Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Oblečení ne. Beru hlavně příslušenství k elektronice. Jakože obaly, kryty, řemínky k Apple Watch, za ty prachy jsou pecka. Na dobírku to určitě nejde.
Přijde to vždycky do nejbližší Zasilkovny, poslední objednávka tu byla snad za pět dní.
Nic. Všechno jsou to nejlevnější šmejdy a každou objednávkou Čína bohatne a Evropa chudne.
A je to to samé, co SHEIN? Mně se zobrazují občas reklamy a přijde mi, že je to úplně to samé.
@Kolicek95 píše:
A je to to samé, co SHEIN? Mně se zobrazují občas reklamy a přijde mi, že je to úplně to samé.
maji mnohem sirsi nabidku a levnejsi ceny.
Oblečení ne, brala sem tam nějaké blbinky před Vánoci, přišlo to asi za týden. Musíš platit kartou předem, dobírku nelze.
Na Temu platim kartou online (mame 1 ucet vyhrazeny na „pofidernejsi“ platby). Dodani velmi rychle diky Zasilkovne (Aliexpress zdrzuje prave Ceska posta…).
Nakoupila jsem od podzima spoustu veci - vanocni ozdoby, svetelne retezy, kancelarske zbozi, ruzna fotopozadi, samolepky, kravinky pro deti do soutezi, karnevalove kostymy, drevene spachtle, veci na tvoreni, zaviraci pytliky…).
Z obleceni pouze nekolikery detske cerne bavlnene puncochace - totozne jako v HM a CA ![]()
@Cenarius píše:
Nic. Všechno jsou to nejlevnější šmejdy a každou objednávkou Čína bohatne a Evropa chudne.
A kde myslíš, že taková Alza nakupuje 99 % všech těch obalů na mobily, řemínků na hodinky a podobných pičičverek? Jistěže v Číně, akorát tě pak věc hodnoty dolaru vyjde na 3 stovky plus stovka poštovný. Ráda podpořím české výrobce a podnikatele, ale takhle fakt ne, díky. To mi přijde jako nechutná odrbávačka.
Kupovala jsem si tam sadu legín. Tuším 5 nebo 7 jich bylo v balení. Jsou příjemné. A zatím jsou ok. Ani sušička jim nevadí. Nosím je pod delší tuniky/šaty v zimě místo silonek. Dneska jsem si říkala, že bych si jednu nebo dvě sady přikoupila. A je čas, ať se podívám, jestli ty samé nemají i 3/4. Ať mám na jaro zásobu.
Nenakupuju ani na Temu, ani na Sheinu, ani Aliexpressu. Snazim se kupovat jenom podstatne veci a pokud mozno co nejvic “lokalni”.
Kupuju tam takovy blbinky, gumičky do vlasů, synovi gumovaci propisky, privesky na klice, pro sebe nějakou bizuterii, plastove stojánky, rámečky na fotky atp. stoji to opravdu smesne ceny a v těhle kategoriich srovnatelná kvalita s tim, co se da koupit v ČR v obyč kramech.
Obleceni zatim moc ne, asi jen nějakou celenku a vlastně ted před Vánoci sem koupila takovou tu oversize plysakovou mikinodeku, ta je naprosto boží
. Mam tam v košíku nejake tricko pro syna, ale zatim sem neobjednala…
Timto odpadem si znečišťovat domov opravdu nechci. A nechci podporovat otročeni děti, matek a všech, co tam pracuji. Si uvědomte, za jakou cenu je to levný.
Nakupujete někdo z temu.com oblečení?
Nebo cokoliv jiného.
Zajímá mě kvalita věcí, dodání, zda se dá platit dobírkou atd