Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
holky co tu povidate a mate nejake zkusenosti.
byla jsem loni tehotna od pulky zari do pulky prosince, pak revize delohy. nejak sme se z toho vzpamatovaly, ale od pobytu v nemocnici jsem co 4 tydny trpela na virozy (bud chripka jak tram nebo angina), takze jsme se radeji o nic nepokouseli. pred mesicem mi doktor konecne napsal luivac na imunitu, ty virozy se vracely cim dal casteji, od te doby je mi dobre.
nicmene k tematu. cyklus mam pravidelny 26 dni, menstr. 6 dni. posledni dve probehly listopad 15–20 a prosinec 11–16. ovulaci mam odhadem uz 2–4 den po skonceni menstr.
proc pisu. od nedele citim citlive bradavky, jsem strasne nafouknuta (obvod pasu okolo pupiku zvetseny o 10 cm nad normal) a strasnou rymu BEZ ostatnich priznaku virozy, ktery normalne mam (zvetsene uzliny, cepy na mandlich a bolesti svalu – nic z toho), k tomu nemuzu normalne sedet – strasne me boli kostrc. podobna bolest jako pri minulem tehotenstvi, ale loni to byla spis panev.
vcera jsem si udelala test, ale negativni, coz se da cekat takle brzo, vzdyt dalsi menstr. mam mit az za 8–9 dni! jenze se mi zacalo delat mliko. (?%&^#$&)
je to vubec mozny?! muzu byt tehotna uz z predchoziho cyklu, kdyz mi vysel test negativne?
muj gynekolog ma dovolenou. diky za vase rady a postrehy, ja sem z toho jelen. treba se menim v dojnou kravu
![]()
jinak kdyz sem stratila loni mimco, tak po revizi delohy se mi fest spustilo mliko.
No jestli myslíš bělavý výtok -průhledný/mléčně bílý- z prsou, pak já ho měla naopak mimo těhu a na začátku těhu ustal. Bojím se ale, že je to individuální.
hmm. tak to nevim, co to je. vypada to jako mlezivo, co jsem mela posledne. ten vytok vyteka sam nebo jen pri vytlaceni?
Tvorbu mléka/mleziva zajišťuje prolaktin - ten může být vysoký i mimo těhotenství. Já ho měla z vysokého stresu a otěhotnění spíš bránil. Pořádně (ukončeno porodem) jsem otěhotněla až po léčbě.
A těhotná dýl být můžeš, i když je test negativní, hcg se do moči vylučuje u každého jinak. V krvi je ho naopak u všech podobně, můžeš si zajít na test jako samoplátce ještě dnes, i když je doktor na horách.
pokial mas cyklus 26 dni, tak ovulaciu mas najpravdepodobnejsie okolo 12dc.
ako pise madla, mlieko sa spusta kvoli vysokemu prolaktinu- ten byva neziaducim ucinkom mnohych liekov, cize by som najprv skontrolovala to.
tehotenske priznaky vacsinou prichadzaju s nastupom HCG, ktore ich sposobuje. ale ked je hcg, malo by uz byt vidiet na teste.
priznaky co popisujes by som pripisovala skor ovulacii ako tehotenstvu
Také bych přispěla svou troškou do mlýna…
Někdy v listopadu 2011 jsem zjistila, že při stlačení prsou mi z bradavek vytéká také „něco jako mlezivo“
Vzhledem k tomu, že jsme se od srpna snažili o naše první miminko tak jsem si zašla na gyn. s podezřením na zvýšený prolaktin (způsobuje neplodnost), naštěstí byl v normě tak mě pro jistotu Dr. poslala ještě na sono prsu s dg.Galactorea…
Na sonu bylo vše naprosto v pořádku, krom toho, že se plochá pani doktorka nemohla vynadívat na moje mladé pevné pětky
Jsem od přírody ukecaná, takže na tohle téma jsme se s pani Dr. i dost pobavily. Manžel čekal v čekárně a vyprávěl, že bylo až do čekárny slyšet jak se tam s pani doktorkou hlasitě řechtáme
![]()
No ale to jsem odbočila. Zkrátka než jsem šla na to vyšetření tak se Dr. ptala co mám za potíže a já že sekrece z prsu, ale prolaktin v normě. A na to mi Dr. odpověděla: „Tak to nevadí, ne?“ Sono je v pořádku tak prý neni důvod to řešit.
Takže, být tebou si to oběhnu taky… prolaktin a pokud bude OK tak sono. Jinak by jsi si s tím asi nemusela lámat hlavu. Ještě je tu ale ta otázka jestli to nesouvisí s tou revizí mnooo…
Teda pokud byla ještě „letos“, psala jsi loni - to jako 2010??? To už by ale bylo jistě paséééé. Předpokládám, že jsi myslela 2011 ![]()
Ahááá, fakt loni… už to propočítávám… tak to podle mě nemá s revizí nic společného - to bylo jediné co mě napadalo…
Mno, některé holky podle toho poznaly, že jsou těhulky… ![]()
Ale spíš bych si oběhla ten prolaktin, jak píše i Soldi.
p3traQ píše:
diky za tipy! nekam dneska zajdu, at mam klid.
Jo
! A k tomu ještě jedna věc: když jsme ti to tak krásně poradily, tak nám taky napiš, jak to dopadlo. To úplně nesnáším, taková dramata bez konce, člověk přemýšlí, jak to asi bylo… ![]()
Jasny Kacko, napisu, lec k doktorovi nakonec az pristi tyden, ale napisu tak nebo tak.
Takze. Story jak noha.
Sem sla na gynekologickou ambulanci dneska nakonec, mam to za rohem, protoze za a) sem byla jak balon od pondeli, za b) pocitove tehotna, ale testy negativni a za c) mi prijede rodina a budeme slavit konec roku spolu po par letech tak sem neco nechtela potento pokud nahodou tehotna sem. Navic me furt posilal manzel, protoze se mu vubec to nafoukly bricho nelibilo.
Prijdu tam, mlada doktorka, unavena, uspechana, pripadala sem si jako debil, co nema poradny priznaky, pomalu sem ji musela uprosit, aby mi teda udelala gyn. prohlidku. A co se nenaslo? Mrcha cysta u pravyho vajecniku a volna tekutina v dutine brisni! Chudak si s tim nevedela rady, tak poslala pro dalsiho doktora. Jestli ty moje dalsi priznaky jsou z toho nebo sem tehotna, to nikdo nevi, protoze je to moc brzo (20 DC a asi 10 DPO), z ceho ta volna tekutina pochazi to taky nevi, ale odebrali mi krev na testy a pichli agolutin. Ze prej pak ta cysta praskne a odejde. Akorat ja mam cyklus naprosto pravidelny, tak doufam, ze mne to nerozhazi! Mate s tim nekdo zkusenosti?
V patek na kontrolu a prej by mne pak teoreticky poslali jeste na gastroent. kvuli te tekutine a nafouknutosti.
Az sem byla rada, ze se neco naslo, uz sem si rikala, ze mi kape na majak jak se furt sleduju. Ale ze mi zrovna najdou cystu ![]()
Takze tak. Ale testuju v pristich dnech dale ![]()
Co kdyz to vyslo a sem tehotna? Nevadi tomu tahle injekce? Diky za info.
ahoj, volna tekutina moze byt aj po ovulacii, len neviem ci v brusnej dutine ![]()
agolutin tehotenstvo podpori, neublizi mu ![]()
a cyklus by rozhadzat nemal.
soldi píše:
ahoj, volna tekutina moze byt aj po ovulacii, len neviem ci v brusnej dutine![]()
agolutin tehotenstvo podpori, neublizi mu
a cyklus by rozhadzat nemal.
diky za info, ono ty vody nebo ceho bylo tolik, ze poradne nebyl videt levy vajecnik
mno. aspon ze ta injekce neublizi. akorat je mne divny, ze stejna vec, co vyvolava menstruaci, zaroven podporuje tehotenstvi ![]()