Těhuvitamíny - jaké?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
648
12.3.13 14:19

Ja beru Femibion, doporucen lekarkou. Jsou tam jenom veci, ktere mimco opravdu potrebuje a v tehu hrozi jejich nedostatek. Naopak mi rikala, ze multivitaminove pripravky jsou zbytecne - je v nich pry moc vseho, takze to pry ani neni dobre brat dlouhodobe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
12.3.13 14:19

Doktor mi doporučil vitamíny co na ně má reklamu v čekárně (Chytré miminko) tak jsem se na to vyprdla, koupila nejobyčejnější listovku a brala lážo plážo jenom tu a jen v prvním trimestru.. Ze začátku jsem měla hrozné chutě na ovoce a zeleninu a jedla je po kilech, teď zase můžu mléčné výrobky - tělo si řekne co potřebuje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
12.3.13 14:20
@ikyki píše:
@Verunecka289 Určitě ne, a prej, že jsou to chemický sračky…no nevím ono teď v zimě ovoce z tesca taky nebude žádnej mega zázrak na vitaminy…ono vůbec ovoce co si neutrhnu na zahradě stojí za houby

A kdo píše o ovoci z Tesca??? A máš pravdu - teĎ toho na zahradě moc nenatrháš, ale ono spousta lidí ani v létě tu možnost moc nemá ;) A od toho jsou tady různé druhy ovoce a zeleniny, které si své vitamíny drží i přes zimu, přestože ji sklidíš na podzim - jak jsem psala - zelí, jablka, červená řepa, mrkev, brambory… Nemusí to být nutně kiwi nebo pomeranč, který já teda nesním ani v létě ani v zimě, protože nevyrostly v našich klimatických podmínkách :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5970
12.3.13 14:20

A už je to tady zase. :lol: V těhotenství jsou vitaminy prostě potřeba a to v mnohem většim množstvi než normalně a upřimně..ktera z nas sni těch vitaminu v normalni stravě tolik, že..

Takže za mě Femibion a tečka. :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sype
12.3.13 14:21

Brala jsem Femibion :palec:

• Citovat
  • Upravit
3451
12.3.13 14:21

@ikyki no ono totiž ani v létě není ovoce z tesca zázrak všechno je to napuštěný chemií :nevim: a o biozelenině si taky myslím svoje vzhledem k tomu že žiju od mala na vesnici a vím moc dobře jak to chodí :P a přesně co si neutrhnu na zahradě… :mrgreen: vitamíny rozhodně neublíží a mě je doktorka taky doporučila protože ví jak je to se stravováním :) by mě zajímalo kolik z těch co nebrali vit. opravdu dodržovalo pyramidu a jedlo dvakrát týdně ryby, každý den ovoce a zeleninu… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
12.3.13 14:22
@lulje píše:
A kdo píše o ovoci z Tesca??? A máš pravdu - teĎ toho na zahradě moc nenatrháš, ale ono spousta lidí ani v létě tu možnost moc nemá ;) A od toho jsou tady různé druhy ovoce a zeleniny, které si své vitamíny drží i přes zimu, přestože ji sklidíš na podzim - jak jsem psala - zelí, jablka, červená řepa, mrkev, brambory… Nemusí to být nutně kiwi nebo pomeranč, který já teda nesním ani v létě ani v zimě, protože nevyrostly v našich klimatických podmínkách :think:

Náhodou sousedi mají na zahradě jablka i teď :pankac: Už od léta - moc dobře tedy nevypadají ale vyrostli v našich podmínkách :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ikyki

@lulje a kolik lidí má možnost skladovat od léta mrkve, řepy nebo zelí? Navrh čím dýl skladuješ tím hodnota vitamínu klesá…a pak je tu právě to, že to někde koupíš…bůhví jak to kde kdo skladuje…

• Citovat
  • Upravit
5527
@ikyki píše:
@lulje A v čem je lepší kupovaný ovoce teď v zimě kde to mají ve skladech mezi plísní od tabletových vitaminu?

Psala jsem snad něco o plesnivém ovoci??? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400

@chris1
chris a jake mas doporucene davkovani?? Mam vybrane treti baleni jednickoveho Femibionu a doktorka mi rikala, ze to neni potreba brat kazdy den, ze staci ob den.. tak nevim, na letacku smozrejme pisi, ze davkovani je 1 tbl/den, ale chapu, ze to tak potrebuji prodat, ze… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1398

Mně doktor doporučil gravital a jsem s ním moc spokojená. je v tom i listovka a veškerý základ, např. když někdo nejí ryby, chybí mu pak jó, který je zde taky obsažený. navíc sám dr. mluvil o tom, jak některé pak začnou do sebe ládovat horem dolem ovoce, zeleninu, pak jsou oteklé atd., což taky není dobře. takhle při braní gravitalu má člověk jistotu, že tělo dostává od všeho něco, co potřebuje a ovoce a zeleninu zobe dle chuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
12.3.13 14:23

Ja je brala u obou tehu hlavne na zacatku, pac jsem toho moc nesnedla, ze vseho mi bylo blbe, takze jsem ani nemela, kde ty vitaminy jinak ziskat. Po tom 3. mesici, kdy uz jsem jedla vicemene normalne jsem je brala uz jen obcas i pri kojeni (2-3× tydne). No a samozrejme kazdy ti doporuci neco jineho - ja taky nevedela, tak jsem je stridala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ikyki
12.3.13 14:23

@Verunecka289 Asi tak a jak říkáš v těch tabletách je rozhodně míň srágorek než v tom ovoci koupeným a pokud má někdo možnost zahrady tak teď na ní fakt nic čerstvýho nenajde

• Citovat
  • Upravit
teresa20
12.3.13 14:24

Já jsem brala obě těhotenství, ne teda vyloženě pravidelně, ale jo. Při kojení taky. Zvlášť teď přes zimu tý dobrý zeleniny a ovoce moc není. Nejde tolik o dítě, to si vezme potřebné z tebe, ale ty bys pak mohla mít něčeho nedostatek.
Co se týče značky, nebrala jsem jednu jedinou, měla jsem toho víc - Elastiq, Centrum, Calibrum, Femibion, s žádným jsem problémy neměla, ono to bude na jedno brdo :D

• Citovat
  • Upravit
5970
12.3.13 14:25
@Verunecka289 píše:
@ikyki no ono totiž ani v létě není ovoce z tesca zázrak všechno je to napuštěný chemií :nevim: a o biozelenině si taky myslím svoje vzhledem k tomu že žiju od mala na vesnici a vím moc dobře jak to chodí :P a přesně co si neutrhnu na zahradě… :mrgreen: vitamíny rozhodně neublíží a mě je doktorka taky doporučila protože ví jak je to se stravováním :) by mě zajímalo kolik z těch co nebrali vit. opravdu dodržovalo pyramidu a jedlo dvakrát týdně ryby, každý den ovoce a zeleninu… :mrgreen:
:palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky