Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jo a kniha je fakt zbytečná, vyhozený prachy. Co bych možná tebou udělal, absolvovala bych předporodní kurz v nemocnici, kde budeš rodit, seznámí tě tam i s porodními sály a možnostmi porodu a tak.
ahoj, děkuji, já jsem takovou ms měla i dřív, když jsem HA nebrala (do cca 18) a potom během „mládí“ jsem jednou asi na 2 roky vynechala. Tak proto mě na to upozorňovala.
Máš manžela, což bude asi týpek, co tě má rád. Choďte do kina, na výlety, na večeře. Sexujte. Užij si klidně půl roku pohody, pak začni řešit postýlku, kocárek a vše kolem. Teď si fakt spolu užijte pár posledních měsíců svobody. Pak už to nikdy nebude, jako předtím. NIKDY!
Nedělala jsem vubec nic, jen to pověděla manželovi. Čekala ještě 14 dní než jsem zavolala na gynekologii a řekla že mám pozitivní test a kdy byla poslední menstruace. Sestřička mě objednala. Pak už tě vším provede lékař. Nekupovala jsem nic a vlastně nic neřešila až do 7. Měsíce. Hlavně se z toho nepo…t😊. Pokud pujdes na první prohlídku příliš brzy, stejně v tobě nic neuvidí.
Gratuluji ![]()
Já měla těhu knizky ráda, měla jsem i těhotenský deník ![]()
Spoustu informací najdes i tady na webu;
VITAMINY V TĚHOTENSTVÍ
TĚHOTENSTVÍ TÝDEN PO TÝDNU
VYŠETŘENÍ V TĚHOTENSTVÍ
Jinak určitě dr. zavolat můžeš, dá ti termín na první návštěvu, asi to nebude hned.
Vyvaruj se alkoholu, případně kouření a zkus myslet na to co jíš..
Když ti bude zle, v lékárně mají zázvorová lízátka, trochu to zmírní.. ![]()
Příspěvek upraven 13.10.25 v 06:44
@modraslunecnice píše: Více
Jé
hele, raději nebudu gratulovat, ale moc ti fandím
a neboj, já taky u prvního dítěte bláznila. Byl únor, všichni vysílení, chřipky se ještě přecházely s paralenem…
Bohužel budeš muset počkat. Nemá cenu tam volat teď, to doktor nic neuvidí. Holky mají pravdu, počkej těch 7 týdnů. Ale neboj, zvykneš si. Celé těhotenství je o tom na něco (a na konci na mimčo) čekat 🙂
V prvnim tehotenstvi jsme s manzelem taky hned koupili knizku o tehotenstvi s naplno jsem ji vyuzila. Byla krasna, tyden po tydnu jsem cetla jak miminko roste
Google a diskuze na internetu jsem vyuzivala taky, ale bylo fajn mit i knihu, byly tam i informace kdy a jake vysetreni cekat, a tak. Ve druhem tehotenstvi jsem ji uz nevyuzivala.
Ja bych si koupila listovku nebo vitaminy s ni pokud jsi do ted nebrala.
Jinak prestala pit, zacla dobre jist a treba za 14 dni zavolala k doktorce ![]()
Jinak asi nic
jedine pokud hodne sportujes tak bych se podivala co je vhodny ![]()
Knizka je za me blbost, ono se tolik veci v tehu jinak nedela nez bezne ![]()
Tak podle mě nemusíš dělat nic extra, když nepiješ ani nekouříš. Doktorka ti řekne, jestli je potřeba doplnit nějaké vitamíny, ale jinak není potřeba nic. Pokud nemáš rizikové těhotenství, tak je to super. Na těhotenskou knihu máš ještě spoustu času, vždyť to celé netrvá jen měsíc, takže zůstaň takhle v klidu a bude to dobré.
Hele mně se stalo to samé hned po vysazení antikoncepce a potratila jsem..Volala bych doktorovi radši hned, došla na krev a pak objedná na vyšetření.. ![]()
@svabomys píše: Více
A co s tím jako ten doktor udělá? Vůbec nic. Začátek je buď a nebo.
Já jsem to udělala úplně naopak, než všichni doporučovali - výbavu jsem pořizovala na začátku 2. trimestru. Měla jsem tehdy obrovské množství energie. Nedokážu si představit, že bych se tím zabývala v 3. trimestru. To je právě doba, kdy potřebuješ klid a jen klid ![]()
@svabomys píše: Více
To si může nechat zkontrolovat i jako samoplatce a nemusí s tím otravovat doktory.
@JancaS84 to samozřejmě může, ale pokud je pojištěná, má na to nárok ![]()