Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A to měříš tím starodávným rtuťovým teploměrem, který se dětem strkal bůh ví kam, že je potřeba odečítat půl stupně? Protože u těch moderních teploměrů už to potřeba není. A ano, je to v pořádku.
Jakým způsobem a jakým teploměrem měříš? Pokud čelním, tak to nemusí být přesné a neodecita se.
@hanka.br. mně tedy i v nemocnici říkali, že mám měřit digitálním teploměrem v zadečku a vždy při měření v zadečku odečíst půl stupně. ![]()
Jenže ty rtuťové teploměry jsou nejspolehlivější a dnes nesehnatelné.
Pri měření v zadečku se odecita. Jestli jsi zakladatelko měřila digitálním, tak ty měří na prd. To bys měla skoro podchlazene dítě ![]()
Příspěvek upraven 21.03.21 v 16:09
@hanka.br. rtuťový teploměr do podpaží je jeden z nejpřesnějších ![]()
Ale jde o to jak dlouho měříš a kde ![]()
@hanka.br. U teploměrů, které se strkají do zadečku se vždy odečítá, nemusí být starodávný. Normální teplota miminek je kolem 37 stupňů, tak jestli má 35,4, může být jen špatně změřená ![]()
Já bych ho přioblékla ![]()
@hanka.br. při měření v konečníku se odečítá 0.5 stupně i s digitálním, ne? Měřím v podpaží, ale myslím, že to tak je
Ano teď sem ho zabalila do teplé deky a je oblečený ale máme tu teplo tka je to divné :/
@pujda píše:
@hanka.br. U teploměrů, které se strkají do zadečku se vždy odečítá, nemusí být starodávný. Normální teplota miminek je kolem 37 stupňů, tak jestli má 35,4, může být jen špatně změřená
Pokud se teplota měří zkraje zadečku(tak, jak by se měla), pak se neodečítá.
@Anonymní píše:
Měříme v zadečku značka thermoval kupovaný v rossmanu
No já si měřit teplotu v říti tak se spotim tak že budu mít min 40 horečky ![]()
Ale i bezdotykový teploměr když přiložím do podpaží hned aby se tam " nevyvetralo tak proti rtutovemu byla odchylka 0.2 stupně.
@hanka.br. píše:
Pokud se teplota měří zkraje zadečku(tak, jak by se měla), pak se neodečítá.
Ano dávám jen 1cm
@Anonymní píše:
Ano teď sem ho zabalila do teplé deky a je oblečený ale máme tu teplo tka je to divné :/
Tak je nachlazený, ležící mimino, plus nepřesné měření, zrovna Termoval s flexi špičkou máme a trošku podměřuje. Trošku ho zahřej, a jestli se jinak jeví normálně, tak bych to neřešila
Na rýmu klasicky pít, teplo, stříknout do nosu. Naše děti měli v tomhle věku rýmu za pár dní pryč ![]()
Dobrý den mám skoro 4 mesicniho syna má rýmu občas kašle a dnes sem mu namerila 35,9 když odečtu 5 tak 35,4
Je to v pořádku?