Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@madi
jasně, chápu ![]()
Já jim klidně i ten bůček, ale i to zdravé ![]()
Já i někde četla (teď už nevím kde
), že prý tělo takovou nálož syntentických vitamínů nemůže nikdy všechno zužitkovat a vezme si toho hrozně málo ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím holky,můžete mi prosím poradit nebo napsat Vaší zkušenost s „těhuvitamínama“? Jaké jste braly a s jakýma jste byly spokojené? Ono je jich teďka na trhu hodně a váhám jaký si tedy koupit.
Moc díky všem
Ahoj, ja beru celou dobu jen kyselinu listovou. Myslim si, ze tehu vitaminy nejsou moc potreba. ale zalezi jen na tobe. ja si hned taky koupila vitaminy za 400, vzala si jednu tabletku a psala kamaradce. ona mi zpetne napsala, ze po nich ztloustka 5kg za tyden a ze tsaci jen ta listovka.
no a vitaminy letely do skrinky
v patek koncim 4mesic a jeste jsem nic neztloustla.. to ale asi taky zalezi na kazdym ![]()
@Hellísek píše:
A tady je malá ukázka toho, že to jde, jen se musí chtít
http://www.hubnuti-dieta.org/…cek-na-zimu/
A kde tu mrkev vezmeš? Pochybuju, že každý má na to koupit čerstvou rybu a promiň mražená teda nemá ani polovinu toho co čerstvá…takže ono to s tím zase nebude tak horký…v dnešní době musíš sáhnout hluboko do kapsy aby si se najedla opravdu zdravě a přiznejme si, že ne každý na to má…takový olivový olej sračku za 100 si koupit můžu ale ta je k ničemu drahej a pořádnej stojí od 300,–
Jím pouze kyselinu listovou v tabletkách. Stačí to dle mého
Vždyť vitamíny v tobolkách, taky nejsou nejzdravější. Dej si ovoce ![]()
@ikyki píše:
A kde tu mrkev vezmeš? Pochybuju, že každý má na to koupit čerstvou rybu a promiň mražená teda nemá ani polovinu toho co čerstvá…takže ono to s tím zase nebude tak horký…v dnešní době musíš sáhnout hluboko do kapsy aby si se najedla opravdu zdravě a přiznejme si, že ne každý na to má…takový olivový olej sračku za 100 si koupit můžu ale ta je k ničemu drahej a pořádnej stojí od 300,–
Naskladníš, nebo kupuješ sezoní fresh bedýnky. Nevím, ale zas takový velký finanční rozdíl mezi flákotou masa a rybou nevidím ![]()
Mražená má paradoxně kolikrát víc vitamínů, než zeleninové příkrmy pro kojence, jsou pro mraženou zeleninu velmi přísná pravidla ![]()
Nemyslím si, že člověk musí sáhnout hluboko do kapsy, aby se zdravě stravoval, ono ani ty vitamíny (syntentické) nejsou o nic levnější…
Inu, kdo hledá pro a chce, najde vždycky pozitivum, kdo ne, najde vždy jen negativum ![]()
Mě taky kamarádky navykládali
řídím se podle sebe, ovoce+zeleninu miluji a stejně jsem u první měla dle krve vitamínu málo (brala jsem kapsle obden 12-16tt a pak každý den) a žádné pětikilové miminko se mi nenarodilo - jak mi zase jedna vykládala a to jsem malopu přenášela ![]()
To jsou dizkuze podobné o očkování, jedna neočkuj nic druhá všechno ![]()
Příspěvek upraven 12.03.13 v 14:44
A co se týče zdraví mé a mé milované rodinky, tak si radši o něco víc připlatím, protože to za to stojí ![]()
Na vitamíny pro těhotné bych se vykašlala
Při pestré stravě nejsou třeba. Stejně si z nich tělo vezme minimum. Brala jsem jen kyselinu listovou ![]()
Femibion 800 první trimestr a dále bych jedla ovoce, zeleninu, ryby atd. a neládovala se chemií.
@Hellísek Ne no jasně, nám teda touhle dobou zásoby už chybí, vždy to vyžerem rychle, mražený kupovat nechci a ani nechci vidět jakou zeleninu do toho sypou a já když chci mít dobrý pocit, že jsem se kvalitně a zdravě najedla tak vím, že to není levná záležitost…vitamíny beru proto, že mi byly doporučeny, jak jsem psala teď přes zimu kort když není čerstvý zdroj zeleniny a nemyslím si, že sem horší člověk…občas do sebe narvu smaženej řízek nebo něco echt nezdravýho a je to…člověk potřebuje jak to zdravý tak to nezdravý jsem zastáncem vitamínu i v tobolkách nemluvím však o vit komplexech, pěkně na míru to musí být a ty ne…a už se nebudem dohadovat, dej si mrkev já už dneska měla ale protože je z tesca radši si dám i tobolku ![]()
@Hellísek píše:
Máme jíst podle toho, co u nás roste lokálně a to co je sezoní, popřípadě co jde skladovat.
Přesně tak a toho bychom se měli držet - v dnešní době bedýnek a farmářských trhů atd. se divím, že má pořád ještě někdo sílu na to vymlouvat se, že není místního ovoce a zeleniny dostatek. Nemluvím o nezralých banánech a jablkách ze Španělska ![]()
@ikyki
Ale přece nikdo neřekl, že bys byla horší člověk, jen debatujeme a nikdy by mě nenapadlo odsoudit někoho jako špatného člověka, za to že dlabe vitaminové tobolky ![]()
A ani se nedohaduju, je to jen diskuse.
Já měla dnes kuskus se cottage sýrem a pěkně domácí silný hovězí vývar
![]()
Příspěvek upraven 12.03.13 v 14:51