Poradna duly
Jana Čurdová
@Terescha broučku posunout termín kolaudace jde na 100% a to vím proto, že když právě švagrové přišla upomínka, že stále nemá zkolaudováno, tak sme spolu dávaly dohromady dopis bance o požádání posunutí termínu. Ona má hypo u hypotéční banky, ale myslím, že by to mělo jít snad u každé banky
I když chápu, že kolaudace je teď to poslední co řešíte..tak jenom abys věděla, že na to je relativně čas ![]()
@Terescha píše:
@DaisyDaison tady nejde ale o kolaudaci mojinka, jde jen o ty prachy…
tomu rozumím, ale pokud vám hoří termín kolaudace ve smlouvě k hypošce a byla by tam i nějaká pokuta, tak je možnost požádat banku o posun toho termínu tím pádem se nemusíš stresovat s prachama na pokutu… nám laikům se to radí co?
ale tak každopádně nějaký ten profi fin. poradce asi třeba bude ![]()
@Terescha vůbec ti nezávidím, mámu bych zaškrtila ale to asi ty sama taky… ale jsi silná ženská jiná už by skolabovala a určitě to nějak zvládnete
poradce to vymyslí a bude zas vše o. k
máte co jíst a jste zdraví uvidíš bude líp… a Marka pochop má toho nad hlavu…
Já bych to taky řešila s finančním poradcem, ti v tom přece jen mají zkušenost
@Terescha My jsme se stěhovali do baráčku loni, tak vím o čem mluvíš, když chybí poslední dodělávky a prachy z hypotéky mizí. Nám to tak nějak vyšlo akorát, jen jsme začínali se starým nábytkem, prvních pár týdnů jsme neměli ani složenou kuchyni, ale vše se dá zvládnout. Jestli tam chcete bydlete už před kolaudací, tak to není problém, stačí jen dát oznámení o předběžném užívání stavby. Co takhle sehnat právě ty věci, které vám chybí nějaké jeté po známých, bazarech.. jen to provizorně dokončit, však já taky vařila pár týdnů jen na elektrickém dvouplotnovém vařiči a ze začátku dokonce na zemi, než se to všechno dodělalo. Hlavní je, že se bydlelo. Podle fotek to máte opravdu těsně před dokončením, tak by se tam snad dala obydlet jedna místnost, zprovoznit hajzlík a koupelnu a můžete fungovat. Nedejte se!!! Držím pěsti ![]()
@mijka to víš, že ho chápu
ženy opět mě střílí v pipi…takže já se natáhnu, moc Vám děkuji za rady atd
![]()
@Verca.T píše:
@Terescha My jsme se stěhovali do baráčku loni, tak vím o čem mluvíš, když chybí poslední dodělávky a prachy z hypotéky mizí. Nám to tak nějak vyšlo akorát, jen jsme začínali se starým nábytkem, prvních pár týdnů jsme neměli ani složenou kuchyni, ale vše se dá zvládnout. Jestli tam chcete bydlete už před kolaudací, tak to není problém, stačí jen dát oznámení o předběžném užívání stavby. Co takhle sehnat právě ty věci, které vám chybí nějaké jeté po známých, bazarech.. jen to provizorně dokončit, však já taky vařila pár týdnů jen na elektrickém dvouplotnovém vařiči a ze začátku dokonce na zemi, než se to všechno dodělalo. Hlavní je, že se bydlelo. Podle fotek to máte opravdu těsně před dokončením, tak by se tam snad dala obydlet jedna místnost, zprovoznit hajzlík a koupelnu a můžete fungovat. Nedejte se!!! Držím pěsti
taky bych to tak řešila
taky same bydleli na baráku a já umývala nádobí v kýblech a vařila na vařiči a pujčila si malou elektrickou troubu tu malou co se dá na stůl a bydleli sme v jedné cimře. jeto těžký ale kdyaž nezbývá nic jiného
@Terescha jasný,jen si odpočin, jak jen možnosti dovolují, ted se musíš opatrovat především ty, tak se opatru, neplakej hlavně, at nemáš horečky a nudličku ještě větší a zatím se měj co nejlépe půjde ![]()
@Editushka tak hlavně si vem že peníze má člověk furt stejné pak maká jde na MD, ale vše se stále jen zdražuje nejen jídlo ale všechno.
@Editushka Jj já si chodila oplachovat hrnečky do pidi umyvadýlka na záchodě… naštěstí jsme měli celkem rychle spotřebiče, ale neměli smontovanou kuchyň, tak pak jsem neměla linku ani dřez, ale jela mi myčka a jídlo venku, páč ještě nepřišla lednice.. bylo to fakt vtipné, ale dalo se to a mnohem rychleji se pak vše udělalo, páč jsme tam už prostě bydleli.
@Fruiko píše:
@Editushka tak hlavně si vem že peníze má člověk furt stejné pak maká jde na MD, ale vše se stále jen zdražuje nejen jídlo ale všechno.
to máš pravdu je to hrůza a bude hůř to si říkám pořád
@Verca.T jo není to jednoduché, člověk se musí nějak postarat protože od státu nemůže podporu čekat