Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@mila.dka1
ja myslim, ze kdyz uz miva 3 prikrmy denne, tak ten rozdil jestli bude mit zbytek UM nebo kojeni uz neni tak zasadni ![]()
pokud si prso proste neveme, tak jenom o vode byt nemuze.
No někdy má 2, někdy 3, ale nutno podotknout, že to nejsou určitě plné dávky, ona jí jak vrabec, nevím z čeho má ty kila. Dnes to s ní chci ještě zkusit, ráda bych ještě kojila, ale to je jasné, o vodě fakt být nemůže. Ale zas bych to nechtěla hned vzdát, když nebude pít mateřské, bude hned po kojení
.
Takže když nevyměkne, tak prostě dám místo každého kojení umělé? A jaké množství?
@mila.dka1 já bych prostě se vyprdla na umělinu a dala večer kaši a dál kojila. Flaškou se bohužel děti odstavují naprosto úspěšně a rychle…
@Lili5 Nojo, to by šlo, jenže ona se nakojit nenechá, ani si necucne. Jedině v noci, ale to bude za chvíli po mlíku. Přes den jedině příkrm a vodu, to umělé jsem zatím přes den nezkusila, protože doufám, že si třeba ještě nechá říct a začne MM pít. Ale to nemohu takhle čekat dloho.
@mila.dka1 můžeš, nevadí to. Zkus ji jeden večer nechat spát bez um a uvidíš, zda změní názor nebo ne. Vodu má normálně z hrníčku?
@Lili5 Vodu má různě, většinou z lahve s dudlíkem nebo z hrnku s takovým tím plastovým výstupkem - myslím, že se to jmenuje nekapající hrnek na učení. Copak v noci, to si nakonec moje mléko zase dala, ale přes den nic. Jsem z toho nervozní, přece nemůže jen jíst zeleninu, jogurt, příp. banán a nic nepít. UM jí přes den nedávám. Když jí ale dám prso - tak ječí a odstrkuje mě, když jí pak dám vodu, tak pije, jako kdyby nepila týden.
@mila.dka1 tak dávej vodu, ale určitě ne z lahve, tu bych jí vzala úplně - jak na umělinu večer, tak na vodu a když pít, tak normální hrníček nebo sklenička, bez cucáku. Jinak se bát nemusíš, ono je hodně vody v jogurtu, v ovoci, zelenině ani nemluvím… vodu nabízej, prs nabízej (nejlíp před jídlem), třeba se ještě chytne bez problémů. Taky zkus kojit nad ránem - a večer, jak je přispaná - to taky prochází.
Me to zni jak klasickej bojkot … takze pokud kojit, tak zvysit laktaci… (co se tyce bojkotu tak nejsem zastancem toho „ono samo se to vyresi“… verim, tomu ze se do te zhorsujici se spiraly clovek dostane celkem snadno… proste nektery decka ty slaby toky nezvladaj a misto aby je vytahly tak je zabojkotujou=provztekaj, tim se nenapijou a prso se o to min naplni a oto slabsi tok… )… laktaci zvysovat klasikou - caje, klid a pohoda, a asi odstrikovat, asi to chce i zklidnit dite a nevyhladovet
Z pohledu kojeni je mozna dobre slyset, ze bojkoty prichazi a odchazi, a asi nema smysl je hrotit a nejak se kvuli nim trapit - nechce-li prso, asi si ji nenut- nekdy byvaj deti ochotnejsi z polohladu -tedy po prikrmu, zkouset kojit v jine poloze (v polospanku), pry kdyz je mlika dost, tak se deti do roka spise neodstavi a k prsu vrati
(a priznam se ze v mym okoli je dost lidi, kteri vidi kojeni po 8-9 mesicich jako zbytecne… tak nevim
… nekdy je zas fajn mit prso
)
Jo, nevim jestli to standart, ale s prikrmama se mu kluk rad kojil na zizen, a presne jak pises, kdyz nema mm, tak najednou koukam ze umi i pit
a jak to v nem mizi (mivam neslazene nekysele caje)…
Priznam se, ze netusim co davat - jedni davaj sunar kvuli vitaminum, jini od roka kravske a kluk jim misto obeda ji rajcata
,a dalsi ma na ekzem jen obilne a zeleninu (bez rajcat), a muj pije moje a na ovoce ma zvraceci reflex… a ve vysledku nevim jak posoudit co je lepsi ![]()
Ahoj, předem se omlouvám za novou diskuzi, možná bych to v některé starší našla, ale má málo času a ráda bych stejně konkrétní radu pro můj případ.
Malou jsem do 5 měsíců výhradně kojila, pak jsme začaly přikrmovat. Teď jsme na 2-3 příkrmech denně, podle toho jak to vyjde. Jinak se snažím dále kojit. V průběhu dne malá vypije ještě cca 100 ml vody. Začala se ale v noci častěji budit a i mě přišlo, že jí asi už mé mléko nestačí, tak jsem jí před spaním začala dávat UM. Vypije celou lahev (230 ml). Od té doby už ale nechce prso ani vidět - resp.jak ho vidí, řve jak tur a nechce pít. Ještě v noci ano, ale přes den nic. Dnes zatím měla jen polední příkrm a vodu, jinak od rána od 6 nic. Teď k mé otázce - mám ji tedy začít cpát UM v čase místo kojení nebo jen tu vodu na žízeň (tu jsem začala dávat hlavně proto, že měla málo počůraných plen). Ještě včera si přes den trochu z prsa cucla, ale dnes ani ťuk. Zas jí nechci nějak přecpávat UM, je pěkná, má 8,5 kg.