Poradna duly
Jana Čurdová
Tak jak jsem psala, tak termin mam 28.5. A tehotna jsem uplne poprve, tak jsem ze vseho trochu vyjukana. Hlavne doufam, ze bude vse OK na screeningu (sice nic nenasvedcuje tomu, ze by nemelo, ale i tak uz bych radsi byla po nem a nejlepe ve 2.trimestru). Vim, ze prvni trimestr je trochu takove sito a lehce me to desi (i kdyz se na to radsi kvuli tomu malemu snazim moc nemyslet). Snad vse dopadne jak ma ![]()
@Tera84 taky se tyhle myslenky snazim zahnat, neboj, dopadne to dobre
ja, ackoliv jsem podruhe, bojim se asi stejne, jen si to tolik nepripoustim
@Leushka94 no, to poznáš, věř mi, mě to probudilo, najednou jsem slyšela nějaké lupnutí ve mě a teplo po nohách, jak když se počůráš… ![]()
Roste Vám už břicho? Buď jsem tak vyžraná během těch pár týdnů, nebo mi normálně začalo růst.. nechci se vidět za pár měsíců..
Ahoj, přidávám se pokud nám to vydrží
já dělala test dnes 28 den cyklu
Doma máme 15ti měsíční holčičku. Ahoj @lussynet
Ve čtvrtek jdu k lékaři.. ráda bych se na něco zeptala. zda mi bude umět někdo poradit. Byla jsem cca do 20.1.2014 na RD s mladší dcerou, a současně jsem byla i zaměstnaná, jenže v práci jsem dostala výpověď pro zrušení pracovní pozice, takže jsem tedy šla na úp. dne 4.4. jsem nastoupila do práce na dohodu o pracovní činnosti(paní na úp mi tvrdila. že dpč, je na roveň pracovního poměru, hradili mi normálně zdravotní, sociální, daně.. mám i ev- list. důchod. poj. ale pracovní činnosti byla na dobu určitou do 8.8. 2014 od následujícího dne jsem osud opět na úp. chci se zeptat. vím že existuje něco jako dvouměsíční ochranná lhůta pro případ nemoci apod. po ukončení zaměstnání.. myslíte že bych na ní měla nárok i já? Nevím si s tím rady. za případné odpovědi velmi děkuji..
@lussynet jj uz roste je to na me celkem videt uz ze cekame mimco
@johana75 to netusim.. na financnim urade nebo na socialce by Ti na to neodpovedeli?
@Iveta1981 ahoooj:)
@Leushka94 tak jsem rada, ze nejsem jedina, ackoliv ja spis vypadam, jsko bych se uz mesic v kuse cpala…coz se vlastne cpu:D
Ja se moc prave nespu hubnu a maximalne pribrala sem za tech skoro 11tt probihajici 0,5kg na vaze no proste mazec aleprijdu si jako becka a zombii
![]()
@johana75 tu lhutu nevim ale pokud si predchozi praci byla vyhozena v dobe materske coz ze zakona nemuzou jen pro info neco takove existuje ale s neschopenkou myslim
@Leushka94 ja sice nemam vetsinu casu na nic chut, ale aby mi nebylo zle, tak se snazim jist castehi, ale uz jsem to trosku omezila. Jako zombie si pripadam taky, vypadam priserne:D
Ahoj holky, tak dle dnešní kontroly jsem 8tt a máme 17mm, už se tak pěkně mrskala fazolka
je mi taky pěkně zle celý den a břicho mám taky napuchlý, je to na mě poznat.Od pondělka jdu na neschopenku.
@diblíček paráda!
s tou neschopenkou děláš dobře, kdybych věděla, jak mi bude při prvním těhotenství dlouho zle a jaký budu mít migrény, neváhám ani minutu a šla bych dřív, než v pátém měsíci. Co děláš za práci, jestli se můžu zeptat?
Tak sem dneska poprve v zivote podepsaala revers kvuli chovani sester aby rvali po me mamce a mych detech to byl vrchol dr ani nepozdravil a delal jako by nic primar ten radsi se nechal zapirat no proste hruza a des a uprimne ani zitra by me dobrovolne nepustili domu to je dneska to nejsmutnejsi ze vseho
ale jsem doma u svych deti a v klidu co vic si prat ze a male je v poradku nekrvacim ani nic podobneho tak lezet muzu i doma prece jen
@lussynet dělám v kanceláři… teď jsem se měla vrátit po čtyřech letech do práce, poslední rok na neplaceném volnu, protože jsme vloni nedostali školku. Tak než bych se všechno znova naučila, šla bych na mateřskou a hlavně mám i nějaké zdravotní problémy, takže rizikové je oprávněné. Akorát mě docela mrzí, že jsou vycházky jen šest hodin. S malou jsem měla neomezené. A rodinu mám daleko, takže budou muset asi jezdit častěji oni.