Těhu vyšetření až v 18. týdnu?

816
9.7.13 10:14

Těhu vyšetření až v 18. týdnu?

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, kdy jste absolvovaly těhotenské ultrazvuky. Já měla jeden pro určení těhotenství, pak druhý v 5. týdnu pro rozpoznání srdeční aktivity, no a na další vyšetření mě doktorka objednala až na srpen, v týdnu, kdy budu v 18. týdnu. Udělala to tak kvůli své dovolené. Připadá mi to hrozně pozdě…co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2693
9.7.13 10:18

A opravdu až v 18. Týdnu. Ve 12.tt by si měla podstoupit screening na vyloučení vývojových vad. Doporučuju zavolej si do ordinace a přeptej se sestřičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lindsay15
9.7.13 10:19

Já byla na zjištění těhotenství 6+2tt,10+3tt, prvotrimestrální screening 12+3tt, potom velký utz 21+3,3D ultrazvuk 26+0tt a poslední 31+3tt :think:

• Citovat
  • Upravit
101778
9.7.13 10:20

No, mě by to pozdě přišlo, pokud nejsi nikam jinam objednaná, protože jsem chtěla NT screening, který se dělá kolem 10-12tt, ale na ten se stejně posílá, takže pokud bych na něj byla objednaná, tak by mě další kontrola u mé doktorky kolem 18tt stačila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
9.7.13 10:21

@Olion to není standardní vyšetření, většinou si o něj maminka musí zažádat a musí si ho uhradit sama ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
816
9.7.13 10:21

Ona se mne doktorka ptala, zda chci dobrovolné vyšetření na vývojové vady, ale vztahovala to k postižením v rodině. Protože žádné postižené v rodině nemáme a také jsem kdesi četla, že to vyšetření není pro mimi úplně nejlepší, tak jsem tohle vyšetření odmítla. Raději bych normální vyšetření orgánů miminka a tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
9.7.13 10:22

To mě teda taky přijde pozdě. Měla by jsi jít tak v 12.-14. tt na první screening na vrozené vady, pak jsem byla ve 21. tt na druhém a kolem 31.tt na třetím. Mezi druhým a třetím jsem ještě absolvovala UTZ vyšetření srdíčka prcka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
9.7.13 10:23

Koukám na svoji naskenovanou těhotenskou průkazku, tak jsem v těhu byla na kontrole 10×. Vždycky přesně po měsíci (nepočítám začátek, tam jsem šla 2× za sebou hned po týdnu a na konci taky 2× po týdnu na pásy. Ale jinak po měsíci. Pokud jsi byla v pátém týdnu a pak jdeš až v 18. tak mi to příjde docela dlouho. To je až za tři měsíce jesli počítám dobře??? To si myslím, že je fakt dlouho. :,( To se divím, že si to doktorka troufá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
9.7.13 10:24

Tak to je divny. V 11 az 12 tt by mela udelat utz na urceni delky tehotenstvi ( upresneni ) a je idealni prvotrimestrialni screening na vyvojove vady, ale neni povinny, plati se a ne kazdy doktor na nej posila. A v 16tt by si mela jit na krev na triple testy ( teda pokud je dr. nevypousti pri negativnim prvotrimestrialnim screeningu ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
816
9.7.13 10:24

@Lindsay15 Možná mi chce doktorka provést až ten první velký ultrazvuk, cos měla v 21. týdnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
9.7.13 10:25
@ivana-domca píše:
@Olion to není standardní vyšetření, většinou si o něj maminka musí zažádat a musí si ho uhradit sama ;-)

Já ho tedy měla zdarma.. Jen vyšetření z krve jsem si platila v tom 12.tt. V 16. tt jsem měla vyšetření krve už zdarma. Ale s UTZ na vady to nemělo co dělat, ten hradila pojišťovna automaticky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
9.7.13 10:26
@lasicce píše:
a také jsem kdesi četla, že to vyšetření není pro mimi úplně nejlepší

8o 8o To slyším poprvé. Vždyť to je jen ultrazvuk a berou ti krev, nic jiného. Co by na tom miminu vadilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lindsay15
9.7.13 10:27

@lasicce Ten se dělá nejdříve ve 20tt. Já bych se být tebou určitě objednala na to prvotrimestrální vyšetření, zkontrolují orgány miminka, podívají se jestli nemá nějaké vývojové vady, změří ho..Já teda tohle vyšetření měla automaticky, dr se mě ani neptal a bylo zadarmo :nevim: Zase jsem nešla na tripple testy. Zaráží mě, že nejdeš ani na jedno z tohohle vyšetření a jdeš až v 18tt 8o

• Citovat
  • Upravit
59403

To je hodně pozdě :?, v jakém týdnu jsi ted? Já chodila často ale já byla riziková ale jít v 5tt a pak za 3m :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112

@lasicce : ale to vysetreni se dela kombinaci odberu krve a uzt, jenom kdyz ti to vyjde spatne, tak jdes na plodovku neboj odber klku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí