Těhotná na hřbitov?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13119
26.3.11 16:47

to je stejná pověra jako ta, že svatba nesmí být v květnu, jinak žena zemře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6096
26.3.11 16:49

Mimochodem, mám půjčenou knížku od babičky „Naše dítě“ z roku 1959 (je docela vtipná v dnešní době) a tam se píše o pověrách toto:
Na pověry je třeba dívat se jako na přežitek minulosti a moderní pokroková žena jim nevěří.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
26.3.11 16:51
Lenczii píše:
Mimochodem, mám půjčenou knížku od babičky „Naše dítě“ z roku 1959 (je docela vtipná v dnešní době) a tam se píše o pověrách toto:
Na pověry je třeba dívat se jako na přežitek minulosti a moderní pokroková žena jim nevěří.. :mrgreen:
:palec: :palec: :palec: tak tak…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
26.3.11 17:11

Já jsem těhotná a vůbec by mě nenapadlo, že nemám chodit na hřbitov. Sice jsem tam nebyla, ale jen proto, že nebyla příležitost (jsem na nemocenské) a stejně tak tam klidně půjdu s miminkem. Na pověry nevěřím a letos v květnu se vdávám a nemyslím si, že mi to přinese smůlu. A že umřu? Každý přece někdy umře ne? A určitě to nezáleží na tom, v kterém měsíci měl svatbu. Stejně tak až koupíme kočárek, tak ho budeme mít doma, prostě pověrám všeobecně nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
26.3.11 17:17

Holky tohle mi nedělejte, mě pak bolí jizvaaa :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
26.3.11 17:18

noo třeba moje známá co se věnuje šamanství.. tam nechodí a zásadně nesouhlasí aby se tam vodili malé děti! údajně jsou tam velmi špatné a negativní energie které právě „využívají“ těch dětí a slabších osob…
záleží na co věříte či čemu věřit chcete…
dokonce vyprávěla že právě na hřbitově se pohybuje dost lidí, kteří nežijí a chtějí „převést na druhou stranu“ a někdo jim dokáže pomoci.. protože je vidí..
joooo holt záleží jak na věc nazíráte..
já tedy na hřbitov chodím i jako těhotná jsem byla a byl se mnou i náš malý syn.. :roll: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
26.3.11 17:44

Těhotná na hřbitov jít může, s miminkem do 1 roku by se tam podle pověry chodit nemělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
26.3.11 17:46
ynax píše:
to je stejná pověra jako ta, že svatba nesmí být v květnu, jinak žena zemře

To abych si šla už zamluvit místo na hřbitově :cert: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
26.3.11 17:47

Chodila jsem v těhu pravidelně a pravidelně chodím i s mýma dětma. Tatka umřel už dávno a nedovedla jsem si představit, že bych tam cca rok a 3/4 nešla.
Na pověry všeobecně nevěřím

• Citovat
  • Upravit
sepi
26.3.11 17:58

Hm, tak tuhle poveru neznam. Po narozeni nasi holcicky jsme dva roky bydleli na Vinohradech a velmi casto jsem tam jezdila s kocarkem po Olsanskych hrbitovech. Jestli je tam nejaka negativni energie, to opravdu netusim, ale me to tam naopak vzdy uklidnovalo…V lete tam byl prijemnej stin a klid a v zime, kdyz napadl snih to na me pusobilo hodne romanticky. Asi jsem ujeta…:-)

• Citovat
  • Upravit
707
26.3.11 18:09
sepi píše:
Hm, tak tuhle poveru neznam. Po narozeni nasi holcicky jsme dva roky bydleli na Vinohradech a velmi casto jsem tam jezdila s kocarkem po Olsanskych hrbitovech. Jestli je tam nejaka negativni energie, to opravdu netusim, ale me to tam naopak vzdy uklidnovalo…V lete tam byl prijemnej stin a klid a v zime, kdyz napadl snih to na me pusobilo hodne romanticky. Asi jsem ujeta…:-)

nejsi :-) tady v Česku máme fakt pěkný hřbitovy, hlavně tyhle vyhlášený v Praze, na procházky jako dělaný!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1435
26.3.11 18:11
Anabellka píše:
Tak tohle jsem neslyšela. Slyšela jsem, že na hřbitov se nemá brát dítě do 1 roku, ale o těhotných to fakt nevím. Já jsem taky byla na hřbitově když jsem byla těhotná.

slyším poprvé.já tam malého měla ve 2 měsících.šli jsme dát kytičku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9035
26.3.11 18:18

Nechápu, nerozumím, chodila jsem těhotná celý léto zalívat kytky na náš hrob. :lol:
Mimoto i mě přijde hřbitovní architektura krásná,hlavně na těch starých hřbitovech.
A když se dostanu dod nějakého velkého města (Praha, Plzeň, Ostrava) a mám čas, tak se jdu podívat na hřbitov. A znám spoustu lidí, kteří to dělají taky. :mrgreen:
Ten klid a ta zeleň je uklidňující.
Sem teda z jihu čech, takže si tady zeleně užíváme i jinak, samozřejmě, ale bydlet v Praze, tak tam chodím na procházky taky. Doma vylezu o dvě ulice výš a jsem v lese. :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
26.3.11 18:20

Moje děti jezdily od naroyení na hřbitov na procházky, u mladšího sem tam chodila i těhotná. a co že se jim má stát? Nemaj náhodou koktat?
Jinak sem teda ujeta taky, hřbitov bylo nejoblíbenější místo na procházky. Jo a svatbu budeme mít v patek 13. května. To mě asi klepne do konce školního roku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
26.3.11 18:28

tak jsem zahlídla vaší diskuzi a začetla se…a vůbec jsem netušila,že je taková pověra…já jsem jako těhu byla taky na hřbitově s kamarádkou…je fakt,že každý jsme jiný a každý prostě něčemu věří a jinýmu ne,takže je to každýho věc,ale taky si nedokážu představit,tam několik měsíců nechodit a nedat kytičku :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí