Teplota 4měsíčního miminka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
43
9.3.05 15:51

Teplota miminka

Ahoj maminky,
téměř tři týdny doma bojujeme s teplotou u našeho 4 měsíčního miminka. Pokud měl teplotu okolo 38,5 bez odečtu, dostával Panadol Baby. Měl trochu rýmu a kašel. Poslední týden má ranní teplotu 37,5 a večerní 37,8 bez odečtu, kašel už mu zmizel, rýma je jen ráno.
Myslíte, že je to normální stav. Mají miminka za normálních okolností vyšší teploty než dospělý člověk?
Děkuji za vaše odpovědi
Klarisa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
9.3.05 16:52

A bylas s prckem u doktora? Vzhledem k tomu, že se jedná o teplotu bez odečtu, pak to není nijak vysoká teplota a je normální, že odpoledne teplota stoupne, i když o moc by to být asi nemělo. Ale takhle reaguje i tělo dospělého. Asi taky záleží, jak je miminku, jestli je podrážděné, není mu dobře, nerostou zoubky? Ale jestli to trvá déle a nemáš z toho dobrý pocit, zajdi si k dr.
Nás „trápila“ zvýšená teplota po očkování, kdy měla průjem (což nebyl vedlejší účinek očkování) několik dní, při hezkém počasí jsme podle dr ven v klidu mohly (měla 37,5 po odečtu), ale při horším samo ne. Jinak podle dr přípravky na snížení teploty podávat až při 38 po odečtu, aby se tělíčko naučilo samo trochu bojovat a nezchoulostivělo. Samozřejmě je něco jiného, pokud má miminko bolení.
Tak jsem asi moc neporadila…
Gabča a Barča, 23týdnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.3.05 11:23

Ahojky,
a nemůže být třeba miminko přehřáté?Pokud je mimi navlečené víc než je potřeba teplota může stoupnout až třeba přes 38.Pokud tomu tak není nebo si nejsi jistá určitě bych kontaktovala dětského lékaře,těžko tady někdo poradí.
 L.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
10.3.05 15:54

Ahojky,

taky mě trápí podobná otázka - jaká je vůbec normální teplota u miminka? V porodnici nám říkali, že 36,5 až 37,5, ale jak dlouho to platí? Mám dvouměsíční holčičku a někdy k večeru se mi zdá teplejší a má třeba těch 37,5, tak nevím - kdy se srovná teplota miminka s teplotou dospělého? A taky se chci zeptat, co je to ten odečet ?? :oops: :oops: :oops: Omlouvám se, jestli mám blbé dotazy, ale o odečtu jsem nic neslyšela.

Díky denissa + Karolínka

• Citovat
  • Upravit
6545
10.3.05 16:06

Odečet znamená, že po měření teploty v zadečku (nevím, jestli i jinde) se z naměřené hodnoty odečte 0,5stupně a vyjde ti výsledná hodnota.
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
11.3.05 19:55

Tak už vím, proč měl malej zvýšenou teplotu. Doktor už to nevydržel a vzal mu krev, moč a výtěry (z krku a zadečku). V krvi je zvýšená hladina bílých krvinek, výtěry jsou v pořádku a moč bude až zítra. Vyhlídky nejsou moc radostné. Když to bude jen lehký zánět, tak dostaneme antibiotika. Ach jo.
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
11.3.05 20:35

zanet mocovych cest

Ahoj Klariso,

hned kdyz jsem si precetla tvuj prvni prispevek, napadlo me, jestli to neni zanet mocoveho mechyre. Moje holcicka ho mela taky, a zacalo to prave tim, ze mela teploty.

Az jsem docetla forum dokonce, zjistila jsem, ze uz tvuj doktor neco nasel? Moc nechapu o co se jedna, ale pletu se, kdyz reknu ze je to ten zanet??? Preju Vam brzske uzdraveni, nam radili hodne pit tekutin.

Jinak vseobecne holky, pokud ma vase mimi dlouhodobe teplotky, trvejte na odberu moci nebo krve! Jak ctu prispevek od Klarisy, cituji „Doktor už to nevydržel a vzal mu krev, moč a výtěry (z krku a zadečku).“ tak to je podle me strasne, nechapu jak nevydrzel???, mel to udelat hned po 3 dnech co byla teplota. Ja teda nejsem zadna doktorka, ale beru to podle te nasi, ktera to takhle praktikuje.

Zdravi Kajka a Barunka (17 mesicu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ilona Myslivečková
12.2.10 12:45

Prosím o radu

Ahojky,koukám,že máš zkušenosti po očkování. My jsme byly ve středu a to měla teplotu. Ještě dneska má odpoledne 38,3 bez odečtu. Ráno nemívá. I průjem jsme včera měly. Ale dnes už jen ta teplota. Můžeš prosím poradit,jestli je to normální? Děkuji moc :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Michule21
13.6.13 13:25

Ahojky mám 5 měsíčního syna, který má horečku 39,3 po odečtu nevíte jak mám hireckz srazit? zkoušela jsem nurofen, zábaly a porad nic. Je strašně protivný a uplakany myslite ze to mohou byt zuby? V 5 měsících? dekuji

• Citovat
  • Upravit
13837
13.6.13 13:46

Nurofen nezabral vůbec? Zábaly se nedělají při studených končetinách. Kdyby mému dítěti nešla srazit teplota, tak bych šla co nejdřív k lékaři…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1048
13.6.13 13:47

Ahoj, no zuby to být klidně můžou, ale 39.3 už je teda dost a já bych asi pelášila k doktorovi. Nechci tě strašit, ale pokud nepomohl ani Nurofen ani zábaly…nediv se, že je protivný, já mít takovouhle horečku, tak jsem taky protivná..Asi bych jela možná na pohotovost, pokud fakt léky nezabírají..Psát ti tady ať uvaříš bezovej ocet a přikládáš to na něj teď nemá smysl (mmch to prý vážně funguje). Ale ve tvém případě asi už na bylinky není čas si myslím. Pro takhle malé mimi je to vysoká teplota :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31272
13.6.13 13:51

Pokud se teplota nesrazila ani o trochu, když dáváš nurofen (nebo podobné léky na teplotu), tak bych malýho sbalila a vyrazila k doktoru, pokud nemá ordinaci, tak klidně na dětskou pohotovost…
nesrazitelná horečka většinou značí nějakou těžší nemoc. Navíc hrozí dehydratace atd. takže by měl dítko tak jako tak vidět lékař.
Tak ať něco nezanedbáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31272
13.6.13 13:52

A ještě se zeptám, jak´dlouho tu teplotu má? kdy si mu dávala ten nurofen?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michule 21
13.6.13 15:09

Tak děvčata u doktorky jsem už byla dala nám antibiotika které zvrací ven hned po aplikaci.Aji do čaje jsem mu zkoušela dávat. Horečka už trochu klesla ale žádná sláva. Tu teplotu má už od 4h rano.

• Citovat
  • Upravit
1048
13.6.13 15:33

Hmmm, to teda žádná sláva…no jestli má horečku od 4 od rána, tak se ani nedivím, že zvrací…Nejde to dát do mlíka třeba ty antibiotika? každopádně jestli ti je bude zvracet pořád a pořád bude mít horečku, tak je to pomalu na podání antibiotik injekčně…taky to může být z dehydratace..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí