Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@lulje tak ještě jednou a naposled já nejsem nikdo! A nepsala jsem že se nedá sehnat zelenina, nedá se sehnat moc kvalitní zelenina, protože je to přes zimu všechno pěstovaný ve skleníkách a zelenina potřebuje mimo jiné i sluníčko. A to že tu zeleninu nekupuju jsem taky nikde nenapsala… a čím budu krmit dítě jsem taky psala takže opravdu nechápu tady ty příspěvky to fakt jako ne
příjde mi, že z příspěvků tady si vybíráte jen to co se vám hodí do krámu…
@rigousek píše:
@lulje ahoj já doufám že budu dost dlouho kojit a pak popravdě vůbec nevím jak budu krmit děti je to mé první dítě nemám zatím ani páru o tom jak malému dítěti zdravě vařit ale určitě se to budu chtít naučit, konečně i já chci jíst co nejzdravěji jím dost zeleniny a ovoce a snažím se aby nějaká zelenina byla i u každého jídla ale moc vařit ze zdravých surovin neumím a obdivuju lidi co to opravdu dovedou a ještě k tomu levně…
Ja jsem z toho mela taky strach, ale hodne toho je na netu a strasne moc mi pomohla mamka
pak i manzelova teta apod. takze se nebo, hokusy pokusy a postupem casu uz to bude hracka ![]()
@Verunecka289 píše:
@lulje tak ještě jednou a naposled já nejsem nikdo! A nepsala jsem že se nedá sehnat zelenina, nedá se sehnat moc kvalitní zelenina, protože je to přes zimu všechno pěstovaný ve skleníkách a zelenina potřebuje mimo jiné i sluníčko. A to že tu zeleninu nekupuju jsem taky nikde nenapsala… a čím budu krmit dítě jsem taky psala takže opravdu nechápu tady ty příspěvky to fakt jako nepříjde mi, že z příspěvků tady si vybíráte jen to co se vám hodí do krámu…
Verunečko, nebuď vztahovačná
Psala jsem, že jsem se ptala maminek, které mi přímo napsaly, že zeleninu a ovoce sehnat nelze. Takže můj dotaz nebyl směřovám na tebe. Zbytečně se nerozčiluj a neodpovídej za někoho jiného
Jinak - že ty příspěvky nechápeš - to je zcela zřejmé a evidentní, jinak bys neodpovídala na něco, co se tebe osobně zřejmě netýká. Jestli to nejsi náhodou ty, kdo si vybírá, co se mu „ne/hodí do krámu“ ![]()
Příspěvek upraven 13.03.13 v 16:35
@rigousek píše:
@Hanka79 no právě snad to zvládnu nebo spíš budu museta kupovala jsi i ty příkrmy jak je to balený jako přesnídávka nebo jsi vařila sama? já právě nevím jak moc je to dobré jestli v tom nejsou žádná éčka a podobné vylomeniny.
Na tom nic neni uvarit mrkev, brambor a pak postupne pridavat dalsi veci ![]()
Parkrat jsem sklenicky koupila, ale mne to nejak „smrdelo“ vsechno stejne, tak jsem zacala varit doma a stridat to, ale jak si malej cuchnul k tomu varenemu doma, uz se mi pak na sklenicku vyprd
Domaci je proste domaci ![]()
@lulje možná jsem si to opravdu vzala moc osobně
ale šlo mi o to že zhruba uprostřed diskuze byla otázka položená trochu jinak - že nejde sehnat dostatek kvalitní zeleniny - a na to jsem reagovala a pak jsem se dočetla že na otázku nikdo neodpověděl tak mě to přiznávám trochu namíchlo
![]()
Doktor mi říkal, že je to marketingový tah. Nejlepší je brát ze začátku kyselinu listovou a potom hodně zeleniny a ovoce. Vitamíny by doporučil jen, pokud bych byla podviživená.
@Verunecka289 píše:
@lulje možná jsem si to opravdu vzala moc osobněale šlo mi o to že zhruba uprostřed diskuze byla otázka položená trochu jinak - že nejde sehnat dostatek kvalitní zeleniny - a na to jsem reagovala a pak jsem se dočetla že na otázku nikdo neodpověděl tak mě to přiznávám trochu namíchlo
![]()
Verunecko, fakt jsi mě donutila vrátit se na začátek diskuze a pročíst si ji znovu s tím, že jsem se soustředila na jména
Nebudu jmenovat, ale rozhodně jsi to nebyla ty, kdo obhajoval názor, že v zimě opravdu nelze jíst zdravě. Byly to jiné dvě přispěvatelky, které donekonečna obhajovaly to, že je nemožné sehnat ryby, zeleninu, ovoce… Nevěnovala jsem pozornost nickům, proto jsem psala v množném čísle. Stačilo reagovat na konkrétní příspěvky a nedošlo by k nedorozumění. Takže jsem poučena pro příště. Díky!
![]()
@Anonymní píše:
Zdravím holky,můžete mi prosím poradit nebo napsat Vaší zkušenost s „těhuvitamínama“? Jaké jste braly a s jakýma jste byly spokojené? Ono je jich teďka na trhu hodně a váhám jaký si tedy koupit.
Moc díky všem
Ahojky mě doporučila kamarádka zdravotní sestra FEMIBION, a jsem spokojená. V prvním trimestru jsem brala tu jedničku a pak navazující dvojku, no a tu jsem měla jednu a brala ji obden, pak už jsem si vitamíny nekoupila…ale teď ke konci těhu mi byly doporučené Mudr. takže jsem si je opět koupila, protože mají být pak i při kojení nebo ne mají ale doporučují se
.
Jinak ta dvojka stojí kolem 500,–Kč
A kámoška mi tu dvojku pak doporučila užívat obden, aby malý nebyl až moc velký, že to některé vitamíny dovedou. tak jsem je tak brala, ale teď ke konci těhu ďobu každý den ![]()
Já nevím, že se vždy dojde k řešení něčeho jiného. zakladatelka se ptala jaké vitamíny kdo bere, některé poučující příspěvky jsou dle mě zbytečné
Já beru gravital, doktor mi vitamíny sám doporučil, budu ho brát do ukončeného třetího měsíce a pak si nechám napsat jen kys. listovou ![]()
@Irča90 píše:
a pak si nechám napsat jen kys. listovou
To je nějaká speciální listovka na předpis? V čem je jiná než ta obyč?:-)
@lulje to je pravda to jsem neřekla
a uznávám že jsem reagovala přehnaně ale to se mi teď stává celkem často
ale není to omluva já vím
ale malej se má co chvíla narodit tak snad se to spraví rychle
mě právě většina toho co jsi psala přišla rozumná
sice máme rozdílnej pohled na vitamíny v těhu ale jinak jako netěhotná jsem si nedala ani paralen pokud jsem byla schopná trochu fungovat natož vitamíny
jinak základem všeho je nakupovat kvalitní potraviny což si myslím že dělám - paštiky, tavený sýry a rádoby salámy se u nás v ledničce nevyskytují - sice je to trochu náročnější než jen jít do obchodu a vzít první co mi přijde pod ruku ale naučila jsem to už i mý rodiče takže to jde když se chce
ale stejně si ten vitamín radši zobnu jak už jsem psala je tam i železo a stejně jsem ho měla podle odběru málo a dostala jsem ho od doktorky ještě zvlášť takže proto za mě vitamíny teď jo
a pak už zase ne
každej má svůj názor a svý důvody proč
![]()
Já třeba brala ještě před otěhotněním a během prvního těhotenství femibion. Doktorka mi řekla, že mám brát a hotovo, žádné doporučení. Potom jsem brala ten navazující femibion a myslela jsem, že se mi protočí panenky, kolik jsem za ty vitamíny utrácela. U druhého těhotenství jsem brala femibion 1 před otěhotněním a do 12 tt a potom už nic. Sem tam dobírám, ale jen když si vzpomenu. Schválně jsem se ptala doktora, jestli si mám 2 femibion koupit a on mi řekl, že je to marketingový tah. Nejlepší je vyvážená strava.
Hofka: jsem to blbě napsala
neuvědomila jsem si, že si je v lékárně můžu koupit jen tak..omlouvám se ![]()
Ahoj, vitaminy jsem resila take, protoze mi prislo, ze tehotna ma zimu = mene vitaminu. Muj gynekolog mi na to rekl, ze je to jen komerce a zbytecnost. Doporucil pred otehotnenim a po nem jen listovku. Ze zacatku tehu jsem hubla, protoze mi nic moc nechutnalo. Jsem stihlejsi postavy a presto me dr uklidnoval, ze zadny stres. Tak jsem to konzultovala i s dvema detskyma lekarkama a ty mi rekly, at vitaminy v zadnem pripade neberu. Ze to nedoporucuji. Mimo jine i proto, ze se pak rodi velike deti. U prvniho ditete jsem nic nebrala a mela jsem naprosto zdrave dite. Ted mam par dni do porodu a ditko je zatim trochu mensi, nez je stavajici prumer, ale aspon se mi bude lepe rodit:-) kazdopadne nazor odborniku je: pestra strava a nesvadet to na zimu. A ono to opravdu jde pestre jist. Navic me to nuti jist hodne zeleniny a ovoce, tak aspon ja tolik nepribiram a nejim blbosti. Jim 6-7×denne a zatim mam 9 kg navrch, oproti mym kamaradkam, ktere moc ovoci nedaji a pribrali 20 kg.
@Luciak82 všechny vitamíny jsou marketingový tah, ale je pravda že ten femibion 2 není nejlevnější
. Ale zas mi ho doporučila kamarádka a jí věřím, že to není úplně špatné a že malý nebude obřík.:D ![]()
Jinak také jsem je chvilku nebrala, beru ho až teď ke konci těhu.