Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem
,
zakládám tuto diskuzi, protože bych se ráda podělila o pocity ostatních takto mladých maminek co už buď miminko mají, nebo čekají a nebo se snaží jako já
V dnešní době na tak mladou maminku společnost kouká zkrz prsty. Vždyť máš času dost, není kam spěchat!
To slýchavám neustále a podpora žádná. Zejména ze strany moji matky, která sama mě porodila v 19. Jenže věk je opravdu jen číslo a já se cítím víc než připravená. Připadám si že jsem teda uplně divná, že ve svých skoro 21 letech ( v lednu) chci mit mimčo. To nemluvně o kamarádkach, které si ťukaji na hlavu, že se snažíme. Máte nebo měla jste to některá z vás podobně ? začínám propadat depresím, jestli sem fakt normální
Předem díky za reakce ![]()
V jednadvaceti mě také přepadaly rodičovské touhy - naštěstí jsem počkala. Nejen na lepší čas, ale i na lepšího tátu pro své děti…
Budu upřímná a napíšu, že bych neměla radost, kdyby se některá z mých dcer rozhodla mít dítě tak brzy.
Já měla první ve 20ti druhé ve 30ti, takže já vůbec nic proti mladým maminkám nemám..Pokud to tak cítíš, klidně se snažte..
Jen nevím, co myslíš tou podporou..Jasně, že každý na to může mít jiný názor a nediv se mamince a jejímu skeptičtějšímu pohledu, protože ona prostě už ví..( neodsuzuj jí za to)..
Ale pokud ti jde i o podporu fin, bytovou, hlídací atd.- to by zas bylo sobecké od tebe..
Takže doufám, že vaše vyzrálost na dítě spočívá i ve vyřešených existenčních podmínkách a nyní jen řešíte " názory" okolí..
Terezka1234 píše:
Ahoj všem,
zakládám tuto diskuzi, protože bych se ráda podělila o pocity ostatních takto mladých maminek co už buď miminko mají, nebo čekají a nebo se snaží jako já
To slýchavám neustále a podpora žádná. Zejména ze strany moji matky, která sama mě porodila v 19. Jenže věk je opravdu jen číslo a já se cítím víc než připravená. Připadám si že jsem teda uplně divná, že ve svých skoro 21 letech ( v lednu) chci mit mimčo. To nemluvně o kamarádkach, které si ťukaji na hlavu, že se snažíme. Máte nebo měla jste to některá z vás podobně ? začínám propadat depresím, jestli sem fakt normálníV dnešní době na tak mladou maminku společnost kouká zkrz prsty. Vždyť máš času dost, není kam spěchat!
Předem díky za reakce
Já ti fandím,já taky otěhotněla ve 20,ted je mi 25 a mám dvě děti.Nikdy bych neměnila,rozhodně nemám pocit že mi něco uteklo,do těch 20 jsem si užila až až.Obě děti plánované,akorát,že mi to skoro nikdo nevěří,neřeším to,nevšímám si toho.Je mi jedno,co si myslí druzí.K tomu ještě vypadám tak na 17,takže kam vlezu,tak si tukají na čelo o sto šest
Jen chci dodat,že jsme měli zařízené bydlení,já měla práci,manžel taky.Jinak bych asi chvíli počkala,protože jsem byla ráda,že jsem mohla dítěti koupit vše co potřeboval a nemusela řešit,jestli budu mít na plíny a třeba na um ![]()
Příspěvek upraven 26.11.11 v 14:39
Neboj, normální seš
Já sama jsem otěhotněla v 19 (sice neplánovaně, ale vítaně), a ve 20 porodila. Je to necelých 6 let zpátky a nikdy jsem se nesetkala z negativními názory. A jestli si někdo ťukal natajnačku na hlavu, tak to musel být pěknej . . . Když nemáš v plánu cestovat, studovat, atd. . . Tak proč ne?? Kamošky které hloupě koukaj asi mají jiné životní cíle.
podle mě je lepší mít dítě ve dvaceti než ve třiceti nebo pětatřiceti. mě je 25 a teď v lednu porodím svoje první mimčo. rozhodně si nemyslím že by to bylo nějak divné mít dítě dřív. pokud máš na to vhodné podmínky tak proč ne…
Děkuji Vám. Existenční podmínky máme vyřešené. S příelem jsem 4 roky ( je o 5 let starší) a 2 roky spolu už žijeme ve společné domáctnosti. Po maturitě jsem sice zkusila jit n VŠ ale nevyšlo to tak jak bych chtela takže jsem nastoupila do práce. Já mám práve taky problém že vypadam na mín nez jsem psychicky zrala, takže práve mozná proto se bojim tech pohledu a reakci okoli. Myslim si že mamča se mi snaži naznacit abych pockala, ona sama me mela neplanovane, ale ja už čekat nechci a chci mimčo plánovaně
Věřim, že to třeba pro ni bude chvilkový šok a to i pro kamarádky a okoli ale že az se to vstřebá tak to bude dobré
Koneckonců je to preci jenom muj zivot, takže mi ostatni muzou byt jedno, ale takovýho toho červicka nejistoty mam v hlave porad.
