Tělísko Mirena nebo Levosert?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21626
1.2.18 17:09

Jako prvni jsem mela mirenu, ted mam levosert. s obema spokojenost, zavadeni nebolelo, jen mirena si sedala dele. ale to je spis tim, ze byla prvni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5850
1.2.18 19:10

Holky a nemáte tady některá zkušenost s teliskem Kyleena? Mám po sestinedeli a zvazuju možnosti antikoncepce. Toto telisko mi doporučila dr. je prý asi půl roku na trhu a obsahuje méně hormonu. Stoji kolem 4500,– a je na 5let. Tak o nem dost silné uvažují, jen by mě ale zajímalo, zda už někdo nezkusil a podělí se o zkušenost???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
795
2.2.18 12:40

@smurfka urcite se to neda hormonalne srovnat, to souhlasim. Ale clovek si musi uvedomit, co to znamena pro telo-uz jen to, ze to zabranuje menstruaci, ktera je pro zenu prirozena apod.(opravdu tam je tak malo hormonu?). Jen mluvim z vlastni zkusenosti-nevenovala jsem vedlejsim ucinkum prilis pozornosti, mne se to prece nemuze stat…no a pak kdyz jsem zacala mit problemy, tak jsem se ze sveho okoli dozvidala tolik negativnich zkusenosti, ze jsem tomu nemohla uverit. Radeji nebudu mluvit o tom, kolik jsem do sebe narvala antibiotik, globuli atd. Ono staci jen, ze nekoho poboliva bricho (uz neni chut na sex, je blba nalada atd.).
Zakladatelko, urcite kouknete na par diskuzi a zvazte, jestli do toho jit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
5.2.18 13:41

Na všemožné diskuse jsem už koukala, pro tělísko jsem rozhodlá. Mám již dvě děti, další rozhodně neplánujeme, prášky jsem brala před těhotenstvím, chci něco hormonálně šetrnějšího a bez toho, aniž bych na antikoncepci myslela každý den. Nyní už dva roky po porodu používáme kondom, ale to si opravdu nedovedu představit dlouhodobě. Nejdříve jsem přemýšlela o nehormonálním tělísku, ale myslím, že má více negativ než hormonální - ale na každého působí jinak, tak uvidím. Zítra jdu na zavedení, ještě nevím, zda Mirena nebo Levosart, asi rozhodne lékařka. Dám vědět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
795
5.2.18 14:01

@Neub preji at zavadeni prilis neboli a telisko si sedne ;) Urcite dejte vedet ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
7.2.18 13:18

Tak jsem si vybrala nakonec Levosert, od Mireny se liší pouze jiným zavaděčem. Hormonálně jsou stejně, tak jsem zvolila levnější možnost, cena 4100 Kč. Zavedení v pořádku, bolest jsem necítila, spíš tlak a divný pocit. Potom jsem tedy měla trochu mžitky před očima, ale do 5 minut OK. Nyní se cítím úplně v pořádku, žádné krvácení, bolesti, ani špinění…, tak doufám, že to bude tak i nadále. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
7.2.18 13:47

@Neub držím palce..já měla ms ještě rok po zavedení než to zmizlo a to jsem musela brát kvuli tomu " vitamíny " aby mi to zmizelo..ale ted už super, občas dva dny špinění jednou za tři měsíce cca jinak nic

• Citovat
  • Upravit
2
16.4.18 10:15

Dobrý den, ráda bych se zeptala zakladatelky této diskuze, jakou možnost jste nakonec zvolila? Jsem teď ve stejné situaci a bohužel mám pocit, že špatné zkušenosti napíše téměř každý a málokdo napíše kladne stranky tělísek. Můj gynekolog tvrdi že má přes 600 spokojených pacientek a já čtu na internetu samé zápory. Jsem na MD po druhém miminku a 5000,– je opravdu dost peněz na hokus pokus jestli to sedne :? Tak bych jen ráda četla i případná pozitiva a dobré zkušenosti u nějakého aktuálního příspěvku :D děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
12.6.18 13:29
@Baarbora píše:
Dobrý den, ráda bych se zeptala zakladatelky této diskuze, jakou možnost jste nakonec zvolila? Jsem teď ve stejné situaci a bohužel mám pocit, že špatné zkušenosti napíše téměř každý a málokdo napíše kladne stranky tělísek. Můj gynekolog tvrdi že má přes 600 spokojených pacientek a já čtu na internetu samé zápory. Jsem na MD po druhém miminku a 5000,– je opravdu dost peněz na hokus pokus jestli to sedne :? Tak bych jen ráda četla i případná pozitiva a dobré zkušenosti u nějakého aktuálního příspěvku :D děkuji :)

Dobrý den, už jsem psala v únoru, že jsem si nakonec zvolila Levosert - levnější variantu a naprostá spokojenost. Jak po zákroku, tak i teď, 4 měsíce po zavedení. Žádné špinění, krvácení, bolesti. Dnes jsem byla i na kontrole a vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
13.6.18 22:38

@Neub Aha, tak to jsem asi přehlédla.. Tak mockrát děkuji :) můj gynekolog má v nabídce mirenu nebo právě levosert, přikláním jsem ke stejné variantě jako vy. Tak jsem zase o krůček blíž ;) Mějte se hezky a ještě jednou děkuju. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
5.8.18 09:39

@Baarbora ahoj, tak jak jste se nakonec rozhodla? Resim to same co Vy, tak me zajima kazda zkusenost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
6.9.18 13:18

Dobrý den, už jsem psala v únoru, že jsem si nakonec zvolila Levosert - levnější variantu a naprostá spokojenost. Jak po zákroku, tak i teď, 6 měsíců po zavedení. Žádné špinění, krvácení, bolesti. Asi před měsícem jsem byla na běžné kontrole a vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
3.10.18 07:48
@Neub píše:
Tak jsem si vybrala nakonec Levosert, od Mireny se liší pouze jiným zavaděčem. Hormonálně jsou stejně, tak jsem zvolila levnější možnost, cena 4100 Kč. Zavedení v pořádku, bolest jsem necítila, spíš tlak a divný pocit. Potom jsem tedy měla trochu mžitky před očima, ale do 5 minut OK. Nyní se cítím úplně v pořádku, žádné krvácení, bolesti, ani špinění…, tak doufám, že to bude tak i nadále. :)

Dobrý den chtěla bych vědět jak je to s přibíráním. Jestli je to jako u Mireny. Chci si dát tělísko ale recenze na Mirenu mě dost odrazuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1824
3.10.18 08:51

@Renula85 Mám Mirenu asi rok a půl. Za tu dobu jsem zhubla a zase přibrala, ale tělískem to není. Prostě se přiznám, že žeru. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
16.10.18 13:15

Já nevím, jak je to s přibíráním… vždy jsem měla stejnou váhu i tak nějak stejné proporce. Ale teď, 8 měsíců po zavedení Levosertu, mám cca 3 kg nahoře a přijde mi, že vše v oblasti břicha. Břicho jsem nikdy neměla a jak jsem psala, držela jsem si stejnou váhu. Ale těžko říci, zda je to tím, možná souhra všeho - po dvou dětech (4,5 a 2,5 roku), věk (za pár let mi bude 40 :,( méně cvičení (nyní zase začínám)… Fakt nevím, zda na to tělísko má vliv. Přijde mi, že to břicho prostě víc nafouklý je, je to jako jsem měla vždy před menstruací a jak menstruace není, tak břicho je stále nafouklé… Ale jak píšu, možná je to úplně něčím jiným a né tělískem… Jinak s tělískem maximální spokojenost :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí