Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Normální, buď ráda, že do sebe něco dostaneš
já byla u syna na rohlicich, Cole a citronech
noc jiného sem neudržela a bylo mi zle od pozitivního testu až do porodu ![]()
Asi tě nepotěším…me bylo takhle šíleně od konce 6.tt do konce 12.tt. Ale ☝️jak to prislo (tedy ze dne na den), tak to i odešlo
ale jedla jsem asi jako ty…kureci maso mi navalovalo, uz kdyz jsem si na něj jen vzpomnela. Jedla jsem po kouscích 1 rohlik denně, plus obcas bramborovou kasi. Začínala jsem těhotenství na 60 kg na 172 cm, zhubla jsem na 56 kg a zpátky ma své výchozí vaze jsem byla ve 24.tt
rodila jsem se 69 kg
zadny strach…miminko si vezme vsechno co potrebune a az se ti udela lip, dozenes to. Hodne stesti ![]()
Je to dost normalni. Vetsinou to ustane po prvnim trimestru. Dokud do sebe dostanes aspon neco a hlavne tekutiny, neni asi uplne moc co resit. Nekomu pomaha uzobavat neco maleho prubezne cely den…ja intenzivni nevolnosti nemela, spis jen takovy zaludek na vode a nechutenstvi, ale s necim drobnym do zaludku kazdou chvilku to bylo o neco lepsi.
U poslední to bylo podobné…trvalo to až někdy do 18 TT a byl to masakr.Byly dny kdy jsem vážně nebyla schopna fungovat…bohužel to tak někdy je, patří to k tomu. Predpokladam že je to tvé první, tak toho využij že můžeš v klidu ležet apod.
Držím palce ať je lépe co nejdřív
Normální…já měla naposledy celodenní kocovinu 3 měsíce v kuse ![]()
Jsem 11tt a mam to stejne uz 7 tydnu
vyhlizim lepsi zitrky, u prvniho tehotenstvi jsem byla v pohode celou dobu, ted rano nevstanu bez neceho sladkeho a coly a zbytek dne rohliky a ovoce, nic jineho mi nesedi. Nezvracim, takze na okoli to pusobi dobre, kdyz prece nezvracim, tak to nemuze byt tak zle, ale fakt je ![]()
Je to normální. Silné nevolnosti a každodenní nevolnosti k tomu. Pár kilo šlo dolů a až teď od 12tt mi je o trošku lépe.
Ahoj, vím, že dotaz je už dva roky starý a tazatelka je už pravděpodobně šťastná maminka, ale třeba to pomůže některé nastávající mamince. Já na tom byla dost podobně, pořád mi bylo špatně a zvracela jsem. Potom mi doktorka předepsala Xonveu a moje potíže nevymizely teda úplně, ale je to o 99% lepší. Beru teď 2 tabletky před spaním a opravdu se cítím líp.
Normální, když se hodně zvrací, dává se myslím Cerucal, aby se zabránilo ztrátě živin. Ale to konzultuj s lékařem.
Ahoj
Jsem teprve na začátku těhotenství (7týden). Celou dobu bylo vše v pohodě, byla jsem rozmlsaná, měla chutě jíst. A najednou z ničeho nic 4 dny zpátky se mi udělalo špatně. Nedokážu vůbec vidět ani cítit kuřecí maso a skoro vůbec žádné jídlo. Mám šílený nechutenství a opravdu celý den od rána do večera je mi zle. Nezvracím, ale skoro občas to na mě jde. Vím, že je to asi normální, ale manžel má o mě strach, jestli je to v pohodě, tak se chci ujistit. Jediný co do sebe dostanu, tak je nějaká polívka, ovoce a suchý pečivo