Těhotná v 17-ti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32193
30.12.18 18:59

@Kriss Tina No já nevím, jak se k tomu postaví její rodiče, přítel atd, já jen říkám, že být to moje dcera, tak buď se s přítelem vezmou a on se o ně postará nebo by měla smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
30.12.18 19:03

@Monchichik takže bys prostě vlastni dceru hnala na potrat za každou cenu? Aspoň že já takovou mámu nemám, sice by nadávala, ale určitě by mi nechtěla způsobit doživotní trauma a taky je možné že s takovým přístupem bych tu mámu už nechtěla vidět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32193
30.12.18 19:06

@Kriss Tina Doživotní trauma si způsobila mladá sama. Ne, neposílala bych jí za každou cenu. Pokud se postará sama s otcem dítěte, tam prosím. Já bych se prostě o její dítě nestarala. A říkala jsem to svým dětem dost často, že pokud jsou schopní mít sex, musí být schopní se o následky svého chování postarat, já že to za ně dělat nebudu. Prostě zodpovědnost za svoje činy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8866
30.12.18 19:07

@Kriss Tina co je špatného na tom, že chce, aby se s přítelem vzali a staral finančně on? Když uměl šou…at sedmnáctku, tak by měl být připraven nést následky. Sama bych postupovala stejně. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
30.12.18 19:13

@Monchichik @truelly tak ten kluk stejně bude muset platit když si holka miminko nechá ať se k tomu jinak postaví jakkoliv… Nicméně nějaká podpora od rodiny si myslím je úplně v pořádku pokud máte s dětmi pěkný vztah, myslím podporu ve stylu že dceru nevyjodim na ulici ať se rozhodne jak chce, nechat ji vlastní rozhodnutí, ale nemyslím tím že se bude babička muset o dítě starat, měnit mu pliny, hlídat atd. Jenom prostě dát svoji dceři aspoň do začátku možnost se rozhodnout bez nátlaku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8866
30.12.18 19:15

Ale bude muset, a dokonce i finančně pomáhat, pokud hrdina zdrhne a nebude chtít platit… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6872
30.12.18 19:15

Dceru bych nechala se rozhodnout. V 17 uz by mela vedet ze mit dite neni sranda. Pokud potrat tak co nejdriv. Ideálně dokud neni srdicko. Ja sama bych si v 17 dite nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32193
30.12.18 19:18

@Kriss Tina Já nevím, jak si to představuješ, ale třeba já mám 3 děti / teď už teda doma jen jedno/, ale kdyby jedno z nich byla dcera a přišla s tím, že je těhotná, tak co? Bude bydlet na balkoně? Já přestanu chodit do práce, aby ona mohla chodit do školy, protože v 17 letech je tak maximálně ve třetím ročníku? A frajer bude platit třeba 2 tisíce alimenty, což je tak na pleny a Sunar a dál jako co? To není její vlastní rozhodnutí, pokud není soběstačná, nemá svůj vlastní byt, případně si jí nehodlá budoucí otec vzít. Každá to prostě vidíme jinak, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
30.12.18 19:18

Pokud by mlady nekde privedl holku do jineho stavu a nemel se k zodpovednosti, tak mu asi nabancim smradovi. Tohle nesnasim a nikdy nepochopim, ze rodice vi, ze maji nekde vnouce, ze jejich smrad si vyrobil dite, ale k nemu se nema a oni tez delaji mrtveho brouka.
Jsou stejne nezodpovedni, jak je jejich floutek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9501
30.12.18 19:20
@Anonymní píše:
Zdravím. Nedávno se mi opozdila menstruace a protože beru antikoncepci(občas zapomínám protože jsem trubka) :,( bylo mi to velmi divné tak jsem si udělala a test a bohužel pro mě byl pozitivní a já teď vůbec nevím co dělat s přítelem jsme spolu jen cca 3 měsíce. A vůbec nevím co na to řekne moje mamka a chodím do školy. Nevím zda jít na potrat nebo ne. Co by jste dělali vy kdyby to byla vaše dcera? :,(

