?
Děkuji moc za Vaši odpověď.
@zyzona píše:
Dobrý den,předem se Vám omlouvám za velice osobní dotazy. Díky google jsem narazila na Vaši diskuzi, kterou jste zakládala. Také jsem těhotná s partnerem, který ukončil chemoterapii před půl rokem. Mohla bych se Vás zeptat, co Vám lékaři doporučili? Zda Vás poslala na nějaké speciální vyšetření?
Děkuji moc za Vaši odpověď.
Dobrý den
podle mojí lékařky a i názorů jiných není důvod se bát pokud došlo k přirozenému oplodnění. Jediné co mi doporučili byl prvotrimestrální screeneng který mám za sebou a vše je v pořádku. Nyní máme začátek 14 tt a vývoj je takový jaký má být. Výše psané komentáře mají pravdu že u muže to je jiné… Kdybych byla takto krátce po chemo já bylo by to horší dle toho co říkala lékařka.Přeji Vám hodně štěstí určitě bude také vše v pořádku ![]()
Dobrý večer,
moc děkuji za Vaši odpověď. Jsem moc ráda, že je u Vás vše v pořádku. Snad budeme mít také štěstí. Přeji pohodové těhotenství a samé dobré zprávy ![]()
@zyzona píše:
@Queen AmyDobrý večer,
moc děkuji za Vaši odpověď. Jsem moc ráda, že je u Vás vše v pořádku. Snad budeme mít také štěstí. Přeji pohodové těhotenství a samé dobré zprávy
Ještě bych dodala že prý pokud ta léčba není směřovaná přímo na malou pánev tak je to ještě lepší.
Dobrý den
Tak jdu poslušně nahlásit že naše obavy byli rozprášeny 6.3 kdy se nám ve 38tt narodila zdravá a krásná holčička. Váha 3085g a výška 47cm