Těhotná ve zkušební době

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12550
16.11.14 18:10

@j.a.n.i1 opravdu nemusí zaměstnavateli hlásit nástup na rizikové? Já se v tom teda nevyznám, ale tohle už mi přijde natolik dlouhá neschopenka, že by to měl vědět, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101919
16.11.14 18:54

@majki.r Ne, nemusí, zaměstnavateli je po diagnoze kulový… i když každému alespoň trochu soudnému to u delší neschopenky s razítkem gyndy dojde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
16.11.14 18:55
@j.a.n.i1 píše:
@majki.r Ne, nemusí, zaměstnavateli je po diagnoze kulový… i když každému alespoň trochu soudnému to u delší neschopenky s razítkem gyndy dojde.

Aha, vidíš to, to jsem nevěděla. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1081
16.11.14 20:06

Asi takto, neříkala bych nic do konce zkušebky a teď je spis důležité si ujasnit, jestli na neschopenku hned, nebo az po skončení zkušebky ( nebo 14 dni předem, nejsem si jista, jak to teď funguje a kdy by jsi teoreticky mohla dostat výpověď..)
Jediný důvod, proc v práci neco říct by byl, aby jsi mela nejake úlevy- např netahala těžké veci..
Je sice hezke, ze se chceš zachovat fér… Ale zachoval by se tak i tvůj zaměstnavatel??? Jsi si jista, ze kdyz mu o těhotenství řeknes, tak té nepropustí?? A tím padem nepřipraví o nemocenskou a dovolenou za 2015?? Protože pokud budeš mit do nástupu na PPM platnou smlouvu a po skončení PPM požádas o dovolenou, musí ti ji umožnit čerpat a nesmí ji krátit, takže dostaneš zaplaceno za min. 4 týdny ( jestli mas ve smlouvě vic, tak i vic..).. A kdybys skončila na UP, tak ti nárok na nemocenskou nevzniká..mela bys jen podporu v nezaměstnanosti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101919
16.11.14 20:10
@janullka123 píše:
Je sice hezke, ze se chceš zachovat fér… Ale zachoval by se tak i tvůj zaměstnavatel??? Jsi si jista, ze kdyz mu o těhotenství řeknes, tak té nepropustí?? A tím padem nepřipraví o nemocenskou a dovolenou za 2015??

Tak o případnou nemocenskou ji připravit nemůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
24.7.17 09:24

Změna práce a těhotenství

Ahoj,

jsem těhotná ve zkušební době. Do nového zaměstnání jsem nastoupila 10. července a ze staré práce odešla koncem června. K těhotenství pravděpodobně došlo někdy na přelomu června a července, moudřejší budu příští týden po vyšetření gynekologem. Ráda bych poprosila o radu- nové zaměstnání mám přes kamaráda, proto bych nerada lhala a něco kryla. Na druhou stranu, pokud by mě to mělo finančně hodně poškodit, asi bych neměla jinou možnost. Moje otázka zní- pokud by mě nyní vyhodili ve zkušební době a ukázala by se, že těhotenství vzniklo ještě za staršího zaměstnání, měla bych nárok na mateřskou? Ještě doplním, že v předchozím zaměstnání jsem byla 13 měsíců. Díky moc za pomoc. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
24.7.17 10:44

@citeria Pokud bys byla prokazatelně těhotná už v předchozím zaměstnání, tak by ti ochranná lhůta plynula z něj a byla by 180 dnů. Po dobu dalšího zaměstnání by se její běh přerušil a doběhla by po skončení tohoto zaměstnání. Nejpozději ten 180. den ochranné lhůty bys musela nastoupit na PPM (tzn. muselo by ti zbývat max. 8 týdnů do porodu). Počkej co řekne gynekolog a pokud by to spadalo do toho předchozího zaměstnání, tak si pořádně propočítej jak dlouho bys potřebovala být v tom novém zaměstnání, aby ti s ochrannou lhůtou vyšlo.

Jinak nejlepší z hlediska financí by samozřejmě bylo setrvat v současném zaměstnání až do nástupu na PPM. Pokud ti ukončí pracovní poměr ve zkušební době, tak budeš do nástupu na PPM nebo RP bez peněz. Případně to někdo řeší nemocenskou, ale k té by měl být zdravotní důvod..navíc je tam pak omezení vycházkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat