Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, zajímalo by mě, je zde nějaká co je těhotná a pracuje jako profesionální řidička kamionu, autobsu apod.? Jsem řidička autobusu a zajímalo by mě, neví někdo do kdy mě nechají jezdit?
Děkuji ![]()
@Kája 8650 píše:
Dobrý den, zajímalo by mě, je zde nějaká co je těhotná a pracuje jako profesionální řidička kamionu, autobsu apod.? Jsem řidička autobusu a zajímalo by mě, neví někdo do kdy mě nechají jezdit?
Děkuji
kdo do kdy tě nechá?
jestli je to v kolonce „zakázané práce v těhotenství“, tak tě musí zaměstnavatel přesunout na vhodnou práci v těhotenství nebo nechat doma za 100 % platu,
pokud to v kolonce zakázané práce není, tak záleží na tvém stavu a tvém lékaři ![]()
@stinga píše:
kdo do kdy tě nechá?
jestli je to v kolonce „zakázané práce v těhotenství“, tak tě musí zaměstnavatel přesunout na vhodnou práci v těhotenství nebo nechat doma za 100 % platu,
pokud to v kolonce zakázané práce není, tak záleží na tvém stavu a tvém lékaři
A je někde takový výčet? Můžeme tipovat, že to spadne pod dlouhodobé sezení, bez možnosti změnit polohu, tudíž za 100 % doma. Ale já to třeba jistě nevím, pak by to řekla v práci, zaměstnavatel by jí „jen“ převedl na denní a ona by zbytečně přišla o příplatky za noc ![]()
Hm dlouhodobé sezení asi ne, protože já jsem sice celý den pryč, ale cca z 10h za den odjedu tak 4h, někdy ani ne, noční nedělám, tak právě nevím..zatím dítě plánujeme tak za půl roku ale zajímám se předem.