Těhotná ve 20? Divná pro ostatní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14090
29.12.11 14:01

Můžu jen souhlasit :pankac: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
29.12.11 15:16

Míšo gratuluju ke //. Já nejsem ani mladá ani stará maminka. Před pár dny mi bylo 26 a za necelý měsíc se mi narodí první mimi. Myslím že každý věk má svoje. I když je pravda že občas si s manželem říkáme jak jsme mohli ve 20 pařit celou noc a ráno jít v pohodě do práce a teď když jdeme spát po půlnoci tak jsme jak vyvoraný myši :D to byl ten biologicky správný věk plodit potomstvo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14993
29.12.11 15:41

Ahoj holky,

já tu psala před měsícem, kdy jsem byla na začátku třetího měsíce, teď budu začínat druhý trimestr, je mi 20 a už mám za sebou oznámení o miminku rodině, babičkám, kamarádkám…

Bylo to tak půl na půl, někteří mi to přejí, jiní si klepou na čelo, že jsem moc mladá :nevim: Miminko bylo plánované, vytoužené a já si přijdu tak akorát zralá přivést na svět malého človíčka.

Není tu mezi váma nějaká těhule z Prahy? Třeba i s podobným termínem v létě? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
29.12.11 17:47

LadyTommy : ahojky já z Prahy jsem, ale prcek se mi narodí v dubnu. :) Ikdyž od léta to daleko už není :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
29.12.11 18:12
LadyTommy píše:
Ahoj holky,

já tu psala před měsícem, kdy jsem byla na začátku třetího měsíce, teď budu začínat druhý trimestr, je mi 20 a už mám za sebou oznámení o miminku rodině, babičkám, kamarádkám…

Bylo to tak půl na půl, někteří mi to přejí, jiní si klepou na čelo, že jsem moc mladá :nevim: Miminko bylo plánované, vytoužené a já si přijdu tak akorát zralá přivést na svět malého človíčka.

Není tu mezi váma nějaká těhule z Prahy? Třeba i s podobným termínem v létě? :kytka:

Ahoj. Ty jsi chtěla k nám do skupiny, kde rodíme v červenci, viď? Už jsme tě tam přijaly, tak si s námi můžeš psát. Aspoň nás, mladých maminek, bude víc. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14993
29.12.11 18:41

abidail, paráda a kde v Praze bydlíš? Už víš co čekáš? Já mám termín na začátku července, tak to je kousek od sebe :palec:

Sariel - vidíš :mrgreen: Já jsem aktivni diskutatér v otevřených diskuzích a skupiny jsem si teď přidala dvě a ještě jsem tam nic nepřidala :oops: Jdu to napravit 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
30.12.11 09:13

LadyTommy: Bydlím na Vinohradech, kde ty? Čekáme holčičku, zatím pořád potvrzovanou, tak už doufám, že tam nenaroste pindík :lol: protože už mám doma šatičky :D :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10349
30.12.11 22:49

Ahojky holky muzu se pridat? ted mi bude 21, cekali jsme v rijnu miminko ted bych uz byla 14tt,ale musela jsem na revizi kdyz jsem byla 6+2tt, a uz jsem si fakt hodne odtrpela snazime se uz 15 mesicu a prislo tohle.Ted se snazime nanovo snad s uspesnym koncem,ale mam nepravidelny cykly takze to bude pecka.A na ty pritroubly nany s novodobejma nazorama kaslete.Nejvic se prachama chlubej ty co je prave ze nemaj :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
miselka666
31.12.11 11:31

Ahoj holky,tak zase přidám něco pro podporu…

Včera jsem si koupila novou Bettynku a tam byl článek :Jéé,mladá maminka! (nebo tak nějak)…

Bylo tam napsané,že gynekologové už se moc často nesetkají s mladýma maminkama,které by tu radostnou zprávu o potvrzeném těhotenství chtěly slyšet a že je to strašná škoda,že v dnešní době je úplně jiný trend.A že právě mezi 20-tým a 25-tý rokem života je ženské tělo v nejlepší kondici a celkově žena snáší těhotenství líp (nemá tak pocuchané nervy a má větší trpělivost,nic ji tolik nerozhodí a bere všechno tak nějak s nadhledem).A že je gynekologům líto že nevidí radost když oznamují těhotenství a že jsou strašně rádi když uvidí mladou maminku,jejíž těhotenství bylo plánované a ona se z toho raduje…

• Citovat
  • Upravit
14993
31.12.11 11:53
abidail píše:
LadyTommy: Bydlím na Vinohradech, kde ty? Čekáme holčičku, zatím pořád potvrzovanou, tak už doufám, že tam nenaroste pindík :lol: protože už mám doma šatičky :D :D .

Gratuluju k holčičce, taky o ní sním :srdce: Ale musím si počkat na velký ultrazvuk ve 20týdnu, dřív mi říkal pan doktor, že se neodváží to tipovat. Leda když to bude kluk jako buk, že už by to mohl v 16týdnu vidět. Zatím mám pár neutrálních věcí pro mimčo.

Já jsem ze Stodůlek 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14993
31.12.11 11:58
miselka666 píše:
Ahoj holky,tak zase přidám něco pro podporu…

Včera jsem si koupila novou Bettynku a tam byl článek :Jéé,mladá maminka! (nebo tak nějak)…

Bylo tam napsané,že gynekologové už se moc často nesetkají s mladýma maminkama,které by tu radostnou zprávu o potvrzeném těhotenství chtěly slyšet a že je to strašná škoda,že v dnešní době je úplně jiný trend.A že právě mezi 20-tým a 25-tý rokem života je ženské tělo v nejlepší kondici a celkově žena snáší těhotenství líp (nemá tak pocuchané nervy a má větší trpělivost,nic ji tolik nerozhodí a bere všechno tak nějak s nadhledem).A že je gynekologům líto že nevidí radost když oznamují těhotenství a že jsou strašně rádi když uvidí mladou maminku,jejíž těhotenství bylo plánované a ona se z toho raduje…

Já mám pocit, že můj gynekolog moc věk neřeší, ani sestry, v nemocnici se na mě dívali několikrát divně a pokaždé se ptali, jestli nemám upsané rodné číslo, jestli jsem fakt 91 ročník :pocitac:

Jinak co se týká rodiny a kamarádů… U táty jsem třeba počítala, že mě zaškrtí, až se to dozví, místo toho hned otvíral nějaké luxusní víno a měl z toho slzy dojetí. Naopak třeba u babičky, kterou jsem měla vždycky nejradši, jsem se setkala s hodně negativní reakcí a druhá babička, která mě vždycky pomlouvala, tak se teď na miminko hrozně těší.

I kamarádi mě tak překvapili, jedna nejbližší kámoška z toho byla úplně špatná a druhá, od které bych čekala nejvíc kritiky a ještě ke všemu není vůbec rodinný typ, tak mi řekla, že se těší, jak bude vozit kočárek :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
31.12.11 19:52

Pročítám tuto diskusi a nedá mi to se nepřidat a nenapsat svůj názor. Musím říct, že dost příspěvků mě „nadzvedlo“ nebudu psát které, protože „hádat“ se online nemá žádný jiný význam, než naštvat sám sebe. Já VŠ nemám, mám „jen“ průmyslovku, od 20ti jsem začala vydělávat, vůbec se nedržím oboru. Co vím od známých a rodiny nejde ani tak o tom, jaké máte vzdělání, ale jací v práci jste a co jste schopni práci dát a co se naučit. Ve 22 jsem se stala vedoucí obchodního oddělení jednoho z, v té době, největších internetových obchodů. Měla jsem výborné vztahy s velkou spoustou spolupracujících firem a velkoobchodů, takže když jsem se rozhodla z práce odejít a zkusit zase něco trochu jiného, dostala jsem xy nabídek a mohla jsem si vybírat a nějak se se mnou jednalo. Dostala jsem další dobrou práci. S manželem jsme se brali loni, to nám bylo 24, oba jsem si „začali užívat“ dost brzo po všech stránkách, takže jsme už loni pocítili chuť se usadit. Na svatbu jsem si našetřili úplně sami (60 000,– Kč) z vánočních prémií. Za penízky, co jsme dostali svatebním darem jsme si koupili autíčko. Po svatbě se naskytla možnost koupit výhodně byt od sestry, která se stěhovala do většího a potřebovala rychle penízky. Byt jsme koupili na hypotéku, něco si našetřili na vybavení, které máme pěkné a vyhovující, žádné kožené sedačky za 30.000,–, ale nám to tak vyhovuje. Každé léto si nějaké penízky našetříme na pěknou dovču v Itálii nebo v ČR. Manžel teď vydělává 2× tolik co já. Máme našetřeno, byt, autíčko, máme oba co jsme kdy chtěli a tak jsem se rozhodli a v srpnu 2012 čekáme mimi. Myslím, že nám rozhodně nic chybět nebude, pít a flámovat nás už opravdu nebaví, mimčo chceme, děti máme rádi a nechápeme na co bychom měli čekat. Je nám 25 a mimi se zadařilo na úplně první pokus po 7mi letech braní HA, nevěřím tomu, že kdybychom čekali a měli mimi v pozdějším věku, že by se taky takto zadařilo. Těšíme se, že bude mimi náš parťák nebudou rodiče a dítě, ale bude to naše trojka. Už se nemůžem dočkat společných výletů a dovolených a užívání si. Až pojedem s našima všichni autíkama do Itálie i s mimi, tak to bude ta nejlepší dovolená, jakou jsme kdy zažili. V 44 budeme mít velké děti, kteří budou stále skvělí parťáci a zaplacenou hypotéku a to pak začne zase jinej život, život bez závazků, to si zase budeme určitě taky užívat. Nedovedu si představit, že bych v tom věku měla 10ti leté dítě, to nevím, jestli bych zvládla. A kdy bych si pak užívala vnoučat??!! Všechno jsme zvládli jen mi dva s manželem a nikoho jsme nepotřebovali na pomoc. Pokud bych přemýšlela jenom nad sebou a že JÁ zabezpečím děti a že co když JÁ zůstanu sama, tak bych ty děti asi ani nechtěla. Od svatby přemýšlím MY, MY to dokážeme, MY se užívíme, MY budeme mít dítě. Gratuluju ženám, které mají na to uživit dítě, sebe a zajistit si bydlení s 7000,– Kč mateřské! Pokud ale budu bez manžela po mateřské s dítětem, tak vím, že práci za 15.000,–Kč mít budu, v Brně jsme měli krásný podnájem za 7000,– (stačí hledat) a 8.000,– + alimenty s tím se myslím dítě uživit dá. Naši mají velký barák, takže já vím, že bych do podnájmu stejně nešla, to by mě nenechali. Ono jde i o tom, jaké je zázemí v rodině u rodičů. Takže dle mého to opravdu jde být zajištěný a zralý na dítě a nemusí nám být 30!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
31.12.11 20:34
pavluska86 píše:
Pročítám tuto diskusi a nedá mi to se nepřidat a nenapsat svůj názor. Musím říct, že dost příspěvků mě „nadzvedlo“ nebudu psát které, protože „hádat“ se online nemá žádný jiný význam, než naštvat sám sebe. Já VŠ nemám, mám „jen“ průmyslovku, od 20ti jsem začala vydělávat, vůbec se nedržím oboru. Co vím od známých a rodiny nejde ani tak o tom, jaké máte vzdělání, ale jací v práci jste a co jste schopni práci dát a co se naučit. Ve 22 jsem se stala vedoucí obchodního oddělení jednoho z, v té době, největších internetových obchodů. Měla jsem výborné vztahy s velkou spoustou spolupracujících firem a velkoobchodů, takže když jsem se rozhodla z práce odejít a zkusit zase něco trochu jiného, dostala jsem xy nabídek a mohla jsem si vybírat a nějak se se mnou jednalo. Dostala jsem další dobrou práci. S manželem jsme se brali loni, to nám bylo 24, oba jsem si „začali užívat“ dost brzo po všech stránkách, takže jsme už loni pocítili chuť se usadit. Na svatbu jsem si našetřili úplně sami (60 000,– Kč) z vánočních prémií. Za penízky, co jsme dostali svatebním darem jsme si koupili autíčko. Po svatbě se naskytla možnost koupit výhodně byt od sestry, která se stěhovala do většího a potřebovala rychle penízky. Byt jsme koupili na hypotéku, něco si našetřili na vybavení, které máme pěkné a vyhovující, žádné kožené sedačky za 30.000,–, ale nám to tak vyhovuje. Každé léto si nějaké penízky našetříme na pěknou dovču v Itálii nebo v ČR. Manžel teď vydělává 2× tolik co já. Máme našetřeno, byt, autíčko, máme oba co jsme kdy chtěli a tak jsem se rozhodli a v srpnu 2012 čekáme mimi. Myslím, že nám rozhodně nic chybět nebude, pít a flámovat nás už opravdu nebaví, mimčo chceme, děti máme rádi a nechápeme na co bychom měli čekat. Je nám 25 a mimi se zadařilo na úplně první pokus po 7mi letech braní HA, nevěřím tomu, že kdybychom čekali a měli mimi v pozdějším věku, že by se taky takto zadařilo. Těšíme se, že bude mimi náš parťák nebudou rodiče a dítě, ale bude to naše trojka. Už se nemůžem dočkat společných výletů a dovolených a užívání si. Až pojedem s našima všichni autíkama do Itálie i s mimi, tak to bude ta nejlepší dovolená, jakou jsme kdy zažili. V 44 budeme mít velké děti, kteří budou stále skvělí parťáci a zaplacenou hypotéku a to pak začne zase jinej život, život bez závazků, to si zase budeme určitě taky užívat. Nedovedu si představit, že bych v tom věku měla 10ti leté dítě, to nevím, jestli bych zvládla. A kdy bych si pak užívala vnoučat??!! Všechno jsme zvládli jen mi dva s manželem a nikoho jsme nepotřebovali na pomoc. Pokud bych přemýšlela jenom nad sebou a že JÁ zabezpečím děti a že co když JÁ zůstanu sama, tak bych ty děti asi ani nechtěla. Od svatby přemýšlím MY, MY to dokážeme, MY se užívíme, MY budeme mít dítě. Gratuluju ženám, které mají na to uživit dítě, sebe a zajistit si bydlení s 7000,– Kč mateřské! Pokud ale budu bez manžela po mateřské s dítětem, tak vím, že práci za 15.000,–Kč mít budu, v Brně jsme měli krásný podnájem za 7000,– (stačí hledat) a 8.000,– + alimenty s tím se myslím dítě uživit dá. Naši mají velký barák, takže já vím, že bych do podnájmu stejně nešla, to by mě nenechali. Ono jde i o tom, jaké je zázemí v rodině u rodičů. Takže dle mého to opravdu jde být zajištěný a zralý na dítě a nemusí nám být 30!

Máš pracovní historii cca 5 let, máš zázemí sama za sebe - vlastně píšeš přesně to samé co já :) Jen jsi o pět let posunutá dopředu, protože jsi nestudovala VŠ :) Držím palec aby ti to klaplo jak si představuješ - ale nějak se u tebe nebojím ;)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
31.12.11 22:05

Přesně tak. Někdo buduje zázemí rok, někdo dva roky, někdo pět let, někdo deset let. Někdo se chce spoléhat jen na sebe a někdo bere, že na mimi jsou potřeba dva a je to rozhodutí dvou a jen proto, že ho já porodím nebudu nést větší zodpovědnost. Ono je potom taky něco jako alimenty a rozdělení majetku na co tady dost pisatelek opomnělo ;-) A dost záleží na rodině, mně máma už několikrát řekla, že kdyby cokoli kdykoli, tak u nich je vždycky místo. Myslím, že ten jeden pokojích, kdybych si platila všechny energie, jídlo a vše co by měli navíc za výdaje a starala bych se o mimčo, tak to pro rodiče vážně nebude zátěž, ale spíš radost. A rozhodně nezůstanu na ulici bez domova, protože mi není 30 a nemám VŠ. A věřím, že všechny rozumné holčiny, které s partnerama plánují mimčo opravdu nezůstanou na ulici, jen proto, že jim není 30 a nemají VŠ. Jak tady někdo psal. A to mě dost pobavilo :lol: Takové zahřklosti se já můžu jen smát. A mimochodem, kdyby se nedej bože „něco stalo“, tak snad každý, kdo plánuje nebo má mimčo má doost vysokou životní pojistku, to je snad dneska povinnost každého rozumného člověka. Moc nechápu, jak si tady někdo dovolí dost drsně navážet do ostatních, místo toho, aby nejdříve dotyčné položil otázky typu: Kde pracujete? Jak dlouho? Co vaši rodiče? Co manžel? Kolik bere? Kolik máte našetřeno? Kolik platíte hypo? Jaké máte půjčky? Až toto budu znát, tak budu dělat závěry typu : Budete na ulici! a podobné výroky, co tady padly. Kdo kritizuje, ať si nejdřív vyřeší svoje problémy a to, co ho trápí a pak ať sem přispívá ;-) Mimochodem, kamarád dělá pojištění na dost vysoký úrovni, na který mu stačí maturita a zaplatit si kurz, asi od 22ti let a má ještě dost času na fušky a brigády kolem a má velice pěkné penízky, o kterých se mnohým z nás jen zdá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10349
31.12.11 23:46

Holky nehádejte se nebo Vam to zustane i po Novém roce.Kašlete na všechny kolem sebe, tem kterym se to nelibi, at si prdel polibi.Je to jen vas zivot a jak si s nim nalozite je jen a jen na vas.Kazdej ma ruzny nazory, a naroky na zivobyti, kazdymu vyhovuje neco jinyho.Nekdo lpi po tucny sume, a nekomu staci par tisic, a jsou taky statsny, sice si nemuzou dovolit vsechno co by chteli,ale prachy nejsou vsechno ;) .A nekdo kdo ma stredni sezene doboru praci, a i nekdy lespi nez vysokoskolak, zalezi na znalostech a zrucnostech, a pripadne na znamostech a tlacence,proto ty ktery praci nikdy neshaneli, a byla jim podstrcena se nejradeji chlubí…Nehadejte se tu :* ,vsem vsechno do Noveho roku, hlavne zdravi a zdrava miminka,pripadné // cekatelkam :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí