Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Stefi nějak jsem přehlídla, proč jste byli v nemocnici.nebylo to kvůli kýle?To my máme bohužel - ostatně jako skoro vše
( taky.Naše dr. mě tvrdí, že se to u kluků neřeší - až kdyžtak v 5 letech, ale když jsme byli v děcké se žloutenkou tak mě tam místní dr upozorňovala, že mám zajít na chirurgii.Tak právě nevím, jestli to mám řešit?Jinak jsem moc ráda, že jste už v pořádku a doma.
Gabulko Fastu už mám taky, dubovou kůru a proctoglyvenol atd…taky a zatím se toho pořád nemůžu zbavit, ale ono to asi chvilku trvá,co?já už je mám tak měsíc…:o(
Kaji, zavolám ti kvůli tomu vaničkování.Dalo by se to spojit i s náma?Ale to asi ne, to by bylo s děckama náročný…cinknu.
Follah, jak to zvládáš když jsi s Vendou sama?My máme tatku přes týden pryč a musím uznat, že někdy ty druhé ruce chybí
)
Stefi nějak jsem přehlídla, proč jste byli v nemocnici.nebylo to kvůli kýle?To my máme bohužel - ostatně jako skoro vše
( taky.Naše dr. mě tvrdí, že se to u kluků neřeší - až kdyžtak v 5 letech, ale když jsme byli v děcké se žloutenkou tak mě tam místní dr upozorňovala, že mám zajít na chirurgii.Tak právě nevím, jestli to mám řešit?Jinak jsem moc ráda, že jste už v pořádku a doma.
Gabulko Fastu už mám taky, dubovou kůru a proctoglyvenol atd…taky a zatím se toho pořád nemůžu zbavit, ale ono to asi chvilku trvá,co?já už je mám tak měsíc…:o(
Kaji, zavolám ti kvůli tomu vaničkování.Dalo by se to spojit i s náma?Ale to asi ne, to by bylo s děckama náročný…cinknu.
Follah, jak to zvládáš když jsi s Vendou sama?My máme tatku přes týden pryč a musím uznat, že někdy ty druhé ruce chybí
)
Dobré ráno maminy a miminka,
dneska vyrážíme na návštěvu za tříletýma dvojčátkama - klukama a s nima někam do lesa, bo bude hrozný vedro.
Jdu uložit dítě, třeba mě usne na balkoně, když tam ještě tolik nesvítí?!?
Dobré ránko všem vespolek!
V lese bude dnes jistě krásně. Už abychom dodělali tu chalupu a já mohla konečně pryč z Prahy.
My se chystáme dnes cvičit, protože mě to břicho fakt už štve!!! Je to cvičení po porodu s hlídáním miminek zdr.sestrou. Tak to zkusím a uvidíme. Malej se od rána chechtá, tak by to mohlo jít ![]()
Ahoj Follah,
to cvičení ti závidím, to tady asi s tak malýma prckama a hlídáním nemáme.Šla bych na jogu, ale těžko bych to logistikovala
(.Zatím jsem byla jen 2× na nehtech-bo bez nich nemůžu být:o) a jinak nic.Ale všechno má svůj čas.Dala bych si i masáž.No třeba o víkendu?!?!
Taky přemlouvám tatku, abychom si opravili stavení v JČ.Nikdy jsem to nechtěla a teď když vidím jak je to ubíjející s tím miminem v tom bytě tak jsem změnila názor.A co teprve za rok, až polezou a budou chodit!!!Zlatej venkov!
Ale jen na někdy, města - Brna bych se nevzdala
)
kuk mamči
my byli ráno na poště poslat balíček, prodala jsem mikinu
a venku už je fakt na padnutí…
EEli, kýli máme tříselné, pupeční sice také, ele tu neřešíme, ta se prý zatáhme sama ![]()
Jitulko, to cvičení je asi super, písni jak jsi si zacvičila
sejdem se v pondělí? s tou dovčou jsme také v září uvažovali, ale asi to necháme na příští rok
možná pojedem na Slovensko… ještě uvidíme, určitě budem na chaloupce…
vyprala jsem zas plnou pračku prádla…nevím jak to ti kluci dělají a to je převlékám 1× denně po koupání asi abych se nendila ![]()
Ahoj Stefi, David má také kýlu myslím,že říkali vodní,ale neřeší se to, to asi není ono,co máte vy,že?
Jinak s tím praním a hlavně žehlením je toho hodně, ještě peru pleny zvlášť (prý se to má)- i když používám papírové,tak se ňák nastřádaj
http://foto.dama.cz/…3/593342.jpg
Gabulko, to já tedy peru plínky s oblečením, ale dávám jim je jen pod hlevu nebo jako brindáček
tak snad to neva, ani jich tolik nemám
jinak Maxík měl tříselnou kýlu, což znamená že se mu dostává střevo do šourku, ale měl u toho i tu vodní…tak ji odoperovali, ale jinak ta se prý vstřebá do půl roku nebo se to řeší až pak…ale u té tříselné je nebezpečí že se uskřine (otočí se střevo) a mohlo by odumřít a moc to bolí a musí se to pak akutně operovat…
kluci se tu teď pošťuchují a rozčilují se leží vedle sebe v posteli a různě se na sebe otáčí a drží za ruce nebo za triko
spali asi jen půl doďky..
asi je jim teplo a to jsou jen v bodýčku a nemají ani ponožtičky…
my čekáme odpoledne sestřenku s mimčem, je o 14dní starší než jsme měli být my
narodila se na začátku května
tak jsem na ni zvědavá ![]()
Děkuju za info ohledně té kýly. Ty pleny používám také jen pod hlavu, dodržuju,co kde řeknou nebo přečtu,co kdyby náhodou,ale už toho asi nechám,příjde mi to nesmysl. S tím-co kdyby náhodou-dáváme i Nutrilon Comfort-docela se to prodraží 240,– na 3dny, ten je speciálně proti kolikám,ale že by to pomáhalo se mi nezdá, to samé s drahejma probio kapkama,Sabem, Baby Calmem atd.Už teda používám jen Sab,ale bojím se ho vypustit,co kdyby je to bolelo ještě víc. Teď jsme ještě začali dávat Nutriton na blinkání, taky se mi zdá,že to moc nezabírá a hlavně to neskutečně zacpává lahvičky,kluci a vše okolo je ublemcaný,no nevím nevím,jak dlouho budu dodržovat,co kde řeknou.
Gabulko, my dáváme tan hipolergení nutrilon a vydží nám jen dva dny …
a je drahej také…250 za 400g, ten na blinkání dávám jen na noc a spí po něm i 9hodin ![]()
teď jsem povlékla naši postel, vyluxovala matrace a peru a čeká mne žehlení a musím jít pověsit to prádlo…
a to ve 4 přijde sestřenka s malou Laurinkou…
Cvičení bylo super. V klidu jsem si po příchodu malého nakrmila a pak si miminka hrála v jedné tělocvičně a my cvičily v té druhé. Po cvičení jsem ho musela znovu nakrmit, protože okusoval tu tetu na hlídání. Cvičily jsme na balónech a byl docela rachot. Prý si mám břicho ještě šetřit, ale zvládala jsem to. V úterý půjdu znovu, doufám ![]()
Kojení je naštěstí zadarmo a malej mi po něm v noci spí obvykle tak 6 hodin v noci, časwto i 7 a rekord máme 8, to už jsem ale byla jak přetlakovaný papiňák ![]()
dobré ránko berušky tak peru další prádlo, mám pocit, že jsem pradlenka
![]()
dnes tam už je zas vedro co…
Holky já snad bud mít na šaty!!!!
Malej dnes ráno zase plakal a když jsem mu chtěla nacpat dudlík, koukám mu to pusiny a na spodní dásní má bílej ťuflík. Manžel mi to ještě nechce uznat, ale mám na to „rezervaci“. Taky posledních pár dní tak žalostně naříká a uklidní ho dudlík. Myslela jsem, že to je kvůli těm kolikám, ale nevěděla jsem proč by se měly tak najednou zhoršit. Možná to je kvůli tomu zoubku. Připadá mi to hrozně brzy, ale možná to bude trvat ještě dlouho, než se úplně prořízne ven. Ani neumí ještě držet nic v rukou a ta chladivá koustátka jsou ještě těžší než obyčejná chrastítka.
Dnes máme první lekci v plavání, tak Vám pak písnu jaké to bylo. Jestli se u toho neutopíme ![]()
Ahoj holky,
Follah, Vendelínek už má první zoubek? No to je teda pěkná rychlovka, jsem uzvědavá, jestli i tomu našemu se ukáže. Teď už ale zase neslintá, tak to ještě možná potrvá. Jak si s ním hraješ? Sleduje hračky? Malej se na ně někdy dívá, ale většinou mi připadá, že ho ještě nezajímají. Nejvíc zpozorní u hracích hraček.
Gabulko, taky peru plínky s věcičkama dohromady, používám je taky jen na blinkání, pod hlavu atd. Pak to projde sukou, tak myslím, že to je dostatečně vydezinfikované. ![]()
Dnes jedem na víkend ke tchánovcům, tak zase všechno balím.
tak maminky užijte si víkendík, jdu pobalit na chaloupku ![]()
přeji krásný víkendík ![]()