těhulinky babího léta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101
4.8.09 17:44

Ahoj holky,

Follah, krásně klokankujete :)). My vyzkoušíme Manducu, tak snad to bude pro nás lepší než šátek.

Stefi, krásní kluci a jsou vážně šikulky, že tak všechno zvládají.

Elli, proberem to zítra, brala bych nějaké svičení pro malého :)

Otíček už si chytá hračky a někdy si je strčí i do pusinky :)).

Gabulko, našla jsem návod na rýžový a mrkvový odvar:

Rýžový odvar:
2.5 dkg rýže
500 ml vody vhodné pro kojence
Rýži rozvaříte doměkka a rozmixujete. Převařenou vodou doplníte do 500ml. Rýžový odvar můžete osladit 2 dkg Glukopuru (hroznového cukru).
Rýžový odvar jde připravit také z instantní nemléčné rýžové kaše.

Mrkvový odvar:
1 středně velká karotka
500 ml vody vhodné pro kojence
Omytou, dobře očištěnou čerstvou karotku nastrouhejte najemno a rozvařte (asi 30 min). Rozmixujte a doplňte převařenou vodou do 500 ml. Ničím neochucujte.

K jednoduché přípravě mrkvového odvaru můžete použít kojeneckou výživu ve skleničce - mrkvovou polévku, kterou menšímu kojenci zředíte vodou, budete-li ji dávat v lahvi, nebo neředěnou podáte po lžičce.
Mrkvový odvar lze kombinovat s rýžovým. V lékárnách i v marketech je k dostání rehydratační roztok ORS 200 s přídavkem mrkve a rýže pro kojence od 4. měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
4.8.09 18:48

Jitulko taťka je frajer :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
4.8.09 19:01

Tak jsme VJ dala na bříško a on naprotest okamžitě usnul. Já ho to snad nenaučím… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
4.8.09 20:11

asi se mu chtělo spinkat a mamka chce aby zvedal kebulku a ještě pásl koníčky… fuj to je práce :lol: :lol: :lol: asi mu to musíš politicky vysvětlit :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
4.8.09 22:31

Přece ví, co je příjemnější :))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
5.8.09 08:13

ahojky mamky my jdem za chvíli přihlásit broučky k trvalému pobytu k taťkovi, zatím jsou podle mne u babičky v Turnově :D tak ať už to jsou malí Pražáčci :lol: :lol:
co máte v plánu na víkend? má být krásně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
5.8.09 10:24

tak už jsme doma,na úřadě jsme byli hned na řadě jen paní byla moc akční a přihlásila i mne…což jsme nechtěli, ale už ustřihla roh občanky, tak to musím oběhat a všude nahlásit…a hlavně u nás je nedělají a musím buď do centra Prahy nebo do Staré Boleslavy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
5.8.09 11:10

Já to dítě utejrám!!! Dnes jsme to zkoušeli na velkém balónu. Vyvezla jsem ho nahoru a tam tu hlavinku musel zvedat. Docela mu to jde,když chce, ale ty ruce… to je hruza. Myslím, že hlavičku drží pěkně z toho nošení v šátku, ale ruce má líné jak lachtan. Na balónu se mu to líbilo, houpali jsme a on se tomu smál… Jsem mu prostě někdy k smíchu.

Štěpánko tak to budeš taky Pražanda :lol:

Dnes jdu ke gyndr pro lístek na peníze, aby mi konečně začala chodit ta rodičovská a taky jdu k obvoďačce , aby se na mne podívala, proč mám pořád takové bolesti. Jestli jsem jen stará a opotřebovaná nebo jestli se s tím dá ještě něco dělat.

Koupila jsem si ještě jeden šátek Ellevil Zara je krásně tkaný a je temně fialový jako borůvky:) taky vlněné „kozačky“ a rukavičky pro malého na zimu do šátku. Je sice ještě trochu brzy, ale takhle dohromady jsem měla poštovné zdarma… No nekupte to :lol:

Sháním nějaké hezké tričko na kojení, nevíte o něčem. Když nějaké objevím, obvykle je i těhotenské a to mě nebaví mít furt to velké břicho. A také jsou obvykle jen bílá a nebo černá a to je taky trochu nuda.

Ještě jsem si chtěla udělat radost takovýma naušničkama z mexika… prostě roztomilá cetka, ale bojím se, že by mi je VJ utrhl z uší jak jsou vysací. tak tak teď nosím jen malé naušnice a jediný řetízek s krížkem, který snad nepřetrhne… zatím :roll:
Neustále mne tahá za vlasy a to je mám pořád svázané. Má prostě ten opičí reflex chytat se za srst…Chytne a nepustí.

A jakpak je Vám? Cítíte se už fit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
5.8.09 12:14

Dekuju Kajko,takhle nak to delam,ale nikde neni,jestli muzu ten odvar uchovavat v lednici treba aspon na dvakrat, ono totiz nez se rozvari ryze,to docela trva,pak to musi stydnout,no a priprava mlicek,kdyz kazdy ji z jine vody a jeden se zahustovadlem a druhej se Smectou zabere docela dost casu. Mixovat takove male mnozstvi taky nejde. Tak z ty rejze slejvam jen tu vodu,no uvidime. A stejne se mi nezda,ze by deviti tydenni mimina mohli rozmixovanou rejzi nebo mrkev,co myslite? Mozna jsou ty recepty na webu pro starsi mimca.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
5.8.09 12:21

Follah, fit se jeste necejtim, bricho mam furt velky,dole takovej necitelnej vak,jizva docela boli a je jeste osypany,nevim z ceho a ani nemam cas to resit,dle prohlidky po sestinedeli snad naka alergie. Taky mi u Apolinare vcera navrhli,ze mi budou delat hysteroskopii,uz jsem na jedny i slaparoskopii byla minulej rok,tak z toho moc nemam radost. A jsem furt unavena,asi to spani po kouskách mi nak nevyhovuje a taky kluci porad brecej,jeden kvuli kolice,druhej kvuli prujmu,tak to asi taky moc na psychice neprida,ale urcite bude lip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
9.8.09 21:27

Ahoj holky,

Follah, teda Ty máš šátků :)) a malej bude určitě fešák vtěch kozačkách a rukavičkách :) Já jsem zkoušela Manducu a jsem z ní nadšená, nandávání je daleko snadnější než u šátku (teda aspoň pro mě :D ), malej trochu poplakává, ale ne zase tolik. Jen mám trochu blbej pocit z toho vertikálního posedu,zdá se mi na to přece jen ještě malej, ale sedí tampěkně se zádičkama do obloučku jak žabička.

Stefi, já mám s malým taky jinde bydliště než manžel, asi bysme to taky měli sjednotit.

Gabulko, asi bych taky jen vyvařila rýži a dal mu vývar, rýži by asi zatím neměli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
10.8.09 18:53

ahojky všem, my jsme už od čtvrtka na chaloupce a máme tu klídek a pohodičku, je tu s námi teta :) to je lehce náročné, protože má samzřejmně pocit, že musí radit…ale jinak to jde :D
přes víkend bylo tak nádherně a teď začalo pršet :cry:
kluci už cíleně plácají do visící hračky :lol:
Maty straaaaašně slintá, že mu musím dávat bryndáček, jinak má tričko do půl hrudníčku mokré :lol:
co u vás kde nového? co malí broučci a malé berušky?
přeji všek krásný den :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
10.8.09 20:24

Ahoj Stefi,

to se máte na chaloupce :D , mně radili příbuzní hlavně ze začátku, teď už naštěstí tolik ne :D . Odjíždíme zítra k tchánovcům do pátku, je tam přece jen jiný vzduch než ve městě.
Dnes jsme plavali zase ve velké vaně, moc se mu to líbí. Hračky už na hrazdičce taky chytá a hrká s němi. Potom se kolikrát rozpláče, připadne mi, že je neumí pustit a už ho pak štvou, tak mu od nich musím pomoct :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
10.8.09 22:12

Ahoj, zdravím vás po dlouhé době. Teď jsem to dočetla co všechno jste psali. Byla jsem 14 dní u našich, takjsem vůbec neměla čas na net. Navíc mám nemocnýho taťku je v nemocnici, takže starosti.
Koukala jsem, že jste dali i fotky do babulek. Jsou moc pěkný, takytam zase nějaký strčím.
Jak jste si psali ohledně stoličky, tak to taky pořád řeším. Klárka jí má tmavě hnědou a teda smrdí :roll: já si teda myslím, že je to z toho umělýho mlíka. Kdyby ne tak mě varujte. Já už vůbec nekojím, jen ještě trochu odstříkávám, ale to mi vyjde tak na 2× denně.
vy se máte, že kojíme.
Jinak jsem byla taky v Ikee a fakt by to takhle měli mít udělaný ve více obchodech. I jsem byli v zoo a tam je to taky dobrý.
Ale je to děsný, pořád řešit kde udělám jídlo když někam jedeme.
Klárka mi taky hezky už pase koníčky, i udrží hlavičku když mi sedí na klíně.Jen pořád kouká do prava to jí nemůžu odnaučit.
Kdyžjsem byla u našich tak jsem si zaplatila to vaničkování, tak teď to doma zkouším. Jak často plavete? A jak dlouho jí necháváte ve vaně?
Jsem už ko tak si jdu lehnout. Naštěstí Klárka vydrží spát celou noc tak se i vyspím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
11.8.09 10:13

Ahoj všem v dalším týdnu.
Byli jsme na prodlouženém víkendu na úplníém jihu čech u Jindřichova Hradce. Počasí nám vyšlo a tak to bylo fajn. Byla tam i babička s dědou a tak se malému celé dny někdo věnoval a tak to byl v sedmém nebi :)
Zato dnes si to tu s ním užívám, vyžaduje pořád pozornost… jak rychle se dá miminko rozmazlit.
Ráno jsme zase zkoušeli pást hříbátka a tak se naprostest poblinkal. Hlavu zvedá výborně, ale ty ruce hrozně fláká… a je to prostě býk a tak, jak si postaví hlavu nejede přes to vlak :lol:

Štěpánko, chtěla bych příští týden zajet k mámě k Boleslavi a tak jsem si říkala, jestli bys nešla zase na chvíli na kafe do Ikea.

Ze všeho oblečení mi malej najednou vyrostl a tak nakupuju všechno nové. V ZARA měli hezká body a taky jsem nakoupila nátělníky a trička s krátkým rukávkem v Tesco. Tam mají fakt super ceny na sety po 3. Ty nátělníky (jsou jako body) jsou 3 za 70kč. Dávám mu je pod různé košila nebo mikiny. Už jsem celkem vychytala nějaký styl oblékání. Malému dávám vždy nějaké body. Když má jenom triko a kalhoty tak mu pořád vylézá pupík jak ho přenáším nebo když je v lehátku. Dostali jsme takové hezké sety trika a kalhot nebo tepláčků, ale mě to přijde dost nepraktické. Proto ty nátělníky. Nechci toho nakupovat moc, léto zachvilku končí a bude třeba něco teplejšího… a zase z toho tak rychle vyroste:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí