Těhuvitamíny - jaké?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18259
12.3.13 15:25
@Anonymní píše:
Zdravím holky,

můžete mi prosím poradit nebo napsat Vaší zkušenost s „těhuvitamínama“? Jaké jste braly a s jakýma jste byly spokojené? Ono je jich teďka na trhu hodně a váhám jaký si tedy koupit.

Moc díky všem :kytka:

Kdyz jsem byla tehotna a ptala jsem se gyndr jaky si mam koupit vitaminy, rekla mi, ze mam jist ovoce a zeleninu, ze je to mnohem zdravejsi a lepsi nez zobat prasky ;) krom teda kyseliny listove

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
@chatwenna píše:
@lulje Ja s tebou souhlasim… Jist vyvazene, dostatecne casto a kvalitne je totiz dost casove narocne… :) A ono je to proste nekterym zatezko, tak si radej zobnou :)))

A proto se ptám, jak to budou dělat, až budou ty mimina na světě. Když je problém se najíst teď v těhotenství. Jak to budou ty maminy řešit potom? Budou učit zobat i děti? Nerýpu - jen mi to prostě vrtá hlavou :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20

@lulje já myslím, že to trošku otáčíš, nikdo tady přece nepíše, že bere tabletky MÍSTO zeleniny :nevim: ale jen jako doplněk k ní, to je rozdíl, ne

• Citovat
  • Upravit
18259
12.3.13 15:27
@lulje píše:
Jabka, hrušky, kysané zelí, zelený salát, zelný salát s cibulí… vše nejlépe čerstvé! Pak z vařeného brambory, mrkev, špenát, červená řepa, hodně ryby… Je toho spousta. Jen bych do sebe v životě nervala nějaké chemické sračky v podobě tablet 8o Jo, a narodily se mi čtyřkilové děti zdravé jako řípy!!! :srdce:

Ja jsem taky hodne jedla jabka a hrusky a prcek mel 34+4 kdy se narodil 3560g a 53cm :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
12.3.13 15:27

A vůbec, otázka zakladatelky přece zněla JAKÉ vitamíny a ne jestli vitamíny jo nebo ne :lol:

• Citovat
  • Upravit
Barus56
12.3.13 15:30
@madi píše:
@lulje já myslím, že to trošku otáčíš, nikdo tady přece nepíše, že bere tabletky MÍSTO zeleniny :nevim: ale jen jako doplněk k ní, to je rozdíl, ne

Přesně. Já jsem taky nenapsala, že vitamíny beru místo ovoce a zeleniny, ale jelikož teď v zimě prostě neseženeš krom pár druhů ovoce, který stojí za prd v porovnání s létem, tak si každej druhej den vezmu i tabletku, kdyby náhodou, ale určitě nespoléhám na to, že budu jíst jenom samé blafy a tabletkama to budu kompenzovat. To určitě ne-e.

• Citovat
  • Upravit
345
12.3.13 15:31
@Hanka79 píše:
Ja jsem taky hodne jedla jabka a hrusky a prcek mel 34+4 kdy se narodil 3560g a 53cm :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

šmarja, nechoďte tady do extrémů, proboha..zakladatelka se zeptala, s jakými vitamíny má kdo zkušenost, nežádala o přednášky na téma „jsi špatná nastávající matka, protože do sebe chceš prát ´chemii´“. A chemie je na tomhle místě dost zavádějící slovo, kolik maminek dneska cpe děti vitamínama všech druhů..?
Ano, všichni KUPODIVU víme, že se dá koupit nebo dokonce vypěstovat zelenina a ovoce, ale o to v téhle diskuzi nejde, že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
12.3.13 15:33
@ikyki píše:
@lulje Vůbec si to nepochopila co ti říkám a akorát to tu shazuješ…a notabene řekni kde bereš jednou týdně ty čerstvé ryby…my třeba na horách jezdili do rybárny pro čerstvě vylovené pstruhy ale neříkej, že když chceš mořskou že jdeš do rybárny a necháš si čerstvou dovést tak jako je třeba v Sedlci tato možnost…protože to nemůžeš s cenou těch vit srovnávat--- a znova ti opakuju, že nejím nezdravě tak to tady tak neprezentuj jen proto, že si zobnu tobolku protože jsem jejich zastáncem

Jediný, kdo tady útočí, jsi ty. Přečti si prosím ještě jednou, co píšu. Pokud se tě dotýká to, že lobbuju za kvalitní zdravou a vyváženou stravu, pak promiň, ale nebudu prezntovat něco, za čím si nestojím.
Ad ryby - už jsem to psala, ale chceš konkrétní prodejnu, tak tady je http://www.ocean48.cz/…o-Cerna-pole Mám ji cca 50 metrů od baráku. A nemusím těch ryb sníst kila. jde mi o to, že dětem nabídnu pestrost chutí, vůní a snad i vitamínů a minerálů se stopovými prvky. Když k tomu přidám kvalitní zeleninu, pak opravdu nemusím do lékárny pro zobání :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ikyki
12.3.13 15:35

@lulje Ale já neříkám, že nejím zdravě, naopak co jsem těhotná snažím se ještě víc než normálně ale narovinu tu říkám, že jsem zastáncem tobolek, sám dr mi je doporučil ale to neznamená, že budu svému dítěti cpát tobolky naopak se chystám vařit mu z opravdu jen čerstvých a kvalitních surovin, prostě jen nechápu proč je to tak hrozný si vzít tobolku tělu to rozhodně neškodí…kdybych polykala denně ibalgin pochopím pohoršení ale mluvíme tu doprčic o těhu vitaminech které rozhodně nejsou škodlivé a když si lupnu jeden vit obden a k tomu si dám zdravou stravu nedělám nic špatnýho přece…ty tady polykání tobolek popisuješ jako nejhorší věc

• Citovat
  • Upravit
3451
12.3.13 15:36
@lulje píše:
Ještě mi nikdo neodpověděl, ale ptala jsem se těhotných, které žehrají na nedostatek možností koupit kvalitné potraviny - jak to budete řešit, až se vám narodí děti? Šoupnete jim tabletku?? A když ne a půjde to potom, tak proč to nejde v těhotenství sehnat dobré jídlo?? Ptám se čistě z praktických důvodů a na nikoho neútočím. prostě by mě to zajímalo :oops:

tak k tomuhle jak už jsem psala bydlím na vesnici, ve sklepě máme domácí brambory, cibuly, jablka, mrkev… nechce se mi to tu všechno vypisovat máme domácí vajíčka, když je sezona tak rajčata, papriky… když není sezona tak je samozřejmě kupujeme a vitamínů máme dost ale v těhotenství je prostě větší potřeba tak si prostě tu tabletku jednou denně dám - pro jistotu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
12.3.13 15:38
@Handulin píše: šmarja, nechoďte tady do extrémů, proboha..zakladatelka se zeptala, s jakými vitamíny má kdo zkušenost, nežádala o přednášky na téma „jsi špatná nastávající matka, protože do sebe chceš prát ´chemii´“. A chemie je na tomhle místě dost zavádějící slovo, kolik maminek dneska cpe děti vitamínama všech druhů..?
Ano, všichni KUPODIVU víme, že se dá koupit nebo dokonce vypěstovat zelenina a ovoce, ale o to v téhle diskuzi nejde, že.

přesně, mě vždycky fascinuje, jakým směrem se diskuse s celkem jasnou úvodní otázkou dostane :lol:

• Citovat
  • Upravit
345
12.3.13 15:41

@madi že se vždycky musí najít někdo, kdo si myslí, že má právo soudit ostatní, a že jenom on, nebo spíš teda ona, má patent na pravdu a všechno dělá nejlíp.. :roll: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
12.3.13 15:44
@madi píše:
@lulje já myslím, že to trošku otáčíš, nikdo tady přece nepíše, že bere tabletky MÍSTO zeleniny :nevim: ale jen jako doplněk k ní, to je rozdíl, ne

Některé maminky tady psaly, že je absolutně nemožné sehnat kvalitní ovoce a zeleninu a tu z Tesca prostě nekoupí a koupí raději tabletky. Neotáčím nic. Od začátku píšu pořád dokola jedno a to samé. Některé příspěvky tak opravdu vyzněly, že jejich autorky si raději zobnou, protože nepřipustily jinou možnost, než že touto roční dobou se kvalitní zelenina sehnat nedá. Přečti si to znovu. Pokud někdo napíše, že zeleninu zimě nejí, protože kvalitní nesežene, tak z toho opravdu usuzuji, že „zobe“ místo té zeleniny. Nebo do sebe rve tu „sračkoidní“ z tesca, o které píše?
Dosud tady jen málokdo napsal, že jí zdravě a přitom se sichruje tabletkami. Těch maminek bylo (alespoň na počátku diskuze) moc málo! Nepaušalizuju a připadá mi, že na mě reagují jen ty „potrefené“ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
12.3.13 15:47
@madi píše:
A vůbec, otázka zakladatelky přece zněla JAKÉ vitamíny a ne jestli vitamíny jo nebo ne :lol:

Přesně tak!!! :potlesk: :potlesk: :potlesk: Když jsem hned na první stránce vypsala přesný seznam zdrojů vitamínů, tak se na mě sesypaly matky s tím, že přece v tuhle roční dobu nic kvalitného nikde neseženou, nikde nic neroste, všechno je nekvalitní a skladováno v plísni atd… Potom jsem se musela obhajovat. A naprosto zbytečně :zed: Takže, milá zakladatelko, moje odpověď je na první stránce a zbytek je jen obhajoba zdravé stravy :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
12.3.13 15:50
@Handulin píše:
kolik maminek dneska cpe děti vitamínama všech druhů..?

NO právě!!! A myslím si, že nebudu daleko od pravdy, když si tipnu, že jsou to přesně ty maminky, které i do sebe rvaly v těhotenství chemii. Nečekám, že by na svém životním stylu něco měnily. :,( Ptala jsem se dvakrát, čím budou krmit své děti, až se jim narodí, když už teď mají problém s tím sehnat zdravou stravu. Zatím mi nikdo neodpověděl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí