Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ono to tak hrozný nebude, když píšeš do diskuse na netu se smajlikem.
Kdyby jsi měla vážně obavy, tak jdeš k lékaři.
@Rachel_cz Jezisi ![]()
Ano není to vážně že potrebuju kapacky.
Bylo tohle nutný?
Já to mám vždycky většinu tehotenstvi
ani ne virozu, ale únava, nevolnost, nechutenství (nebo naopak chuť na něco, co okamžitě vyzvracim), stavy na omdleni. 2 velký jídla jsou ještě fajn, já do sebe dostanu tak piškoty, sem tam vařený suchý brambor a nektarinky
z většiny věcí se mi dělá zle
hlavně musíš pořádně pít.
@Kriss Tina díky moc, pit se snažím a objednavam i ovocný stavy a občas i zeleninovy, to mi dela taky nejlíp
@Rachel_cz a Btw u lékaře jsem byla, když jsem měla strach ze mám anginu nebo covid. Pokud myslis ze se mnou rozebíral můj stav a to ze mi nic nechutna, tak ne, vzal mi krev a udělat antigen a ujistil mě, ze je to viróza.
@Anonymní píše:
@Kriss Tina díky moc, pit se snažím a objednavam i ovocný stavy a občas i zeleninovy, to mi dela taky nejlíp
Chce to vychytat co ti udela dobře. Hlavně ty tekutiny, mimco si jinak vezme od tebe co je třeba a ty taky neumřeš po týdnu o málo jídle ![]()
Jestli ti to nedělá špatně, pij klidně něco hodně sladkého, je tam dost energie.
Děti se rodily i v koncentráku, kdyžtak si kup nějaký nutridrink a hlavně ber vitamíny pro těhotné s kyselinou listovou.
Buď ráda….
Já jsem v 10tt a jím každé 2-3 hodiny a to i v noci, jinak je mi špatně z hladu. Sice se snažím jíst co nejzdravěji, ale přestalo mi chutnat maso, takže moc na výběr nemám a už mám nahoře 3kg, bojím se kam to půjde dál ![]()
Mne bylo v prvnim trimestru zle uplne ze vseho krome pomerancu a koly. Pak jsem kolem 8-9tt zacala i zvracet. Jedla jsem pomerance na kila, ale nic jineho - shodila jsem 4 kg a uz je mam krasne zpatky, neboj nic.
Díky holky, nutri drinky jsou fajn nápad.
Pomeranče bych taky pila na litry ![]()
Já jsem první tři měsíce těhotenství zvracela minimálně pět krát denně a byla dvakrát na kapačkách v nemocnici. Nezbývá nic jiného než to přetrpět. Hlavní je, že to nijak neškodí plodu a co případně zhubneš pak zase rychle nabereš
ale teda teď jsem v pátém měsíci, už pár týdnů nezvracím a přesto nemůžu jíst maso a hodně dalších věcí ![]()
@Anonymní píše:
@Rachel_cz a Btw u lékaře jsem byla, když jsem měla strach ze mám anginu nebo covid. Pokud myslis ze se mnou rozebíral můj stav a to ze mi nic nechutna, tak ne, vzal mi krev a udělat antigen a ujistil mě, ze je to viróza.
Jo možná jsi měla otevřít pusu a svoje potíže mu říct ![]()
Klid, tohle jsem měla do 20tt + plnej úvazek a čtyřletý dítě k tomu. A aspoň 2× týdně migrénu. Pak to přešlo a zas pro změnu omdlívám, tlak mi lítá hore dole, a furt je mi neskutečný vedro, sprchuju a převlíkám se klidně čtyřikrát denně. Těhotenství někdy není nic hezkýho
ještě mi zbývá nejmíň sedm týdnů, a každej večer usínám s hrůzou že mě čeká další propocená noc a další den kdy mi bude mizerně
Taky jsem zhubla, sice ne až tak moc jako ty, ale ono to dítě si vezme i na úkor matky, aby jemu nechybělo, takže o něj nemusíš mít strach. Můžeš zkusit vitamíny těhotenský. A ty chutě se docela rychle mění, tak třeba brzy dostaneš chuť na něco výživnějšího ![]()
Holky ahoj,
Anonym protože nechci aby to zatím někdo věděl, ale jsem v 7tt a sice mi není zle, ale chytla jsem šílenou virozu, kdy jsem sotva polkla, do toho nemám absolutně na nic chuť (jakoze snad jen na meloun) a vezsina věci mi ani nechutna. To ze lezim od rána do noci ani nekomentuju, ta viróza tomu velmi nepomohla.
Co mě trápí je ze mám 48kg a trochu se bojím ze ještě zhubnu a ze to je špatný, ale nemuzu do sebe nejak nic moc nacpat, jim, ale malý porce a spis víc denně, ale proste celkem dohromady snim tak 2 velký jídla.
Zlepší se to?
Měly jste to taky tak v začátku tehu?