Test panorama

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4844
15.9.21 20:50

@Vladi87 Ne, pokud budou odebirat plodovku, tak samozrejme udelaji i klasicky test na chomozomalni vady (a pohlavi taky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2469
15.9.21 23:14

@Petra Star diky za radu!
No musim to do pondeli nejak rozlousknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.21 11:05

Procetla jsem celou diskuzi a chtela bych se zeptat, jak je to s falesnou negativitou? Mne tvrdili, ze falesna negativita tech nipt testu neni(panorama, harmony, prenascan, maternit21 atd…) ze proste muzou byt falesne pozitivni ale ne falesne negativni a pokud negativni vyjdou, tak negativni jsou na 100% a ty vysledky jsou ok.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.9.21 19:21

Máme čerstvě výsledky panorama testu a vše by mělo být negativní. Šla jsem z důvodu, že podle prvotrimestralníhi screeningu jsme měl zvýšenou hodnotu Hcg a spodní hranici Pap-a.
Riziko na Downův syndrom 1:589, ale sama sebe jsem hrozně vystresovala i když mě všichni uklidňovali, že to bude v pořádku. Všem maminkám přeji pevné nervy :*. Výsledek jsme měli po 9 dnech :roll:.

• Citovat
  • Upravit
3724
27.9.21 20:22
@Anonymní píše:
Procetla jsem celou diskuzi a chtela bych se zeptat, jak je to s falesnou negativitou? Mne tvrdili, ze falesna negativita tech nipt testu neni(panorama, harmony, prenascan, maternit21 atd…) ze proste muzou byt falesne pozitivni ale ne falesne negativni a pokud negativni vyjdou, tak negativni jsou na 100% a ty vysledky jsou ok.

NIPT testy mohou vykazovat falešnou negativitu, i když studie to uvádějí jako velmi vzácné. Docela hezké shrnutí je zde https://www.fnmotol.cz/ublg/nipt/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.21 06:38

Ahoj holky i já přidám svou zkušenost.
V prvotrimestrálním screeningu mi vyšlo neskutečně vysoké Hcg - v přepočtu 16Mom, což mi paní doktorka tvrdila, že takovou hodnotu nikdy neviděla.. Ostatní hodnoty v pořádku, přítomnost ností kůstky, NT i srdíčko v pořádku, riziko downa 1:1008. Sice screening vyšel celkově negativní ale i tak jsem byla okamžitě odeslaná na genetiku, kde jsem byla seznámena s metodami - plodovka, klky nebo právě test panorama…

Odběr krve při screeningu proběhl v 11+3 a ultrazvuk v 12+5.

Nakonec jsme se rozhodli pro panoramu protože si píchám injekce na ředění krve a nechtěla jsem riskovat komplikace při invazivním zákroku, tak tento týden v úterý došlo k odběru krve v 13+3… Teď jsem jak na jehlách, protože mi příjde, že čas do výsledků vůbec neutíká..

Omlouvám se, že píšu anonymně, o těhotenství ví zatím jen manžel…

• Citovat
  • Upravit
19
23.12.21 17:53

Zdravím vás všechny čekatelky, těhulky a maminky. Chci se s vámi podělit o čerstvou zkušenost ohledně testu panorama.
Jelikož je mi 43 let, tak jsem se rozhodla tento test podstoupit, abych věděla co možná nejdříve, zdali naše dítě bude zdravé.
9.12.2021 jsem navštívila kliniku Gynmeda v Brně. Konkrétně jsem byla u paní doktorky Grosmanové, která mi po ultrazvukovém vyšetření, při kterém mi vše pěkně popsala a po ústní konzultaci doporučila základní vyšetření panorama, které stálo 11 000 Kč.
13.12. Jsem šla ráno na krev a dnes po 8 pracovních dnech mi lékařka volala, že mi výsledky posílá do e-mailu.
Miminko je zdravé a čekáme čtvrtou holčičku.😀
Chci tímto sdělit, že jsem strašně ráda, že jsem tento test podstoupila ještě před prvním screeningem, ten klid za to stojí.
Mějte se krásně 🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
3.5.22 15:49

Ahoj holky mě vyslo projasneni 2,8 ale test negativní doktor mě nikam neposlal myslíte ze si mám někam radši dojít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí