Vyšetření cukru v těhotenství

281
9.7.13 07:57

Vyšetření cukru v těhotenství

Ahoj holky jsem ve 13. týdnu a chci se zeptat jak u Vás probíhalo vyšetření cukru. Já jsem z Teplic a když každému řeknu jak mi to budou dělat koukají na mně jak na blba. Dostala jsem papír s informacema že V 6 nastup na krev a budu tam sedet tri hodiny a mezitím budu pít snad pul litru sladkého čaje s nějakou glukozou. A že když to prý vyzvracím tak to budu pít znova a z toho mám nejvetsí strach. Protože trpím nevolnostmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15074
9.7.13 08:01

Včera:-) V pohodě, mě to nevadí, prostě jsem přišla, vzali mi krev, naservírovali lahvičku s roztokem glukózy 300ml (přeslazená voda), i trochu vody na zapití, i citron dovolili. Vypít do deseti minut cca, za hodinu další krev, za další hodinu ještě potřetí a nascheanou. Já mám celkem kachní zažívání, takže žádné zvracení, točení hlavy, závratě se nekonalo, ani u prvního těhotenství. Akorát tam musí člověk sedět, někde prý dovolují i procházku, ale to asi není správné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69113
9.7.13 08:03

Tak jednak ten test probiha nehdy mezi 24. a 28.tt, takze to s nejvetsi pravdepodobnosti nevolnostmi uz trpet nebudes, i kdyz samozrejme ne kazdy to snasi zrovna snadno. Ale ten test je opravdu hodne dulezity, casti zen se v tehotenstvi vyvine tehotenska cukrovka (po porodu mizi), ktera muze v tele napachat znacne skody a v extremnich pripadech i poskodit plod.

V podstate tam prijdes, naberou ti krev z zily, daji vypit glukozu (forma roztoku byva ruzna, od sladkeho caje po cisty neochuceny pullitr preslazene vody), pak tam hodinu sedis, znovu naberou krev, znovu hodinu sedis, naposledy naberou krev a jdes domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
9.7.13 08:04

@hofka no tak to ses dobra :lol: kez bych to mela jako ty dneska se tam budu objednávat tak sem zvedava za jak dlouho si mne tam pozvou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6873

@Kančík Ahojky, příjdeš na lačno a vezmou ti krev, po chvilce vypiješ sladký cukernatý roztok - no pila jsem i lepší věci. A pak jsem seděla 2h v čekárně. Nesměla jsem chodit, ať ten cukr nespaluji, nic nejíst a pít, a když jsem šla na záchod, tak za sestrama, sbíraly i tu moč. Po těch 2h ti vezmou znovu krev a můžeš jít a najíst se a napít.
Během testu mu bylo jednou špatně, jako na omdlení. Vezmi si s sebou něco na čtení a nebo nějakou kámošku. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3853

Mě to taky nepřišlo nikterak strašný. Přišla jsem, vzali krev, vypila jsem, 2 hoďky jsem si tam četla, pak znovu krev a domů. Vypito jsem měla asi za 2 minutky. Neboj žádná tragédie to není ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101911
9.7.13 08:05

@Kančík Popis je celkem správný, tedy krom toho, že když to vyzvracíš, že to hned budeš pít znova, to tě pošlou domů a opakuje se to jindy… nebo taky ne, když odmítneš.
Ale pokud si ve 13tt, tak je to na „normálního“ člověka strašně brzo, ty máš nějaké problémy s cukrem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
9.7.13 08:06

Mne brali krev dvakrat.

Prisla jsem na sest. Bylo na tam jak much. Krev mi vzali v sedm, pak dali vypit vodu, v deset dalsi krev…

Sla jsem domu a myslela jsem, ze zkolabuju. Ctyri hodiny bez jidla a vody v nejvetsich parnech. Uz nikdy vic…

• Citovat
  • Upravit
281
9.7.13 08:08

@j.a.n.i1 nn zádne problémy s cukrem nemam ani nikdo v rodine nikdy cukrovku nemel to mne tam doktorka chtela poslat uz v 11 tydnu ale to jsem mela silene nevolnosti tak mne tam posila ted

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.7.13 08:12

@Kančík mě brali krev před, pak pití toho sladkého (mnohem víc mi fakt vadila ta hnusná špinavá sklenice :poblion: ), pak znovu krev.. nejotravnější bylo čekání. mmchdm, tenhle test mi dělali až 22 tt :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9126
9.7.13 08:13

@Kančík, jak píšou holky, nejdřív ti vezmou krev na lačno, pak vypiješ ten roztok (je to hnusné, ale dá se to), po hodině vezmou krev (u nás i moč) a po dvou hodinách znova. Důležité je, aby brali krev i po hodině a hlavně ze žíly, ne každá laboratoř ten test dělá správně. Před testem bys měla dodržet 10h lačnění, pít můžeš vodu, v průběhu testu sedět, nic nejíst ani nepít. Pokud jsi cukrovku neměla nebo ji nemáte v rodině + dalších x faktorů, tak se test dělá mezi 24.-28tt, to už se to lépe snáší. Já jí měla u prvního těhotenství, tak jsem teď šla už ve 14tt a to byl mazec to v sobě udržet :poblion: Jinak kdyby se náhodou nepodařilo, tak určitě to znovu pít nebudeš, dá se udělat test s klasickou snídaní, takže hlavně v klidu :mavam: Držím palce, ať to dopadne dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1646

@Kančík to byl hnus, na ktery nezapomenu…ja vydrzela s blitim do te doby, nez mi to zkontrolovali…ale pak jsem sla :/. Celou dobu nesmis pit…ja trpela hrozne… :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281

@martina.se no ted kdyz tady na to koukám tak vsem to delali takhle pozdeji a ja jsem teprve ve 13 tydnu ale ja ani nikdo z rodiny jsme cukrovku nikdy nemeli tak taky nechapu proc mne tam posila ted

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9126
9.7.13 08:15
@Kančík píše:
@j.a.n.i1 nn zádne problémy s cukrem nemam ani nikdo v rodine nikdy cukrovku nemel to mne tam doktorka chtela poslat uz v 11 tydnu ale to jsem mela silene nevolnosti tak mne tam posila ted

Tak to je pěkný nesmysl, těhotenská cukrovka většinou vzniká až v druhé půlce těhotenství, teď ten test nemá smysl a stejně bys na něj pak po tom 24tt musela znova. Tak se s nimi domluv až po tom 24tt a doktorce řekni, že tě tak objednali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.7.13 08:15

@Kančík :think: to netuším, u nás v rodině byla a stejně jsem šla takhle pozdě :think: každopásně pokud máš velké nevolnosti, tak třeba zkus požádat o posun termínu, ale ten sladký patok není tak hrozný ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí