Těhotná v 17-ti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1237
30.12.18 19:27
@Anonymní píše:
Zdravím. Nedávno se mi opozdila menstruace a protože beru antikoncepci(občas zapomínám protože jsem trubka) :,( bylo mi to velmi divné tak jsem si udělala a test a bohužel pro mě byl pozitivní a já teď vůbec nevím co dělat s přítelem jsme spolu jen cca 3 měsíce. A vůbec nevím co na to řekne moje mamka a chodím do školy. Nevím zda jít na potrat nebo ne. Co by jste dělali vy kdyby to byla vaše dcera? :,(

Na potrat bych nešla. Nemohla bych s tím žít, že jsem nedala šanci na život někomu, koho jsem sama stvořila. A jen tak ho zabila, protože mi nebylo po vůli. Kdyby se to stalo, a já na dítě nebyla připravena a nikdo mě nepodpořil, dala bych ho k adopci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
30.12.18 19:29

@Kriss Tina Ono dítě nezůstane pořád miminko, kdy nároky na prostor a uživení plus další věci jsou nízké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158
30.12.18 19:30

@Kriss Tina No o tom ti právě píšu, 3 děti, dvě v jednom pokoji, další v druhém pokoji, rodiče spí v obýváku. Takže svůj prostor má, ale minimální. Mimino jako dáš kam? Já nechci v bytě prostě žádné mimino, když jsem ho chtěla, pořídila jsem si ho sama. A proč alimenty? Ať se otec stará, vezmou se. Jiné řešení než se v tomhle případě vzdáš vlastního života, není. Nebo jí můžeš koupit byt, platit chůvu. Svoje děti mám samozřejmě ráda, ale nést zodpovědnost za jejich činy nehodlám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158
30.12.18 19:31

@rokris No vždyť jí to píšu, ale nechce to pochopit, je asi ještě moc mladá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37134
30.12.18 19:33

@Konnny já vím mám dítě… 3 roky než sem šla do práce sem ho uživila z rodicaku a alimentů, chvíli bydlela u rodičů, pak sem se s ním stěhovala do garsonky, takže nějakou zkušenost mám a vím že to není tak horké a přežít se dá všechno… Jasně, nežili jsme v žádným luxusu, ale radši mít málo a šťastné dítě než mít vše a díru v srdci a doživotní trauma… Prostě můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15171
30.12.18 19:33
@Monchichik píše:
@Kriss Tina No já nevím, jak se k tomu postaví její rodiče, přítel atd, já jen říkám, že být to moje dcera, tak buď se s přítelem vezmou a on se o ně postará nebo by měla smůlu.

Mám to úplně stejně.buď prijme zodpovědnost za to, že se nechránila (blbě brala antinu)a dítě si nechá. V tom případě půjde s otcem dítěte někam do podnájmu a makat. Nebo bohužel potrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
30.12.18 19:35

@Monchichik
Ale ja tve nazory k tehotne mlade dceri nesdilim.
Svojim dceram bych pomohla urcite. Nehnala na potrat, nevyhanela, ze u nas nebudou, nehnala je do krizoveho rozhodnuti. Mi se to prici. Vse se da vyresit klidne. Radeji se uskromnime (i kdyz doma je dost prostoru).
I te odkopnute holce syna bysme pomahali, kdyby nas blboun byl nezodpovedny :cert: .
Je toto blba situace, ale netreba to hrotit.
Dnes moc takovych kolek neni. Nastesti jsou mnohem driv informovani o antikoncepci a povidani o sexu neni tabu. Nase generace a ta pred tam bylo hromada nactiletych zab tehotnych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158
30.12.18 19:36

@Jedna babička Spaní v obýváku už jsme praktikovali tak jako tak ;) . Pokud se moje dítě rozvede, tak se mi domů fakt nevrátí a už vůbec ne s vnoučaty. Mám teda jen kluky, ale odjakživa jim říkám, že se prostě o sebe musí postarat sami, žádné návraty domů fakt ne. Nehodlám obětovat svoje soukromí, pohodlí a vše okolo kvůli tomu, že si mladý usmyslí, že doma mu bude líp. Kolem sebe jsem měla pár dcer kamarádek, co takhle brzo otěhotněly. Všechny skončily se základním vzděláním, žádná školu nedodělala ani si je frajer nevzal, alimenty pár korun, protože se nepředřeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
30.12.18 19:37

Jako máma bych byla zklamana že jsem tě špatně vychovala a doporučila potrat. Nemáš školu, práci, přítel ti asi uteče a p dítě se bude starat kdo? Kde budete bydlet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lendie
30.12.18 19:38

@Lucius08 plod pokud je cas nevnima, ze je vubec nazivu takze osobne bych sla radeji na potrat kdybych nechtela prijmout zodpovednost nez abych dala dite k adopci. Byla jste v decaku nekdy? Vite co je to za zivot? Kdyz nemate to stesti aby si vas nekdo vzal vcas do pece?

• Citovat
  • Upravit
32158
30.12.18 19:39

@Kelsey Já jsem myslela to, že by se chlapec musel postavit zodpovědně k situaci, kterou si nadrobil. No když tady čtu, kolika dívkám selže antikoncepce, tak si říkám, jestli má vůbec cenu, aby nějakou braly. V mojí generaci teda moc náctiletých těhotných nebylo, vím konkrétně na střední škole o dvou. A obě se vdaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
30.12.18 19:42

@Monchichik přesně tak to bylo u nás. 2+1,máma spala s přítelem v obýváku(přes který se chodilo do kuchyně a do koupelny :zed:) a já se ségrou v pokojíku 4*5m. No nevím, pak jedině na ten balkon(a to my měli takový ten,, výstupek"ze dveří) A nebo bych přemluvila maminku, aby si našla ještě třetí práci a pronajali jsme si větší byt :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
30.12.18 19:44

@Lendie neříkám že vnímá, říkám, že je osobně, bych nedokázala vzít šanci na život… v děcaku jsem nebyla. Ale já nevím, ale mám pocit, že je dost rodin, co chtějí adoptovat úplně malé miminko… známí takhle čekali snad přes rok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158

@Aduš8 no aspoň nám odpadli diskuze na téma " přivedu si na noc přítelkyni " což bych nedovolila, ale naštěstí to ani nešlo :lol: a dneska, když si užívám, že mám svojí ložnici a doma jednoho puberťáka, by se mi sem třeba měl někdo vracet s vnoučatama? kdepak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217

@Monchichik
My jednu nactiletou tehotnou mame v rodine. Poprve zustala sama bez straze matky za zadkem. Chlap ji rekl, ze je neplodny, ze to ma zjistene a ona mu uverila, ale dobre no. Mela/ma dite, kdyby ho nepotkala, tak treba zadne nema. Nastesti uz byla vyucena, kdyz otehotnela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí