Tělísko se zlatem, stříbrem nebo mědí?

925
18.11.13 14:18

tělísko se zlatem,stříbrem nebo mědí?

Ahoj :mavam: vím že tady už pár diskusí na toto téma bylo, ale nikde jsem nenašla to co hledám. Takže ženy, prosím o vaše zkušenosti a názory, jaký je rozdíl mezi tělískem s mědí, stříbrem a zlatem :think: V pátek bych měla jít na zavedení a pořád nejsem rozhodnutá které si dám :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5455
18.11.13 14:25

Mám klasické s mědí, ale nejsem spokojená. Délka MS je 10-12 dnů!!! Někdy i jen 8, ale to je výjimka. Je fakt, že na první 3 dny MS by mi stačila jedna slipovka - zašpiním, pak celý den nic, v noci nic, ve vaně občas…pátý den vypadá, že vykrvácím, někdy vložka nestíhá. Nicméně, já mám genetickou vadu, která mi likviduje cévy, takže s tím krvácením to může mít spojitost. Gynekolog mi říká, že aspoň že funguju jak funguju. Hormony nesmím vůbec a hormonální tělísko také ne. Uvažuju o tom stříbrném - prý zkracuje délku MS, rozhodně by mělo být lepší než s mědí. Ale slyšela jsem, že je u nás k nedostání :think: Já mám ale ještě čas - řešit to budu až v roce 2015. Teď mě tam na výměnu nikdo nedostane…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
712
18.11.13 14:38
@Apaji píše:
Mám klasické s mědí, ale nejsem spokojená. Délka MS je 10-12 dnů!!! Někdy i jen 8, ale to je výjimka. Je fakt, že na první 3 dny MS by mi stačila jedna slipovka - zašpiním, pak celý den nic, v noci nic, ve vaně občas…pátý den vypadá, že vykrvácím, někdy vložka nestíhá. Nicméně, já mám genetickou vadu, která mi likviduje cévy, takže s tím krvácením to může mít spojitost. Gynekolog mi říká, že aspoň že funguju jak funguju. Hormony nesmím vůbec a hormonální tělísko také ne. Uvažuju o tom stříbrném - prý zkracuje délku MS, rozhodně by mělo být lepší než s mědí. Ale slyšela jsem, že je u nás k nedostání :think: Já mám ale ještě čas - řešit to budu až v roce 2015. Teď mě tam na výměnu nikdo nedostane…

Já mám stejný problém s měděným tělískem, ale doktor říkal, že je to v pohodě. Ale délka menstruace mě fakt štve :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
406
18.11.13 14:45

Ahoj holky, to mě také zajímá. Zatím mám HA, ale o tělísku uvažuji :think: chtěla bych to stříbrné. To prodlužování MS by mě teda vadilo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271
18.11.13 14:47

Nestrašte mě s tím tělesem, já si ho po šestinedělí nechala nandat a teda zatím bez MS ( kojím už 11 měsíců ) a jestli to bude takhle, tak potěš koště :cert:. Před miminkem jsem měla ms krátkou a ani jsem o ní nevěděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
18.11.13 14:48

@Andýsek92
Uf, to mi povídej. Ani nevíš, jak závidím holkám, co si to odbydou za 4-6 dní. I když nekrvácím non stop celou dobu, ale mám všechny menstruační otravné příznaky - nafouklé břicho, bolavá prsa, strašně mě bolí kyčle, občas blbá nálada. Prostě nejsem to já, i když třeba dva dny nekrvácím vůbec - jakoby se to zastaví. Trochu mi pomáhají bylinky, ale jsou to tak 3 MS za celý rok, co, mi to 8. den skončí a já se cítím jako člověk. Škoda mluvit. Mám druhé měděné, vytahování bylo příšerné (teď mám strach, i když mě to čeká až v r.2015), nikdy jsem takový masakr nezažila - prý to bylo proto, že mám dělohu nakloněnou dozadu (to má každá druhá) a rodila jsem plánovaným císařem - nezažila jsem jediný stah. No děs, ale jiná kontracepční metoda pro mě není…kondom nám nevyhovuje. Tak si říkám, že to stříbrné bude třeba lepší…já myslím, že snad horší než s mědí už být nemůže :twisted:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
18.11.13 14:50

@1Luca nestrašíme - já měla i bez tělíska dlouhou, s tělískem 8 dní - sice asi tři dny z toho je jen špinění, ale přesto :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271
18.11.13 14:54

@Apaji že jsem sem lezla :lol:, nechtěla jsem si číst o vytahování, jestli to bolí a ouvej, tady čtu drama. Asi si ho tam nechám do smrti :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
925
18.11.13 14:59

@1Luca Tak s tím vytahováním nevím, všichni včetně mojí mamky která měla tělísko 2× říkali že vytahování vuuuubec nebolí, zavádění je prý trochu nepříjemné, ale vyjmutí je v poho :think: možná v případě že tělísko lehce přiroste k děloze tak to pak bolí, jinak nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
18.11.13 14:59

@1Luca
Pardon…já jen, že jsem nezažila nikdy bolest tam dole ;). Ženské, co rodily vaginálně nebo se alespoň otevřely (takže čípek už je povolený) to mají bez bolesti. Moje mamka o tom ani neví. Já mám čípek jako nerodička, no :think:. Mám nového gynekologa a ten je fakt skvělý, první si o tom nepříjemném zážitku s ním promluvím a pokud mě neujistí, že má lepší možnosti než můj předchozí lékař, tak půjdu na výměnu do špitálu a zaplatím si krátkodobou narkózu. Kamarádka je po jednom porodu a ta si u toho pískala…takže to fakt asi bude tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
712
18.11.13 15:03

@Apaji s vytahováním jsi mě vyděsila, ale já rodila normálně tak to snad bude v pohodě :-) Já mám týden před MS bolesti prsou unavenost a náladovost pak tři dny špinění, tři dny klid a pět dní hodně. To máme podobné. Asi si tedy příště řeknu o jiný :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
18.11.13 15:43

@Andýsek92
Co jsem slyšela, tak ženy co rodily vaginálně o vytažení ani nevěděly a zavedení bylo stejné píchnutí jako poprvé. Ale někde jsem četla, že v ČR je prý stříbrné tělísko silverilly nedostupné zboží - tak nevím. Meď už taky nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
925
18.11.13 21:25

Fajn, takže s mědi si rači nedám :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: A teď už jen jaký je rozdíl mezi stříbrným a zlatým hmm?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
712
18.11.13 21:26

@Apaji No já mám ještě tři roky tak uvidím. Já jsem si ho nechala zavést a až pak mě napadlo, že to možná nebude moc příjemný po pěti letech vyndavat :-D Já nemůžu brát hormony, ale hormonální tělísko prý můžu. To prej má jen jeden hormon a ten mi nevadí. Líbilo by se mi nemít MS vůbec :-)Ale mám strach, že to neni přirozený. Ale třeba bude za tři roky úplně něco jiného :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
18.11.13 21:33

Ahoj holky :mavam:
téma mě taky zajímá.
Já jsem měla hormonální tělísko Mirena, zavádění nebolelo, bylo to spíš trochu nepříjemné, ale nic hrozného, trvalo to 5 minut, pak cca 2 nebo 3 hodinky bolest v podbřišku, týden špinění a pak pohoda a klid bez ms. U mě problémy nastaly po vyndání. Samotné vyndání nebolelo, jenom to štíplo a za vteřinku hotovo. Ale pak teda hrůza, vypadala mi půlka hlavy vlasů, měla jsem šílené akné, které vymizelo až dalším těhotenstvím za rok, silná ms, jako fakt nic moc. Takže já po porodu určitě půjdu taky do nehormonálního, jenom vybrat jaké, ale taky jsem bezradná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí