Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Hezký den všem. Jsem tady nová a jdu si pro příběhy od Vás. Je mi 39 let v září jsem otěhotněla po prvním transferu 3denního embrya. Vše probíhalo naprosto bez komplikací, nebylo mi ani špatně. Prostě super začátek těhotenství. Ale z ničeho nic jsem v 15 tt týdnu potratila prý z důvodu infekce. Jsem zlomená, na miminko jsme se velmi těšili. Psychicky jsem na tom byla vždy poměrně dobře a zvládnu i tuto frustrující situaci. Můj dotaz zní jestli je tady nějaká Maminka, která přišla o miminko po IVF v podobném týdnu a jestli a kdy zkusit znovu pokus na IVF klinice. Vzhledem k mému věku už se čas krátí. Děkuji za všechny rady a příběhy. ![]()
Ahoj,
mě je 39. Loni jsme přišli o chlapečka kvůli vyvojové vadě ve 14 týdnu. Musela jsem ho porodit a po měsíci byla ještě na hysterskopii s dočištěním. To bylo na začátku prosince. Psychicky to bylo hodně náročné, není den, nebo spíš hodina, kdy bych si na to nevzpoměla. Byl z 5 IVF. V dubnu letošního roku jsme šli do toho znovu, až potom co nám doktor dal zelenou, že je všechno zhojený a připravený. Třetí transfér v říjnu vyšel a momentálně začínám 12 týden. Screening máme na konci roku a bojím se toho moc.
Mě říkali, že to chce aspoň ty 3 měsíce, ale někdo potřebuje i víc, třeba půl roku.
Příspěvek upraven 15.12.24 v 11:04
@Allusha je mi líto co se stalo. Musíš počkat minimálně do konce šestinedělí a pokud pak lékař dá zelenou nevidím důvod proč nejít hned do dalšího pokusu.
@Maty35 držím palce ať je vše vporadku
Moc mě to mrzí, zažila jsem podobnou ztrátu a vím, jak těžké to je. Doporučuji počkat minimálně 3-6 měsíců, aby si tělo i psychika odpočinuly, a zároveň konzultovat další pokus s lékaři na základě výsledků z infekce. Držím palce, hodně žen po podobné zkušenosti nakonec úspěšně otěhotní. ❤️
Ahoj. Je mi velmi líto vašich ztrát. Bohužel také vím, jak moc to člověka zasáhne a posílám moc sil a naděje.
Můj příběh není původně po IVF, ale přirozená otěhotnění 4× po sobě skončila podobně nečekaně. 3× zánikem srdeční akce 10tt, 13tt, 8tt a naposledy letos v prosinci ukončení v 16tt pro vývojové vady. Bylo to zdrcující si tím procházet. Poslední tři roky byly noční můra. Nyní jsme sebrali odvahu na poslední pokus. Tentokrát raději už IVF v genetikou embryí. Měli jsme jen jedno jediné zdravé embryjko a v listopadu vyšel KET
je to zázrak. Teď jsem v 9. týdnu a moc doufám, že tentokrát už vše dopadne dobře.
@Duncanseth Jste velice silná, tolik ztrát bych nezvládala. 😭 přeji Vám, aby vše nyní dopadlo jen a jen krásně 🍀 🍀 🍀 🍀 🍀 🍀 myslím na Vás ❤️
Všechny jsme silné
Každá ztráta je tragická a Vaše musela být mnohem náročnější
vůbec si to neumím představit. Člověk neví, jak moc je silný, dokud být silný není jedinou jeho možností. Ze srdce vám přeji, ať se tělo i duše zahojí a příště už vše dobře dopadne 🌈 neztrácejte naději.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.