Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jako prvni jsem mela mirenu, ted mam levosert. s obema spokojenost, zavadeni nebolelo, jen mirena si sedala dele. ale to je spis tim, ze byla prvni…
Holky a nemáte tady některá zkušenost s teliskem Kyleena? Mám po sestinedeli a zvazuju možnosti antikoncepce. Toto telisko mi doporučila dr. je prý asi půl roku na trhu a obsahuje méně hormonu. Stoji kolem 4500,– a je na 5let. Tak o nem dost silné uvažují, jen by mě ale zajímalo, zda už někdo nezkusil a podělí se o zkušenost???
@smurfka urcite se to neda hormonalne srovnat, to souhlasim. Ale clovek si musi uvedomit, co to znamena pro telo-uz jen to, ze to zabranuje menstruaci, ktera je pro zenu prirozena apod.(opravdu tam je tak malo hormonu?). Jen mluvim z vlastni zkusenosti-nevenovala jsem vedlejsim ucinkum prilis pozornosti, mne se to prece nemuze stat…no a pak kdyz jsem zacala mit problemy, tak jsem se ze sveho okoli dozvidala tolik negativnich zkusenosti, ze jsem tomu nemohla uverit. Radeji nebudu mluvit o tom, kolik jsem do sebe narvala antibiotik, globuli atd. Ono staci jen, ze nekoho poboliva bricho (uz neni chut na sex, je blba nalada atd.).
Zakladatelko, urcite kouknete na par diskuzi a zvazte, jestli do toho jit ![]()
Na všemožné diskuse jsem už koukala, pro tělísko jsem rozhodlá. Mám již dvě děti, další rozhodně neplánujeme, prášky jsem brala před těhotenstvím, chci něco hormonálně šetrnějšího a bez toho, aniž bych na antikoncepci myslela každý den. Nyní už dva roky po porodu používáme kondom, ale to si opravdu nedovedu představit dlouhodobě. Nejdříve jsem přemýšlela o nehormonálním tělísku, ale myslím, že má více negativ než hormonální - ale na každého působí jinak, tak uvidím. Zítra jdu na zavedení, ještě nevím, zda Mirena nebo Levosart, asi rozhodne lékařka. Dám vědět…
@Neub preji at zavadeni prilis neboli a telisko si sedne
Urcite dejte vedet ![]()
Tak jsem si vybrala nakonec Levosert, od Mireny se liší pouze jiným zavaděčem. Hormonálně jsou stejně, tak jsem zvolila levnější možnost, cena 4100 Kč. Zavedení v pořádku, bolest jsem necítila, spíš tlak a divný pocit. Potom jsem tedy měla trochu mžitky před očima, ale do 5 minut OK. Nyní se cítím úplně v pořádku, žádné krvácení, bolesti, ani špinění…, tak doufám, že to bude tak i nadále. ![]()
@Neub držím palce..já měla ms ještě rok po zavedení než to zmizlo a to jsem musela brát kvuli tomu " vitamíny " aby mi to zmizelo..ale ted už super, občas dva dny špinění jednou za tři měsíce cca jinak nic
Dobrý den, ráda bych se zeptala zakladatelky této diskuze, jakou možnost jste nakonec zvolila? Jsem teď ve stejné situaci a bohužel mám pocit, že špatné zkušenosti napíše téměř každý a málokdo napíše kladne stranky tělísek. Můj gynekolog tvrdi že má přes 600 spokojených pacientek a já čtu na internetu samé zápory. Jsem na MD po druhém miminku a 5000,– je opravdu dost peněz na hokus pokus jestli to sedne
Tak bych jen ráda četla i případná pozitiva a dobré zkušenosti u nějakého aktuálního příspěvku
děkuji ![]()
@Baarbora píše:
Dobrý den, ráda bych se zeptala zakladatelky této diskuze, jakou možnost jste nakonec zvolila? Jsem teď ve stejné situaci a bohužel mám pocit, že špatné zkušenosti napíše téměř každý a málokdo napíše kladne stranky tělísek. Můj gynekolog tvrdi že má přes 600 spokojených pacientek a já čtu na internetu samé zápory. Jsem na MD po druhém miminku a 5000,– je opravdu dost peněz na hokus pokus jestli to sedneTak bych jen ráda četla i případná pozitiva a dobré zkušenosti u nějakého aktuálního příspěvku
děkuji
Dobrý den, už jsem psala v únoru, že jsem si nakonec zvolila Levosert - levnější variantu a naprostá spokojenost. Jak po zákroku, tak i teď, 4 měsíce po zavedení. Žádné špinění, krvácení, bolesti. Dnes jsem byla i na kontrole a vše v pořádku.
@Neub Aha, tak to jsem asi přehlédla.. Tak mockrát děkuji
můj gynekolog má v nabídce mirenu nebo právě levosert, přikláním jsem ke stejné variantě jako vy. Tak jsem zase o krůček blíž
Mějte se hezky a ještě jednou děkuju. ![]()
@Baarbora ahoj, tak jak jste se nakonec rozhodla? Resim to same co Vy, tak me zajima kazda zkusenost ![]()
Dobrý den, už jsem psala v únoru, že jsem si nakonec zvolila Levosert - levnější variantu a naprostá spokojenost. Jak po zákroku, tak i teď, 6 měsíců po zavedení. Žádné špinění, krvácení, bolesti. Asi před měsícem jsem byla na běžné kontrole a vše v pořádku.
@Neub píše:
Tak jsem si vybrala nakonec Levosert, od Mireny se liší pouze jiným zavaděčem. Hormonálně jsou stejně, tak jsem zvolila levnější možnost, cena 4100 Kč. Zavedení v pořádku, bolest jsem necítila, spíš tlak a divný pocit. Potom jsem tedy měla trochu mžitky před očima, ale do 5 minut OK. Nyní se cítím úplně v pořádku, žádné krvácení, bolesti, ani špinění…, tak doufám, že to bude tak i nadále.
Dobrý den chtěla bych vědět jak je to s přibíráním. Jestli je to jako u Mireny. Chci si dát tělísko ale recenze na Mirenu mě dost odrazuji.
@Renula85 Mám Mirenu asi rok a půl. Za tu dobu jsem zhubla a zase přibrala, ale tělískem to není. Prostě se přiznám, že žeru. ![]()
Já nevím, jak je to s přibíráním… vždy jsem měla stejnou váhu i tak nějak stejné proporce. Ale teď, 8 měsíců po zavedení Levosertu, mám cca 3 kg nahoře a přijde mi, že vše v oblasti břicha. Břicho jsem nikdy neměla a jak jsem psala, držela jsem si stejnou váhu. Ale těžko říci, zda je to tím, možná souhra všeho - po dvou dětech (4,5 a 2,5 roku), věk (za pár let mi bude 40
méně cvičení (nyní zase začínám)… Fakt nevím, zda na to tělísko má vliv. Přijde mi, že to břicho prostě víc nafouklý je, je to jako jsem měla vždy před menstruací a jak menstruace není, tak břicho je stále nafouklé… Ale jak píšu, možná je to úplně něčím jiným a né tělískem… Jinak s tělískem maximální spokojenost ![]()