Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Handulin píše:
@madi že se vždycky musí najít někdo, kdo si myslí, že má právo soudit ostatní, a že jenom on, nebo spíš teda ona, má patent na pravdu a všechno dělá nejlíp..![]()
Přesně tak!!!
A mně osobně mrzí, že když má někdo trošku jiný názor a nejde s davem, tak je špatný
Odpověděla jsem zakladatelce podle svého nejlepšího vědomí a svědomí a hned se to tady na mě slétlo s tím, že moje teorie je nereálná, protože zdravou stravu sehnat nelze a pokud ano, tak na ni nejsou peníze. A jakkoli jsem se snažila obhajovat, pokaždé jsem byla já označena za toho, kdo někoho napadá. Ach jo ![]()
tak k tomuhle nemám co říct do teď to pro mě byla diskuze ale Nepaušalizuju a připadá mi, že na mě reagují jen ty „potrefené“ ![]()
Ptala jsem se dvakrát, čím budou krmit své děti, až se jim narodí, když už teď mají problém s tím sehnat zdravou stravu. Zatím mi nikdo neodpověděl ![]()
to už si teda beru trochu osobně ![]()
@Handulin píše: šmarja, nechoďte tady do extrémů, proboha..zakladatelka se zeptala, s jakými vitamíny má kdo zkušenost, nežádala o přednášky na téma „jsi špatná nastávající matka, protože do sebe chceš prát ´chemii´“. A chemie je na tomhle místě dost zavádějící slovo, kolik maminek dneska cpe děti vitamínama všech druhů..?
Ano, všichni KUPODIVU víme, že se dá koupit nebo dokonce vypěstovat zelenina a ovoce, ale o to v téhle diskuzi nejde, že.
Do jakych extremu? nedramatizuj to…clovek ji chce jen poradit, jak se rozhodne je jen jeji vec a nikdo tu o ni nerika, ze je spatna nastavajici maminka, kdyz chce jist vitaminy…tak se uklidni…to snad neni mozny clovek aby se tu bal neco napsat…
Když teda odbočím o zakladatelčina tématu, tak myslím, že se každá máma snaží postarat o dítě dle nejlepšího vědomí a svědomí. Než abych četla, že někdo krmí dítě plackama z vody a mouky, protože nemá peníze(jak jsem se dočetla v jiné diskuzi),tak myslím, že zlatý vitamíny z lékárny.. ![]()
@Hanka79 píše:
Do jakych extremu? nedramatizuj to…clovek ji chce jen poradit, jak se rozhodne je jen jeji vec a nikdo tu o ni nerika, ze je spatna nastavajici maminka, kdyz chce jist vitaminy…tak se uklidni…to snad neni mozny clovek aby se tu bal neco napsat…
milá zlatá, ty mi rozhodně neříkej, abych se uklidnila..
![]()
Ja ze zacatku brala femibion800 a pak femibion 400 a ke konci uz jen gravital
@Handulin píše:
milá zlatá, ty mi rozhodně neříkej, abych se uklidnila..![]()
Tak na me nereaguj a nevymyslej si neco, co tu nikdo nepsal prosimte, bud tak hodna, pac placas nesmysly…
Já bych to moc neprožívala, pak se ti narodí 5kg cvalík
Já si myslím, že je dobré se poradit s lékařem než sama do sebe něco sypat, co třeba tvoje tělo a mimčo ani nepotřebujete.
Já beru femibion a chci ho brát pak ještě v prvním trimestru a na dalších vitamínech se asi poradím.
@Handulin píše:
milá zlatá, ty mi rozhodně neříkej, abych se uklidnila..![]()
A už je to tady! Jak někdo začne s tím „milá zlatá, uklidni se“,, je nejvyšší čas to ukončit, protože autorka téhle hlášky je vytočená na maximum ![]()
A je mim líto, že zdravá strava je dneska označována jako extrém. ![]()
@lulje píše:
Některé maminky tady psaly, že je absolutně nemožné sehnat kvalitní ovoce a zeleninu a tu z Tesca prostě nekoupí a koupí raději tabletky. Neotáčím nic. Od začátku píšu pořád dokola jedno a to samé. Některé příspěvky tak opravdu vyzněly, že jejich autorky si raději zobnou, protože nepřipustily jinou možnost, než že touto roční dobou se kvalitní zelenina sehnat nedá. Přečti si to znovu. Pokud někdo napíše, že zeleninu zimě nejí, protože kvalitní nesežene, tak z toho opravdu usuzuji, že „zobe“ místo té zeleniny. Nebo do sebe rve tu „sračkoidní“ z tesca, o které píše?
Dosud tady jen málokdo napsal, že jí zdravě a přitom se sichruje tabletkami. Těch maminek bylo (alespoň na počátku diskuze) moc málo! Nepaušalizuju a připadá mi, že na mě reagují jen ty „potrefené“
Mam pocit, ze jim zdrave, aspon se o to snazim. Nestezuji si na nedostatek kvalitni zeleniny a ovoce. Ovoce mozna, ale se zeleninou ani v zime problem nemam. Ale nejsem dietolog, nejsem si tudiz 100% jista, ze ma strava je opravdu vyvazena. Pri planovani tehotenstvi muze byt rozhozena psychika vlivem nejakych pochybnosti fatalni. Mam velmi kladny vztah k vede. Jsem moc rada, za pokroky v oblasti v planovani rodicovstvi, at uz IVF a nebo jen tehotenske vitaminy. Sve budouci deti nebudu ladovat vitaminy, pokud o nic nepujde. Pokud by nastala podobna situace, jako je planovane tehotenstvi, napada me treba urcity cas pred planovanou operaci, pak pro jistotu vitaminy nasadim. Doted jsem zadne vitaminy nebrala, vitaminy v tehotenstvi pro me predstavuji nejakou psychickou podporu, ze budu odolnejsi proti pripadnym chripkam, ktere nejsou problem pri studentskem zivote, ale jsou problem v tehotenstvi nebo pred pripadnou operaci. Takze vitaminy nejsou pro me nahrada zdrave stravy, ale psychicka opora.
@fayinka píše:
Já bych to moc neprožívala, pak se ti narodí 5kg cvalíkJá si myslím, že je dobré se poradit s lékařem než sama do sebe něco sypat, co třeba tvoje tělo a mimčo ani nepotřebujete.Já beru femibion a chci ho brát pak ještě v prvním trimestru a na dalších vitamínech se asi poradím.
ono je to asi hodně individuální.. já je brala první trimestr, a pak občasně celé těhotenství(ne teda každý den, na to jsem sklerotik..), a malý měl čistá 3 kila, a to byl po termínu..
určitě bych si je ale nechala schválit doktorem (pak je to taky o tom, jestli daného doktora „sponzoruje“ nějaká firma..)
Příspěvek upraven 12.03.13 v 16:27