Já porodila den po po 18 narozeninach. Takže už v 19 letech
Lidi si taky museli rejpnout a jedou furt. Vždy jim odpovím že je to moje věc, že to díťe vychovávám já a né oni. Nijak je tím přeci nezatěžuji tak nevím co řeší. O malou se staám jak nje v mích silách
Být matkou je krásný. Musím říct, ze mě to opravdu baví starat se o tu mojí malou berušku. Já už od 13 let mluvila o miminku. Od 13 let jsem si scháněla věci pro miminko. ![]()
Ahoj
Mně je 21 a malýmu půl roku. Takových maminek je tady na emiminu spousta. Když se trochu porozhlédneš, najdeš jak skupinu takhle mladých maminek, tak snažilek ![]()
sikinka16 píše:
Já porodila den po po 18 narozeninach. Takže už v 19 letechLidi si taky museli rejpnout a jedou furt. Vždy jim odpovím že je to moje věc, že to díťe vychovávám já a né oni. Nijak je tím přeci nezatěžuji tak nevím co řeší. O malou se staám jak nje v mích silách
Být matkou je krásný. Musím říct, ze mě to opravdu baví starat se o tu mojí malou berušku. Já už od 13 let mluvila o miminku. Od 13 let jsem si scháněla věci pro miminko.
Jsem na tom stejne jako ty
Uz dlouho citim takove ty pudy ale ted uz je to extremni, ted uz vim ze bych to zvladla na jedničku a co nejlip bych mohla
Prvni mesic se s pritelem snazime, tak jsem zvedava jak nám to vyjde ![]()
Tak mě je 21 a mám doma 10-měsíčního sviště a jsem ve 4 měsíci těhotenství,obě děti plánovaný
Nikdo mi to nevěří a denně se stýkám s narážkama na svůj věk a na to jak to chci zvládnout dvě děti tak brzy po sobě,ale já jsem šťastná a nikdy bych neměnila. Myslím si,že je každého věc jak si svůj život udělá a proto názory ostatních neřeším.
Sarecka píše:
Tak mě je 21 a mám doma 10-měsíčního sviště a jsem ve 4 měsíci těhotenství,obě děti plánovanýNikdo mi to nevěří a denně se stýkám s narážkama na svůj věk a na to jak to chci zvládnout dvě děti tak brzy po sobě,ale já jsem šťastná a nikdy bych neměnila. Myslím si,že je každého věc jak si svůj život udělá a proto názory ostatních neřeším.
Jé, to je hezký
Mít na to peníze, tak do toho jdu taky ![]()
Ahojky. Já otěhotněla v 19ti. Sice neplánovaně ale ani mně nenapadlo jít na potrat. dneska je mi 20 a půl a mám doma nádherou holčičku, kterou miluju a jsem s ní šťastná.
Já toužila po dítěti dlouho.. nakonec jsem potkala pana Pravého, v jednadvaceti otěhotněla a měsíc před 22 porodila. Nyní je prckovi půl roku. A neměnila bych - za co taky? Za párty a pařby? Litry alkoholu a kartony cigaret..
![]()
Na okolí neber ohledy, bude to tvoje mimčo, tvoje „starost“. Rozhodně bych si to nenechala vymluvit a pokud po tom toužíš, tak jdi za tím
![]()
Lishaa píše:Sarecka píše:Jé, to je hezký
Tak mě je 21 a mám doma 10-měsíčního sviště a jsem ve 4 měsíci těhotenství,obě děti plánovanýNikdo mi to nevěří a denně se stýkám s narážkama na svůj věk a na to jak to chci zvládnout dvě děti tak brzy po sobě,ale já jsem šťastná a nikdy bych neměnila. Myslím si,že je každého věc jak si svůj život udělá a proto názory ostatních neřeším.
Mít na to peníze, tak do toho jdu taky
nápodobně… holt si ještě musím počkat tak rok až se u nás trochu zlepší finanční situace.