těhulinky babího léta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
63
17.7.09 18:03

Asi to zub nebude, nemá vůbec zduřelé ani červené dásně. To by asi při zoubku bylo. Našla jsem nějaké informace, že by to mohl být tzv uzlík. Jedná se o nějakou minaralizovanou věc, která se časem vydrolí. Tak planý poplach, na šaty ještě nebude.

Dnes jsme ale plavali ve vaně a bylo to moc hezké. Držela jsem ho na dlaních, měl potopená ouška a různě jsme kroužili a houpali. Trvalo to na začátek jen pár minut. Máme domluveno šest instruktážních lekcí do půl roku Vendy. Trénovat už musíme sami :) A pak hurá do bazénu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
19.7.09 20:52

Ahoj holky,

tak jsem měla v sobotu retenci prsu, v noci jsem omylem nakrmila 2× po sobě z jednoho prsa ( a to si to píšu), to druhé tak bylo hodně napité a začalo bolet. Druhý den mě během pár hodin vyskočila teplota na 38C, všechno mě bolelo jak při chřipce. Nic moc. Už je to lepší, teplota rychle slezla po 2 Paralenech, dávala jsem celý víkend tvarohové obklady, obklady ze slivovice, odstříkávala a masírovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
19.7.09 22:20

Kajko, tak Ti přeji aby to bylo už v pořádku. Jen mě zajímá, co jsou obklady se slivovice.
Já jsem si před časem ublížila o vanu na prsou a hrozně to druhý den bolelo, taky mi vylezla teplota hodně vysoko. Měla jsem z toho strach, ale dalo se to rychle dohromady. Ze začátku jsme taky krmili vždy jen z jednoho, ale nějak se to pak změnilo. Teď kojím pokaždé z obou prsou a snažím se střídal pořadí, po 10 minutách to vyměním, protože to malej chce. Ani nevím proč. Znovu se zakousne a líp pije. Jen když jsme venku a kojím někde v diskomfortu, tak to zvládáme z jednoho.

Poslední dobou přes den hodně pláče, už nevím co s ním. Nepomáhá ani chovat v náručí. V noci zatím spí bez problémů (doufám, že jsem to teď nezakřikla). Bohužel nevím proč. Nejím nic jiného než předtím, dáváme pořád stejně Sab. Ani na ty zoubky to asi nevypadá. Dásně nemá vůbec nateklé ani červené. Tak nevím co dělám špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
19.7.09 23:20

Follah, pokapala jsem kapesník slivovicí a nosila na prsu, má to vytáhnout zánět a zchladit. Vypadá to, že to pomáhá, navíc to nešpiní jako tvaroh :roll: . To jsem netušila, jak tělo reaguje, když je něco v nepořádku s prsama, musím si dát příště bacha. Psala mi známá, že se jí to taky stalo, když malej protáhl dobu mezi kojením.
Jinak kojím vždy jen z jednoho, ze začátku jsem dávala obě. Nevím, ale dostane se malej k zadnímu mlíku, když ho dáš po chvíli k druhému?

S tím pláčem, myslím, je to od bříška. Určitě nic špatně neděláš. Nám se taky kroutí a prdí a přitom nejím skoro nic :(

Zítra máme vaničkování, tak se těším :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
19.7.09 23:59

Kajko užijte si vaničkování, ať se to Otíkovi líbí. Pak napiš jaké to bylo a co všechno jste dělali.
S tím kojením nevím, ale malej zatím dobře přibývá tak uvidíme. Ve středu jdeme k dr. tak se zkusím optat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
20.7.09 09:55

Dobré ránko mamky a miminka :lol:
Maxík hajá na bříšku a pase koníky a vzteká se u toho a Maty zapíchl hlavu do peřiny u toho usnul :D kolikrát denně je dáváte na bříško?
začali jste už cvičit? já se snažím, ale…
Jitulko s tím vaničkováním, to je super že se vám to líbilo, my zkusili dát Matyho s teťkou do vany a řval jak tur…
Maxík my stále spí s hlavičkou napravo a už si ji sležel..jen ať mu ji podkládám jak chci, posune se a zas se otočí doprava… :cry:
dnes vypadá že bude hezky, tak půjdeme na prochajdu
jdu stáhnout fotečky z foťáku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
20.7.09 11:39
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
20.7.09 12:06

Ahoj maminy,

Follah taky mám pocit, že mám neklidné dítě.Patri našla na www.kojeni.cz, že okolo našeho stáří dětí se ojevůje tzv. reflux a je to přesně náš případ!Nespokojené dítě před a po kojení, blinkání, přepíjení.atd…Nechápu, proč mě na to ani laktační poradkyně ani dr neupozornila?!?!Je to na tom netu hezky popsané a je to vlastně o tom, že dítě nemá záklopku - dokonale dozralý jícen a musí se s ním manipulovat opatrněji.Může to být až do půl roku… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
20.7.09 14:05

Ahoj mamči,
na reflux oba kluci uživají Nutriton,tj takové zahušťovadlo ze svatojanskeho chleba,ktere se pridava bud do mlika nebo pred jidem na lzicku,pracovne ho nazyvám lepidlem,protoze když se dává na lžičku jsou od toho ulepení nejen kluci,ale vše okolo. Kupuju se bez receptu v lékárně za cca 200,– Kč.
Follah,myslím,že nic neděláš špatně, kluci také hodně brečej, prý tříměsíční kolika, někdy už ani nebrečej jako miminka,ale křičej jak zvířátka ať dělám,co dělám.To mě úplně rve srdce, že je člověk takovej bezmocnej.To mě vyčerpává mnohem víc než to,že se nevyspím.
Omlouvám se,že jednou píšu a podruhé nepíšu háčky,ale už to nepřepisuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
20.7.09 14:26

Z deníčku šílené matky Follah :)
Dnes jsem vyrazila na nehty, neměla jsem hlídání zajištěné u pantáty a tak jsem na poslední chvíli poprosila mého tátu. Jak jsem psala je mu 77let, má od mládí astma a je po těch lécích za celý život trochu zhuntovanej. Malinko se motá, když mu vyleze tlak tak vidí 2× a je skoro hluchej. Jinak je v pořádku a hodně se snaží být v pohodě a chová se jako „mladík“. Byl celej rád, že může být užitečný. Bydlí kus za Prahou, ale přijel za námi do centra, dostal kočár se spícím nakrmeným a přebaleným dítětem a kroužil kolem Staromáku. Měla jsem jen repasi nehtů, tak to bylo asi na necelou hodinu. Dopadlo to skvěle, malej se ani neprobral. V centru jsou všude dlažební kostky a tak to skvěle funguje. Já se ráno hodila „dogala“ džíny, bílé tričko a manžestrové sako. Ještě těsně před odchodem jsem nakrmila, aby bylo malej co nejdýl klidnej. Namalovala jsem se a hurá do světa. Byla jsem na sebe zase pyšná, jak to skvěle klape… až do chvíle, než mi moje manikérka upozornila, je mám poblinkané triko přímo u výstřihu. :oops: Už to ale nějak neřeším. Jestě, že je mlíko taky bílé. Jistě ale zvládnu být za pár týdnů od nějakého ovoce a později i od kečupu či špaget. Nebo že bych Vendelínka naučila jíst jenom bílé věci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
20.7.09 15:59

Jíťo, to jsi mne fakt rozesmála :lol: :lol:
kdy se uvidíme? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
20.7.09 17:59

Tak jsem si byla konečně vyřídit porodné a rodičovskou a zase mi nějaký ten papír chybí, Prý lístek na peníze od gynekologa. Grrrrr to je zase úřad.

Štěpánko co třeba ve čtvrtek dopoledne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
20.7.09 18:55

super, ve čtvrtek dopoledne by to šlo, v půl druhé musím být ale u nás u dětské dr… tak můžem být někde do jedné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
20.7.09 20:22

Tak to jsme na tom podobně s časem. Já mám od 2 kadeřníka a tak musím v 1 odevzdat miminko u pantáty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
20.7.09 21:27

Ahoj holky,

Follah, to jsi mě pobavila. :D Mě zase občas někdo upozorní, že mám mokré triko, jak mi mlíko protéká těma sajícíma vložkama :lol: , zatím se mi to naštěstí stalo jen doma. Jinak vaničkování super, přišel takový šikovný instruktor, Otík jen koukal 8O ani nestačil zaplakat, jak s ním profesionálně plaval ve vaně. Ukázal základní úchop, potom na uvolnění dopředu vsedě dozadu vleže a na zádech osmičky. Pak jsem si to zkusila sama, držela jsem malého jen za hlavu a bradičku a krásně plaval. Byla sranda malého pozorovat, ten se asi divil, co se to s ním děje. Pak taky vytuhl, a spí až doteď. Co jste dělali vy?
Jak to uděláte s dovolenou, pojedete?

Elli, hlavně, že teď víte, že s nimi musíte opatrně, jen nevím, jestli jde nějak zahustit i MM. :wink:

Jinak prsa už snad dobrý, ale malej z nich nechce pít, celé odpoledne se pořádně nenapil, jen se u nich vzteká, přitom musí být už hroznej hlad. :( Chjo, snad to bude v noci lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí