Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím, chci se zeptat zda máte někdo zkušenosti se zvýšenou teplotou po kolonoskopii. Včera jsem tohle vyšetření absolvovala s celkovou narkózou, z nemocnice jsem odcházela sice v pořádku, ale bylo mi dobře. Dnes se cítím strašně slabá, buší mi srdce, břicho cítím ale žádná extrémní bolest a mám teplotu 37,4. Volala jsem doktorovi, ale má dovolenou a bude až v pondělí. Pokud máte někdo podobnou zkušenost budu ráda za každou odpověď.
@Sunny20 píše:
Zdravím, chci se zeptat zda máte někdo zkušenosti se zvýšenou teplotou po kolonoskopii. Včera jsem tohle vyšetření absolvovala s celkovou narkózou, z nemocnice jsem odcházela sice v pořádku, ale bylo mi dobře. Dnes se cítím strašně slabá, buší mi srdce, břicho cítím ale žádná extrémní bolest a mám teplotu 37,4. Volala jsem doktorovi, ale má dovolenou a bude až v pondělí. Pokud máte někdo podobnou zkušenost budu ráda za každou odpověď.
Je to divne, kolonoskopii jsem mela nekolikrat, ale ani teplotu ani buseni srdce nikdy :-/
@Sunny20 Já myslím, že to klidně ještě může být reakce na tu narkózu, ale samozřejmě nemusí. Byla jsem na kolono snad už 20× a nepamatuju, že bych někdy měla teplotu, ale já tedy nebyla nikdy v celkové narkoze, jen nějaké ty lehce oblbovací injekce. A břicho mě pak pobolívá ještě pár dní po. Zkus pro jistotu brnknout nějakému jinému doktorovi. Jen tak pro zajímavost, jestli se můžu zeptat, proč celková narkoza?
Zítra to zkusím obvolat, dnes po 16h kdy sem to zjistila už nikde nikdo nebyl a na pohotovost jet nechci, vždycky jsou akorát nepříjemný. Podle CT vyšetření měli podezření na zánět a jelikož jsem strašně hubená, dali mi celkovou, alw prý jen dětskou dávku. Zákrok byl do 30 minut hotový a já se probrala cca 20 minut potom. Takže žádný problém nebyl. Ale je fakt, že jsem toho pak už ani moc nedospala, večer mi bylo špatně, tak to může být taky jedno z druhým…kort když venku zima a ty přechody z tepla a ven nejsou nic moc.
A co zjistili? Teplota by spíš ukazovala na zhoršující se zánět a nebo jak říkáš přechody teplo zima, prostě na tebe něco leze.. Kolonoskopie za to nejspíš nemůže, nejsem dr, ale dle laického pohledu.. Manžel na tom byl taky jen s oblbovákem a nic se mu nedělo.
@Trinetka nic, prý normální nález s tím, že odebrali vzorek a příští týden si jdu pro výsledek. Tak snad je to teď jen nějaká viróza.
@Sunny20 píše:
Zítra to zkusím obvolat, dnes po 16h kdy sem to zjistila už nikde nikdo nebyl a na pohotovost jet nechci, vždycky jsou akorát nepříjemný. Podle CT vyšetření měli podezření na zánět a jelikož jsem strašně hubená, dali mi celkovou, alw prý jen dětskou dávku. Zákrok byl do 30 minut hotový a já se probrala cca 20 minut potom. Takže žádný problém nebyl. Ale je fakt, že jsem toho pak už ani moc nedospala, večer mi bylo špatně, tak to může být taky jedno z druhým…kort když venku zima a ty přechody z tepla a ven nejsou nic moc.
Tak jestli to bude i zitra pretrvavat, tak bych asi zavolala, za zeptani clovek nic neda, drzim palec at to nic neni ![]()
Jinak bud rada za celkovou narkozu, o nic skvěleho si neprisla, kolonoskopie fakt nic moc ![]()