Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj dámy,
vybírám kočárek a jsem už bezradná. Poradili byste mi, s kterým máte dobré zkušenosti?
Mám-li ho trochu specifikovat, tak
Zatím jsem naživo viděla a vyzkoušela jen Cybex Priam (ten se mi osobně vzhledově nelíbil a pro koordinaci v terénu mi vyhovoval méně než ostatní), Joolz Day+ (ten byl vcelku dobrý, jen se mi zdála korbička obecně poněkud malá a úzká) a pak Bugaboo Fox 3 (ten je takřka dokonalý, má to ale dva háčky - známá poloha sportovního kočárku, totiž nemožnost narovnat nohy - osobně nepatřím ani do jednoho z těchto neslučitelných táborů - pevná poloha nohou a zad vs. možnost narovnat záda spolu s nohami a lehnout si, a druhý háček je samozřejmě nemalá cena, i když jsem nakonec ochotna přistoupit snad ke všemu
)
Ještě se určitě musím podívat do další kočárkárny na jiné, máte ale nějaké nápady, na které konkrétní se podívat? Se kterými máte dobré zkušenosti? Jaký kočárek byste si naopak určitě nevybrali a proč?
Díky moc všem
Hele neuraz se, jako první vlastnost máš terénní kočár a minimálně ty první dva jsou tak neterénní kočáry, že už to snad víc nejde. Ten třetí nevím. Vybíráš podle vzhledu?
Všechny tyto mi byly v prodejně doporučeny jako terénní. Nemůžu ale samozřejmě posoudit, více jsem jich zatím nevyzkoušela. A vzhled nějakou váhu určitě má, ale není to zdaleka nejdůležitější věc.
Terenni kocar ma velka nafukovaci kola, je perfektne odpruzeny a ma pribrzdovaci brzdu.
Tohle z tech tvych nema ani jeden.
Kdy mas termin?
Budes ho casto skladat do auta?
Delate casto vylety?
No pri tve vysce by melo byt hlavni kriterium hmotnost a ovladatelnost.
Dobrá, beru, jsem ráda za jakoukoliv radu ![]()
Termín je v polovině března, skládání do auta určitě nebude časté, nějaké výletování ale jistě bude
Tak priam nám zrovna stojí na chodbě a čeká na pasažéra a opravdu to není vůbec kočárek do terénu, joolz to samé. Třetí osobně neznám. Mně přímo na prodejně naopak prodavačka priam rozmlouvala, že z něho budu akorát nešťastná. Do terénu si hodně chválí Thule, ale na mě byl moc velký, co se skládání do auta týče. Na prvního syna jsem měla Jane slalom a na dceru quinny buzz, oba terén celkem zvládaly. ![]()
No ty kočárky moc extra terénní nejsou stačí se podívat na přední kolečka jak jsou malé a ještě k tomu je to plast jestli chceš terénní kočárek tak se moc nedivej na vzhled například thule má fajn velká kola ale i Tako acoustic ale to už holt není ten moderní model co má každá druhá maminka ![]()
@Denisa174 píše:
Všechny tyto mi byly v prodejně doporučeny jako terénní. Nemůžu ale samozřejmě posoudit, více jsem jich zatím nevyzkoušela. A vzhled nějakou váhu určitě má, ale není to zdaleka nejdůležitější věc.
Aha, chápu, no ten první je dost drahý, říkám si, zda v doporučení prodavaček i toto nehrálo roli.
U toho prvního si všimni, že má hodně malá ta přední kola, to je do terénu fakt na nic.
Ten druhý je o kapku lepší v tomto směru, ale ne teda dostatečně, ale nepřijde mi, že by měl mít dobré odpružení.
Obecně platí, že pokud je někde blbá cesta, tak je potřeba, aby byla dostatečně velká všechna kola, aby v tom dítě neskákalo více, než je nutné(dobré odpružení) a pokud jsou ta kola 4, tak aby byla za sebou.
Další věc je, že u terénních kočárků volíš i nějaký kompromis ve váze. Aby ti kočár v terénnu neskákal, tak větší váha je vlastně výhoda.
Ale tady zase nastává problém, když je člověk malý a měl by se s tou váhou tahat do kopce.
Což já jsem taky.
Faktem je, že dokonalý kočá neexistuje a když budeš hledat kombinaci, tak tím nedokonalejší jedna nebo druhá verze bude. Prostě je to vždy kopromis. Neporadím ti konkrétní, já mám ráda pevná čtyři kola a toho taky není každý fanouškem.
Váhy se neboj. Já mám 53kg, 164cm. Kočárky mám dva, oba mají 15kg prázdné. Sourozenecký naložený má přes 35kg a zvládám to. Vyjedu s ním kopce, dokonce plně naložený i rampu do baráku, ale tam už mám teda na mále, ale zvládnu to
. Do auta taky naložím oba. Každý den bych to dělat nechtěla, ale sem tam v pohodě.
Terenaky jsou bud klasicke houpaci ctyrkolaky, ale jsou velke a tezke, nebo trojkolky (Thule, BJ Summit, BoB, Mountain Buggy, TFK, Easy Walker…) - maji ale sva specifika, ne kazdemu to sedne, viz diskuze o par radku nize.
Ja sla kdysi po nizke hmotnosti, ovladatelnosti, chtela jsem brzdu, odpruzeni, dobry do terenu a dobre skladani, mam BJ Summit.
Ty designove kocarky jsou k nicemu, dobre tak do obchodaku, polske levne jsou hrkotiny na jedno brdo.
Jeste Hartan, Gesslein nemecke drzaky, vyssi hmotnost.
Ahojky, my mame TFK mono air… Korby jsou cca u vsech stejne, ale nase 7 mesicni ditko je stale v korbe i s fusakem. A to mame vetsi mimco
A jako velkou vyhodu vnimame to, ze nez se prejde na sportak, tak jde udelat prave z korby sportak. A samotny sportak se dobre sklada a jako jeden z mala jde dat do uplneho lehu.
Pro nas TOP a doporucujeme vsem
A ve vsem souhlasim s vyse napsanym prispevkem
Příspěvek upraven 01.01.23 v 20:00
Díky moc za rady a tipy, kouknu na vše, co doporučujete, a snad bude nějaký posun ve výběru ![]()
Hlavně koukat na kolečka. Malá kolečka tě utrápit k smrti prostě ten kočár sám nejede musíš furt bejčit. Chce to velká nafukovací kola nejlépe s ložisky.
Samozřejmě odpružení, normální brzda né jen ten zobáček co buď stojíš nebo jedeš
a pokud má zatáčení kol tak ať má aretaci nechceš aby někde v lese to litalo do stran
Toť k podvozku
korba a zbytek je na tobě
Nám vyhovuje Baby Jogger Summit. Projel vše, uvezl vše a dá se dobře skládat.