Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@xsedka Tak to mě teda neuklidnilo. Na prvnim odberu jsem byla 3.7., to je uz silena doba! Skoro 5 tydnu
Pekne drahy trenink trpelivosti tohleto..
Holky, to je teda mazec. 5 týdnů čekání na výsledky.
Já měla Harmony test, výsledky po 1,5 týdnu, a to šlo do Ameriky. S nervama jsem byla v háji po celou dobu.
Snad už se Vám konečně brzo ozvou.
Tak mi ted volali, ze to zase nevyslo nijak a bude se to nabirat potreti.
![]()
@canasta To je mi líto…toho se právě bojim i ja…a zas 2 tydny čekání
Holky..mně to nabírali taky 3×.. pokaždé kvůli nízké fetální frakci (3,7%) a ani na potřeti se to nepovedlo vyhodnotit… Tak jsem byla poslána na konzultaci do genetické poradny do Prahy a tam mě poslali na velký screening.. něco jako v 1 trimerstru… a doktor na tom screeningu se divil, že mi to nabírali 3×… že prý pokud je nízká fetální frakce, tak 2. nebo 3.odběr to bude stejne..
@Bennca No to je pěkný teda. A myslíš že u Harmony nebo Prenascan by to bylo stejný?
Zitra rano jdu na dalsi odber a dozvim se co a jak. Pry me zaroven objednal do Prahy na nejaky specialni ultrazvuk, tak to bude asi ono. @Bennca nakonec u vas vse v poradku?
@xsedka na té genetice mi řekli, že u jiných testů ty výsledky vždy vyjdou, že tam není potřeba ta fetalní frakce nad 5%
@canasta jj, tak to bude asi ono… u nás vše ok
… určitě vám to holky taky dopadne dobře..
Jen jsou to nervy.. to čekání
Joo a vrátili mi peníze za ten Panorama test… celou částku 12.500Kč
@Bennca No tak jestli to teď zase nevyjde. budu chtit ty penize zpět a zajdu na jiny test. Ja jim dala 16 tisic za full verzi.
@xsedka Jj, to určitě chtěj zpět… Já si o to ani neřekla a sama od sebe mi je moje gyn dala.. Jiný test je určitě řešení, nebo plodová voda, ale tomu se asi každá chceme vyhnout, že??? a v kolikátém tt jsi?? Oni snad jdou některé testy dělat jen do 24tt..
Já jim dala 12tis a vlastně si nejsem jistá za co. Nějak mi nepřišlo důležitý jak se to jmenuje. Nenabízeli mi víc možností za různé ceny. Já tomu od začátku říkám „ten drahý test z krve“
Myslela jsem si, že to je Panorama a pořád si to myslím, ale v těho průkazce mám napsáno Prenascan
tak jsem z toho jelen. No zítra se zeptám.
@Bennca jsem 16tt… právě že mám downa 1ku 33 takže plodovka mne asi nemine…
@xsedka Tak to je ještě čas na případné jiné testy… ale pokud ti nevadí jit na plodovku.., tak mi ty neinvazivní testy příjdou zbytečne.. plodovka je určitě lepsi (myslím lepší, co se výsledků týče )
Já měla 1.trim Downa asi 1:1150.. a na ten Panarama test me hnali kvůli veku (je mi 40 a čekam 1. díte)… že bud Panorama nebo plodovka