Zajímala by mě reakce přítele, doufám, že už o Tvém těhotenství ví. Pak bys samozřejmě vše měla probrat s maminou a taťkou, s rodiči přítele a pak se rozhodovat. Pokud bys byla moje dcera, na potrat bych Tě neposlala, své bych si k tomu určitě řekla, ale pak bych nabídla pomocnou ruku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32193
30.12.18 19:22

@Kelsey No to je přesně ono. Proto jsem jim říkala, že pokud jsou schopní mít sex, tak budou muset nést případné následky. Tak ať si dopředu rozmyslí, s kým do té postele lezou a chránit se je samozřejmost, nespoléhat se na to, že má děvče antikoncepci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
30.12.18 19:24

@Monchichik proč na balkoně? tak snad má nějaký svůj prostor doma když bydlí u rodičů, pokud to není rodina žijící někde v garsonce, miminko tolik místa nezabere, krom alimentů má taky jako každá matka nárok na rodičák, z toho už se dá něco přispět rodičům na bydlení a uživit dítě, škola se dá dodělat i dálkově… Ale nebudu se tu hádat, když mám svoje dítě ráda tak mu pomůžu najít řešení aniž bych se musela vzdát vlastního života a nebo mu nějak ublížit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
30.12.18 19:26
@Monchichik píše:
V 17 letech bych jí poslala na potrat. Chodíš do školy, nevyděláváš a o dítě se bude starat kdo?

No, tohle bývají miminka pro prarodiče.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.12.18 19:26
@Anonymní píše:
Zdravím. Nedávno se mi opozdila menstruace a protože beru antikoncepci(občas zapomínám protože jsem trubka) :,( bylo mi to velmi divné tak jsem si udělala a test a bohužel pro mě byl pozitivní a já teď vůbec nevím co dělat s přítelem jsme spolu jen cca 3 měsíce. A vůbec nevím co na to řekne moje mamka a chodím do školy. Nevím zda jít na potrat nebo ne. Co by jste dělali vy kdyby to byla vaše dcera? :,(

První reakce by asi moc pozitivni nebyla. A asi bych se patrala i po otci ditete. Nic menne bych ji na potrat neposilala a nechala to na ni. Upozornila bych ji na rizika obou rozhodnuti. A rozhodne bych chtela aby dokoncila SŠ ale hned potom makat a zadne, ze jeji dite bude moje. Hned po skole by zacala svuj zivot aneb dite, prace,hrazeni podnajmu atd… takze z pocatku bych ji zabila pak se ji snazila pomoci a pak bych ji na to nechala jako dospelou sobestacnou osobu. Ale chtela bych do toho zapojit i toho otce ditete. Minimalne financne.

• Citovat
  • Upravit
9501
30.12.18 19:27

@Monchichik Dodělat střední škola se dá individuálně, celodenní hlídání od budoucí babičky mimča není vůbec potřeba. Bytová otázka? Pokud bych si to vztáhla na sebe, tak dcera s vnoučetem by se vrátili do dětského pokoje, mladší dítě bychom pustili do ložnice a sami bychom spali v obýváku. Vždy se to dá přizpůsobit. Ano je to zásah do soukromí, velký zásah, ale stejně tak se taková podobná situace může rodičům stát, když se jejich dítě rozejde, rozvedete s partnerem a vrátit se zpátky domů, třeba jen na čas, a třeba i s vnoučaty. A finanční otázka? Dobře, ze dvou tisíc alimentů pleny a sunar, ale pak je nárok na rodičovský příspěvek na dobu 3 let a příspěvek od otce na matku, takže to jsou konkrétní finance. A to zcela pomíjím to, že podle nového OZ mají rodiče vyživovací povinnost nejenom na nezletilé dítě, ale i na zletileté a své vnouče.

Příspěvek upraven 30.12.18 v 19:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky