Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
Follah, krásně klokankujete
. My vyzkoušíme Manducu, tak snad to bude pro nás lepší než šátek.
Stefi, krásní kluci a jsou vážně šikulky, že tak všechno zvládají.
Elli, proberem to zítra, brala bych nějaké svičení pro malého ![]()
Otíček už si chytá hračky a někdy si je strčí i do pusinky
.
Gabulko, našla jsem návod na rýžový a mrkvový odvar:
Rýžový odvar:
2.5 dkg rýže
500 ml vody vhodné pro kojence
Rýži rozvaříte doměkka a rozmixujete. Převařenou vodou doplníte do 500ml. Rýžový odvar můžete osladit 2 dkg Glukopuru (hroznového cukru).
Rýžový odvar jde připravit také z instantní nemléčné rýžové kaše.
Mrkvový odvar:
1 středně velká karotka
500 ml vody vhodné pro kojence
Omytou, dobře očištěnou čerstvou karotku nastrouhejte najemno a rozvařte (asi 30 min). Rozmixujte a doplňte převařenou vodou do 500 ml. Ničím neochucujte.
K jednoduché přípravě mrkvového odvaru můžete použít kojeneckou výživu ve skleničce - mrkvovou polévku, kterou menšímu kojenci zředíte vodou, budete-li ji dávat v lahvi, nebo neředěnou podáte po lžičce.
Mrkvový odvar lze kombinovat s rýžovým. V lékárnách i v marketech je k dostání rehydratační roztok ORS 200 s přídavkem mrkve a rýže pro kojence od 4. měsíce.
Tak jsme VJ dala na bříško a on naprotest okamžitě usnul. Já ho to snad nenaučím… ![]()
asi se mu chtělo spinkat a mamka chce aby zvedal kebulku a ještě pásl koníčky… fuj to je práce
asi mu to musíš politicky vysvětlit
![]()
ahojky mamky my jdem za chvíli přihlásit broučky k trvalému pobytu k taťkovi, zatím jsou podle mne u babičky v Turnově
tak ať už to jsou malí Pražáčci
![]()
co máte v plánu na víkend? má být krásně
tak už jsme doma,na úřadě jsme byli hned na řadě jen paní byla moc akční a přihlásila i mne…což jsme nechtěli, ale už ustřihla roh občanky, tak to musím oběhat a všude nahlásit…a hlavně u nás je nedělají a musím buď do centra Prahy nebo do Staré Boleslavy…
Já to dítě utejrám!!! Dnes jsme to zkoušeli na velkém balónu. Vyvezla jsem ho nahoru a tam tu hlavinku musel zvedat. Docela mu to jde,když chce, ale ty ruce… to je hruza. Myslím, že hlavičku drží pěkně z toho nošení v šátku, ale ruce má líné jak lachtan. Na balónu se mu to líbilo, houpali jsme a on se tomu smál… Jsem mu prostě někdy k smíchu.
Štěpánko tak to budeš taky Pražanda ![]()
Dnes jdu ke gyndr pro lístek na peníze, aby mi konečně začala chodit ta rodičovská a taky jdu k obvoďačce , aby se na mne podívala, proč mám pořád takové bolesti. Jestli jsem jen stará a opotřebovaná nebo jestli se s tím dá ještě něco dělat.
Koupila jsem si ještě jeden šátek Ellevil Zara je krásně tkaný a je temně fialový jako borůvky:) taky vlněné „kozačky“ a rukavičky pro malého na zimu do šátku. Je sice ještě trochu brzy, ale takhle dohromady jsem měla poštovné zdarma… No nekupte to ![]()
Sháním nějaké hezké tričko na kojení, nevíte o něčem. Když nějaké objevím, obvykle je i těhotenské a to mě nebaví mít furt to velké břicho. A také jsou obvykle jen bílá a nebo černá a to je taky trochu nuda.
Ještě jsem si chtěla udělat radost takovýma naušničkama z mexika… prostě roztomilá cetka, ale bojím se, že by mi je VJ utrhl z uší jak jsou vysací. tak tak teď nosím jen malé naušnice a jediný řetízek s krížkem, který snad nepřetrhne… zatím ![]()
Neustále mne tahá za vlasy a to je mám pořád svázané. Má prostě ten opičí reflex chytat se za srst…Chytne a nepustí.
A jakpak je Vám? Cítíte se už fit?
Dekuju Kajko,takhle nak to delam,ale nikde neni,jestli muzu ten odvar uchovavat v lednici treba aspon na dvakrat, ono totiz nez se rozvari ryze,to docela trva,pak to musi stydnout,no a priprava mlicek,kdyz kazdy ji z jine vody a jeden se zahustovadlem a druhej se Smectou zabere docela dost casu. Mixovat takove male mnozstvi taky nejde. Tak z ty rejze slejvam jen tu vodu,no uvidime. A stejne se mi nezda,ze by deviti tydenni mimina mohli rozmixovanou rejzi nebo mrkev,co myslite? Mozna jsou ty recepty na webu pro starsi mimca.
Follah, fit se jeste necejtim, bricho mam furt velky,dole takovej necitelnej vak,jizva docela boli a je jeste osypany,nevim z ceho a ani nemam cas to resit,dle prohlidky po sestinedeli snad naka alergie. Taky mi u Apolinare vcera navrhli,ze mi budou delat hysteroskopii,uz jsem na jedny i slaparoskopii byla minulej rok,tak z toho moc nemam radost. A jsem furt unavena,asi to spani po kouskách mi nak nevyhovuje a taky kluci porad brecej,jeden kvuli kolice,druhej kvuli prujmu,tak to asi taky moc na psychice neprida,ale urcite bude lip
Ahoj holky,
Follah, teda Ty máš šátků
a malej bude určitě fešák vtěch kozačkách a rukavičkách
Já jsem zkoušela Manducu a jsem z ní nadšená, nandávání je daleko snadnější než u šátku (teda aspoň pro mě
), malej trochu poplakává, ale ne zase tolik. Jen mám trochu blbej pocit z toho vertikálního posedu,zdá se mi na to přece jen ještě malej, ale sedí tampěkně se zádičkama do obloučku jak žabička.
Stefi, já mám s malým taky jinde bydliště než manžel, asi bysme to taky měli sjednotit.
Gabulko, asi bych taky jen vyvařila rýži a dal mu vývar, rýži by asi zatím neměli.
ahojky všem, my jsme už od čtvrtka na chaloupce a máme tu klídek a pohodičku, je tu s námi teta
to je lehce náročné, protože má samzřejmně pocit, že musí radit…ale jinak to jde ![]()
přes víkend bylo tak nádherně a teď začalo pršet ![]()
kluci už cíleně plácají do visící hračky ![]()
Maty straaaaašně slintá, že mu musím dávat bryndáček, jinak má tričko do půl hrudníčku mokré ![]()
co u vás kde nového? co malí broučci a malé berušky?
přeji všek krásný den ![]()
Ahoj Stefi,
to se máte na chaloupce
, mně radili příbuzní hlavně ze začátku, teď už naštěstí tolik ne
. Odjíždíme zítra k tchánovcům do pátku, je tam přece jen jiný vzduch než ve městě.
Dnes jsme plavali zase ve velké vaně, moc se mu to líbí. Hračky už na hrazdičce taky chytá a hrká s němi. Potom se kolikrát rozpláče, připadne mi, že je neumí pustit a už ho pak štvou, tak mu od nich musím pomoct ![]()
Ahoj, zdravím vás po dlouhé době. Teď jsem to dočetla co všechno jste psali. Byla jsem 14 dní u našich, takjsem vůbec neměla čas na net. Navíc mám nemocnýho taťku je v nemocnici, takže starosti.
Koukala jsem, že jste dali i fotky do babulek. Jsou moc pěkný, takytam zase nějaký strčím.
Jak jste si psali ohledně stoličky, tak to taky pořád řeším. Klárka jí má tmavě hnědou a teda smrdí
já si teda myslím, že je to z toho umělýho mlíka. Kdyby ne tak mě varujte. Já už vůbec nekojím, jen ještě trochu odstříkávám, ale to mi vyjde tak na 2× denně.
vy se máte, že kojíme.
Jinak jsem byla taky v Ikee a fakt by to takhle měli mít udělaný ve více obchodech. I jsem byli v zoo a tam je to taky dobrý.
Ale je to děsný, pořád řešit kde udělám jídlo když někam jedeme.
Klárka mi taky hezky už pase koníčky, i udrží hlavičku když mi sedí na klíně.Jen pořád kouká do prava to jí nemůžu odnaučit.
Kdyžjsem byla u našich tak jsem si zaplatila to vaničkování, tak teď to doma zkouším. Jak často plavete? A jak dlouho jí necháváte ve vaně?
Jsem už ko tak si jdu lehnout. Naštěstí Klárka vydrží spát celou noc tak se i vyspím.
Ahoj všem v dalším týdnu.
Byli jsme na prodlouženém víkendu na úplníém jihu čech u Jindřichova Hradce. Počasí nám vyšlo a tak to bylo fajn. Byla tam i babička s dědou a tak se malému celé dny někdo věnoval a tak to byl v sedmém nebi ![]()
Zato dnes si to tu s ním užívám, vyžaduje pořád pozornost… jak rychle se dá miminko rozmazlit.
Ráno jsme zase zkoušeli pást hříbátka a tak se naprostest poblinkal. Hlavu zvedá výborně, ale ty ruce hrozně fláká… a je to prostě býk a tak, jak si postaví hlavu nejede přes to vlak ![]()
Štěpánko, chtěla bych příští týden zajet k mámě k Boleslavi a tak jsem si říkala, jestli bys nešla zase na chvíli na kafe do Ikea.
Ze všeho oblečení mi malej najednou vyrostl a tak nakupuju všechno nové. V ZARA měli hezká body a taky jsem nakoupila nátělníky a trička s krátkým rukávkem v Tesco. Tam mají fakt super ceny na sety po 3. Ty nátělníky (jsou jako body) jsou 3 za 70kč. Dávám mu je pod různé košila nebo mikiny. Už jsem celkem vychytala nějaký styl oblékání. Malému dávám vždy nějaké body. Když má jenom triko a kalhoty tak mu pořád vylézá pupík jak ho přenáším nebo když je v lehátku. Dostali jsme takové hezké sety trika a kalhot nebo tepláčků, ale mě to přijde dost nepraktické. Proto ty nátělníky. Nechci toho nakupovat moc, léto zachvilku končí a bude třeba něco teplejšího… a zase z toho tak rychle vyroste:)