Těhotná s vysokou váhou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18791
29.8.22 17:33

Další koment k tomu co ctu. Kvůli kvalitě vajíček mi vyslo první a pate těhotenství, ale otěhotněla jsem vždy první cyklus snažení. A cykly mám naprosto ukázkové 32 nebo 34 dnů podle ovulujiciho vajecniku. Samozřejmě, ze obezita zvysuje všechna ta rizika, ale jen pro zakladatelku, ze každé tělo je jiné a moje se chová ukázkove, takže díky tělo :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.22 19:55

Snažila jsem se kvůli plánovanému těhotenství zhubnout. To se povedlo ale otěhotnět už ne. Až když jsem se vrátila na původní váhu tak se zadařilo. První 4 měsíce jsem šla s váhou dolů o 6 kilo. Pak se to houpalo a přibírat jsem začla až v 6 měsíci. Do porodu jsem měla 10plus. Vysoký tlak, vyvolávačka, akutní císaře. Nepostupující porod nemusel být nutně spojen s obezitou. Vysoký tlak, slabší průtoky, menší váha dítěte pod 3kila, šňůra kolem krku, od začátku vyvolávání hodně slabá děložní činnost. :nevim: existuje snad dieta v těhotenství aby se udržela váha :think:.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.8.22 07:39

První dítko 85kg, páté 130kg..porody ruzné, děti nad 4kg(po rodičích),děti zdravé.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.1.25 10:25

Holky léčím se s pcos. Jsem obézní a ať se snažím jak chci váha nikdy neklesla. Zapříčiněno i dlouhodobým braním hromonů před prvním synem. Počáteční váha byla 120 kg a samovolně jsem během těhu zhubla na 111 (bylo mi dost zle) a teď po 4 letech jsem znovu těhotná a na 130 kg. První těhotenství bylo naprosto v pořádku, ale teď mám ještě o 5 kg navíc a jsem z toho nešťastná. Mám problém se stravou, nejím žádné prasárny, ale v práci zvládnu max jedno jídlo a pak se večer doma nacpu, protože celý den hladovím. Nemáte nějaké zkušenosti jak tu váhu trochu redukovat? Samozřejmě zdravá strava je základ, ale jestli jste třeba v těhotenství něco cvičily. Všem děkuji za případné rady. Miminko je pro nás druhý zázrak, nikdo nečekal že se to povede znovu tak bych chtěla, aby bylo vše v pořádku a nekomplikovala to má vysoká váha, i když u prvního syna bylo vše bez problému.
Anonym protože o těhotenství zatím ví jen manžel. Jsem v 10tt a čeká nás první screening, kde očekávám že budou mít problémy s mojí vahou..

• Citovat
  • Upravit
18791
7.1.25 10:38
@Anonymní píše: Více
ja se protahovala pri joze pro tehotne. Zacinala jsem na 110 kg /180 cm a pribrala ani ne 12 kg, kdy 10 bylo dole na konci sestinedeli. hlidala jsem hodne vecerni jidlo a na vlci hlad jsem si dala okurku. taky jde o to jestli jsi vyssi jako ja s hodne svaloviny nebo mas 160 cm
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.25 10:48

@hospodki mám 170 cm. Nikdo by mi 130 kg netipoval, ale já to vím a to mi stačí 🤣 Jógu zkusím. Moc děkuji

• Citovat
  • Upravit
18791
7.1.25 11:00

to znam. Lidi nemaji casto odhad. Ja na ty vyssi docela jo a nedavam zase ty drobne kvetinky jak s tim nemam zkusenosti. Ja se nedavno hadala s kolegou, ze mam 100 kg, protoze mi neveril, tak jsem musela vytahnout apku, kde si to zaznamenavam. Ja mam tuk hlavne na bocich a hodne svaloviny. to jsem mela vzdy. Pri vaze 87kg jsem nosila velikost 42 kalhoty a 40 halenky, takze u me velkou roli hraje zpevneni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.25 11:05

@hospodki já mám hlavně břicho a boky.. hrozný.. ale naštěstí mě vždycky tipují na míň, ani doktorka té váze nevěřila. Bohužel je to ale realita a musím se snažit nic nepřibrat.

• Citovat
  • Upravit
18791
7.1.25 11:51

Hodne mi pomáhalo, ze jsem bývala odpoledne venku se starším a vzala si max mini krabičku se svačinou - vetsinou zeleninou nebo nejaky kefír atp. Taky jsem hodne chodila pěšky. Rozhodně vic nez v prvním těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.25 17:31

@hospodki já jsem bohužel od 7 do 4 většinou v práci :(

• Citovat
  • Upravit
316
7.1.25 17:49

Zatím jsem na začátku, takže nemůžu komentovat celkový průběh a porod.

Měla jsem na začátku těhotenství 93 kg.

Věděla jsem, že to není ideální, ale když jsem se snažila hledat informace o tom, jaký má obezita vliv na těhotenství, tako přišlo, že to není až tak nutně o tom, že je ženská obézní, ale o tom, že se u ní předpokládá nezdravý životní styl.

Ty jsi byla na cestě ke zdravé váze, cvičila jsi docela dlouho, hlídala sis stravu docela dlouho, takže podle mě pokud budeš i nadále dodržovat zdravé stravovací návyky, tak by ta rizika neměla být o moc vyšší než u ostatních. Když se navíc podíváš na to, co znamená zvýšení rizika, tak to je třeba místo pravděpodobnosti 3,2 % zvýšení na 3,4 %.

Podle mě je teď nejdůležitější, abys i nadále jedla zdravě a byla psychicky v pohodě. Pokud se ti navíc podaří u toho cvičit, tak super, ale nesnaž se teď hubnout, spíš jen lehce cvičit.

Největší problém s těhotenstvím u obézních je podle mě už početí. Pokud tvoje tělo usoudilo, že to dáš, tak bych mu věřila. V nejhorším případě to rozhodování tvoje tělo vyřeší za tebe nebo se budeš muset rozhodnout na základě genetických testů, které ale jsou stejné pro všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí