Těhotenství při studiu na VŠ

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2727
30.3.16 13:27

@Epa ne - rodičák je pouze na nejmladší dítě v péči- takže ti po narození druhého peníze na starší propadnou a jedeš nanovo těch 220tis, nebo kolik to je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Epa
94
30.3.16 13:29

@forstella dík za cenné rady..no myslím že v létě si asi moc neodpočinu..teď mám praxi, práci, školu a na diplomku sbirám matroš a už teď občas pobrečím unavou a vyčerpáním… tak jsem zvědavá jak to zvládnu potom…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BQ
5845
30.3.16 13:29

@Epa Rodičák mám přes manžela na dva roky. Jinak studium - prezenčko jsem si protáhla a zbývá mi dopsat jen BP a zmáknout státnice. Kombinované mám jednou za 14dní a nemám tady nikoho na hlídání. Takže od začátku hlídá jen manžel. Občas je to na hlavu a je třeba si srovnat priority - já mám na prvním místě malého, takže kdyz byl/bude jakýkoliv problém, tak jde škola stranou, stejně tak doma se prvořadě věnuju a užívám si prcka a pak až škola. Ale klíčové je, že mám skvělého muže který mě maximálně podporuje, pomáhá a aktivně se stará o malého. A já to mám naopak než @forstella protože jako těhotné se mi učilo i psalo práci hrozně špatně (i proto jsem prodloužila, jinak bych dokončila včas) a s malým je to v pohodě. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Epa
94
30.3.16 13:30
@forstella píše:
@Epa ne - rodičák je pouze na nejmladší dítě v péči- takže ti po narození druhého peníze na starší propadnou a jedeš nanovo těch 220tis, nebo kolik to je

to jsou šmejdi :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
30.3.16 13:30

@Epa společně zvládnete vše- ještě s malým pokladem spokojeně spícím u prsa :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Epa
94
30.3.16 13:35

@forstella děkuji :srdce: věřím tomu.. :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
30.3.16 13:39

@Epa já začala studovat kombinovaně když měla malá 6 měsíců. teď má dva roky, já za pár dní rodím znova a přerušovat studium nehodlám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Epa
94
30.3.16 13:39

@BQ díky! :) tak uvidím co čeká mě :lol:..chlapa mám úžasného :srdce: rodinu taky :srdce: ale nechci dělat nic na úkor bejby.. v prvé řadě si užít jak těhu tak i po těhu..takže jak to půjde tak to půjde.. :) nechám se překvapit.. každopádně ja už moc protahovat nemužu, protože jsem taky studovala dvě školy najednou ale jednu sjem nakonec pustila, takže kdybych protáhla o více než jeden semestr tak už bych musela platit i školné :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Epa
94
30.3.16 13:40

@reinkarnace no to jsi skvělá! :potlesk: :palec: ať ti to dobře dopadne všechno :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
30.3.16 13:42

Já studuji kombi, rodila jsem druhého syna v druhém semestru, teď bych měla končit, budu tedy o 1 (snad jenom 1) semestr protahovat. Mimochodem na mateřské můžeš studovat déle, doba mateřství se dle zákona nezapočítává do standardní doby studia, tak si to pak ve škole nahlaš, až porodíš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
30.3.16 13:46
@Epa píše:
@reinkarnace no to jsi skvělá! :potlesk: :palec: ať ti to dobře dopadne všechno :srdce:

to bude hodně záležet na manželovi, hlídání moc nemáme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Epa
94
30.3.16 13:46

@ixule no poprvním trimestru navštívím tam ty náše nádhery na studijníma snad i vyjímečně poví něco užitečného…v lednu 2017 mi bude 26, ale u věku jde jen o socko zdravko ne? a to za mě bude platit stát ne :nevim:… nno mám z toho hlavu jak balón.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2630
30.3.16 13:50

@Epa ahojky :mavam: já jsem teď 36. týden těhu :mrgreen: chyběl mi poslední rok, otěhotněla jsem v srpnu, zimní semestr jsem si dochodila, v únoru na rok přerušila a příští rok v únoru se budu do školy na jeden semestr vracet a měla bych končit, ale už teď se toho děsím - napsat bakalářku, atd..budu se snažit o individuál, snad by to neměl být problém, když to bude,,jen" na 3 měsíce :) a pak státnice.. jinak nárok máš na rodičák a pokud je přítel po určitou dobu plátcem pojištění, tak můžeš jít přes něj a vybrat si dobu, po kterou budeš čerpat těch 220 000 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
30.3.16 13:51

@Epa U nás mi to taky nikdo netroubil, tak pozor na to, nevím jak jinde, ale u nás na studijním jsou občas fakt matný :roll: s tím neporadím, tohle jsem řešit opravdu nemusela, jsem už stařena :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
30.3.16 13:52
@Epa píše:
@mission84 aha no tak to máme smůlu..vydělává hodně ale přiznáno má málo :roll: takže automaticky na 4 roky jo? no to je dobrý jouk..a jak to pak dělají když má matka po dvou letech další dítě, to dostává ještě dva roky RP na to první+ jde na další 4 roky s druhým?

ne, muzes klidne mit rodicak i na mene let si to spocitej, 220 delno pocet mesicu, nejvyssi castka je vyse vyplaty do 11.500 kc, pokud se ti v dobe prvniho rodicaku narodi druhe, tak o prvni rodicak prijdes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí