Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Rozhodně není fér si pořídit dítě podrazem, ale říct „chci dítě, přestávám brát antikoncepci " mi přijde zcela ok. Chlap měl možnost zařídit. Pokud byl líný řešit ochranu, může se vztekat tak sám na sebe.
Navíc pokud je oběma kolem 30 a mají zázemí, práci… tak odkládání dětí na "někdy“ je nezodpovědné hlavně kvůli těm dětem. Čím starší rodiče, tím větší rizika.
No a pak už záleží jen na tom, jestli se matka případně zvládne postarat o dítě sama, pokud to otec neprodýchá. Pokud ano, klidně bych to riskla i přes jeho „nesouhlas“, protože čekat než se pán rozmyslí, aby si nakonec našel o 10-15 let mladší, se kterou to půjde snáz, by se mi nechtělo.
Já nesouhlasím s tím, že zakladatelka někoho někam dotlačila. Souložil vědomě bez ochrany - tohle jsou následky.
U soudu o alimenty mu zřejmě řeknou to stejné a nikdo se s ním bavit nebude.
@Anonymní píše: Více
a který anonymní tulipán jsi nyní? zakladatelka nebo ten druhý, co jí přitakával a už dítko má?
když se tam střídáte dvě, dost blbě se diskutuje ![]()
ale tvůj chlap nechce, ne?
po 15letech přechozený vztah, navíc, pokud je váš první, tak se zalekl a má pocit, že si ještě nic neužil, což je trochu pravda, takže bych spíš řešila to, že dost možná při první možnosti pláchne ![]()
nechce si nic odepřít, má plno koníčků, nechce přijít o svoje pohodlí, chodí do hospody…jak jsi si vydedukovala, že bude dobrej táta pro tvé dítě? ![]()
@werajsik píše: Více
Spis je zajimavy jev, ze se zde objevi dame neprející komentare.
Už jsou spolu 15 let, tak to tak zlé nebude. A ženská udělala dobře že si dupla. Jsou ženy, co se podřizují partnerovi, až nakonec propásnou své plodné období.
@Vyzvědačka píše: Více
no, u 15letého vztahu bez dětí bych se bála přechozenosti a stereotypu
tak si dupla a bude dítě, ok. Možná tím přišla o partnera a za otce vybrala svému dítěti někoho, kdo nechce slevit ze svého pohodlí, má raději své záliby a hospodu…no, jestli to vyhrála, zjistí až po letech.
@Keyllah píše: Více
Přišla o partnera? Tak po 15 letech kdyby chlap nechtě dítě, tak to u] se fakt radši rozejdu.
A hledat někoho nového? Chvíli bude hledat, pak se budou pár let poznávat a treba to nevyjde a najednou ji bude 35+ a bude mít co dělat, aby dítě vůbec stihla.
Podle mne se rozhodla rozumně
rozumné je už dopředu za otce vybrat pro dítě chybný kus?
no, chudák dítko, když to blbě dopadne a že je tam ta šance větší, než jinde…
Vždyť v pohodě. Chtěla jsi dítě, tak sis ho udelala
jen počítej s tím, že chlap nebude
a proto prostě nechápu to vlezdoprd*lství s příjmením ![]()
Proc chybný kus? Že má koníčky a chodí do hospody?
Jak to mezi nimi bylo s nejakym premlouvanim, vedi jen oni dva. Nicmene u toho zplozeni ten chlap byl pritomen a pokud soulozil bez ochrany, tak mohl pocitat s tim, ze z toho to dite byt muze. A ted se chova jako tydyt, misto, aby se k tomu postavil jako chlap a prevzal odpovednost za sve budouci dite a i za tehotnou partnerku, stresuje ji svym nevyzralym a sobeckym postojem a chovanim a jedine, z ceho ma obavy je, aby neprisel o sve pohodlicko. Otec a partner roku, fakt ze jo.
Proč chybný kus? Jeho neochota pořídit si potomka vůbec nic nevypovídá o jeho genetickém potenciálu. Ten může být skvělý. Klidně lepší než u vzorných taťků. Tohle jsou nesouvisející proměnné.
No a to právě zakladatelka nechtěla, se rozejít. Tak teď má co chtěla.. Chtěla dítě, tak ho má, ale s člověkem, co byl k dítěti přemluven a obecně není dobrým partnerem. Tady se nebavíme o tom, že on je chlap na h… Tady se bavíme o tom, že zakladatelka kňučí, že chlap není z jejího těhotenství na větvi. A já se znovu ptám - a co čekala???
Kdyby to začala řešit již tak před 2 lety - věkově by ona (28) měla stále dostatek času a u něj (33) by bylo jasno jak to s dětma má, a třeba dnes už mohla mít partnera, který by byl ochoten nejen si ji vzít, ale i mít s ní tu rodinu, neupřednostňoval by své zájmy před zájmy společnými a při případném těhotenství by nemusela řešit tyto nářky, že partnera nezajímá její těhotenství a vůbec vše okolo…
Jenže nechtěla, takže se tak akorát může připravovat na roli samoživitelky.. ![]()
@Jahru píše: Více
tak pokud dítko nechtěl, musel být přesvědčován, nechce slevit ze svého pohodlí, nechce omezit koníčky a hospodu ( to psala zakladatelka), tak promiň, ale já bych si ho za otce svých dětí na první dobrou nevybrala
jako jestli měl být jen „genetickým materiálem“ tak ok, ale já myslela, že se bavíme o něm i jako o partnerovi a otci ![]()