Test panorama

Napsat příspěvek
Velikost písma:
70
11.9.19 08:26

@Mutlice No to máš pravdu. Já se tam s cynismem taky nesetkala, spíš jsem to myslela obecně… jako reakci na příspěvek boruvkay.

Ta gynekoložka, u která jsem byla měla jen špatnou náladu, a nic nijak nekomentovala a byla trošku nesympatická, ale jinak vše proběhlo v pořádku. Co se týká UTZ odvedla bezvadnou práci. Takže souhlasím. Jsou to profesionálové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
11.9.19 08:27

@Mutlice Kdybych byla znovu ve vyšším věku těhotná, asi bych si vymínila u doktora doporučení a chodila tam (do Gennetu) hned od začátku, od 1. trimestru. Ušetřila bych si hromadu nervů.

Můj gynekolog se mi za to prázdninové čekání a (nekomunikaci) z jeho strany včera omluvil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
11.9.19 08:28
@xsedka píše:
Jo a ještě jedna zajímavost k BMI a PANORAMĚ. Ptala jsem se toho gynekologa, proč se těm ženským s vyšším BMI dělá ten test a řekl mi, že ne každé co má vysoké BMI nevyjde, má teď v ordinaci slečnu, která má o dost vyšší BMI než já a test jí prý vyšel napoprvé…měla fetální frakci kolem 10%Naopak tam měl opatrnou mladou paní (cca 27 let), štíhlá a té ta Panorama nevyšla ani napotřetí :-(

Je to možné, oni, co jsem pochopila zatím, vzhledem k tomu, že to je pořád docela nová metoda, nevědí, co všechno ovlivňuje tu frakci. BMI tam řadí z toho důvodu, že v určitém vzorku žen, které měly problém s procentem fetální frakce a nepovedlo se ty testy udělat, měla většina společný prvek, a to nadváhu. Proto to tam řadí. Ale asi určitě není vyloučené, že žena s vysokým BMI bude mít krásnou frakci a hubeňour bude může problém, aby se to vyhodnotilo… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
11.9.19 08:33
@xsedka píše:
@Mutlice No to máš pravdu. Já se tam s cynismem taky nesetkala, spíš jsem to myslela obecně… jako reakci na příspěvek boruvkay.Ta gynekoložka, u která jsem byla měla jen špatnou náladu, a nic nijak nekomentovala a byla trošku nesympatická, ale jinak vše proběhlo v pořádku. Co se týká UTZ odvedla bezvadnou práci. Takže souhlasím. Jsou to profesionálové.

U nás čekatelek je problém, že jsme citlivý, to je jasný. Takže, co by nás jindy nerozhodilo, tak vnímáme mnohem víc. Zvlášť ve strachu o to mimčo. My jsme si fakt dost vytrpěli, než jsem se dohrabala dnes do 23 tt (ťukám na dřevo). Je to moje první takto dlouhé těhu, je mi 40. Takže můj partner by mohl napsat román o tom, jak šílím z každé maličkosti. Bere to naštěstí s humorem. Ale u těch doktorů je prostě nedůležitější ta odbornost. a ta v Gennetu myslím nechybí. Jak jsem psala, já bych na IVF už volila jiné pracoviště, ale to je úplně oddělená kapitola. Držte se, radujte se konečně, když můžete! :hug: Já hned poté co se mi ulevilo s genetikou, chytla infekci, a antibiotika a od pondělí jsem doma se střevní chřipkou. :lol: Nevím, pořád si říkám, že po porodu už musí přijít sladká odměna. doufám, modlím se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
11.9.19 09:06

@Mutlice Tak to opravdu strašně moc držím pěsti, ať to doklepeš až do zdárného konce… Uff. Už se to krátí. To sis teda prošla pěkným martyriem, vedle toho jsou moje operace děložních myomů procházka růžovou zahradou :( Ozvi se pak, až bude po všem, a miminko v náručí. To ho asi dostaneš už pod stromeček, ne? Moooc držím pěsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
11.9.19 09:25

@xsedka Díky, však si musíme všichni držet palce. Tohle štěstí je hrozně křehký. Jsou holt ženy, co celý život neměly problém, jak jejich manžel kejchne, hned jsou těhu a neznají, co jsou nějaké problémy zdravotní a neúspěchy a pak jsou ty druhé. Ono mymom také není žádná brnkačka. I vám tady přeju hodně štěstí. Termín mám 9. 1. zatím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
11.9.19 09:35

@Mutlice

Já mám termín 20.1.., tak to budou samí ledňáčci… Je to tak. Některý ženský tyhle trable prostě neznají. Já mám ale ve svém okolí kamarádky a známé (všechny samozřejmě začali s plánování rodiny až po třicítce) a ty mají problémy - až na výjimky - všechny. Řeší se konizace, předčasný přechod, cysty, myomy, alergie na sperma manžela apod. Jestli to prostě není tím, že nás většina tohle začíná řešit až po 30tce. Naši rodičové měli do 30ti let už (třeba v našem případě) 3 děti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
11.9.19 10:30
@xsedka píše:
@MutliceJá mám termín 20.1.., tak to budou samí ledňáčci… Je to tak. Některý ženský tyhle trable prostě neznají. Já mám ale ve svém okolí kamarádky a známé (všechny samozřejmě začali s plánování rodiny až po třicítce) a ty mají problémy - až na výjimky - všechny. Řeší se konizace, předčasný přechod, cysty, myomy, alergie na sperma manžela apod. Jestli to prostě není tím, že nás většina tohle začíná řešit až po 30tce. Naši rodičové měli do 30ti let už (třeba v našem případě) 3 děti :)

To určitě jo. Mockrát jsem si říkala, že kdybych začala dřív… Jenže před 30kou jsme se po 8 letech rozešli s přítelem a pak mi dlouho trvalo, než jsem potkala toho pravýho :srdce: A nebo bych teda měla děti s tím expřítelem a už bychom byli asi rozpadlá rodina, kdo ví… :) Možná jsem o všem moc přemýšlela, moc plánovala. kariéra v tom nebyla vůbec, ale hodně mi záleželo, kdo se mnou bude dítě vychovávat. Nikdy jsem to neměla tak, jako některý holky mají, že bilogické hodiny válcují rozum a úsudek, já pořád beru to, že otec je hrozně důležitý, a toho jsem našla, jen pak právě samé trable… :oops: jojo moje máma nás také měla před 30tkou, mě jako poslední v 28 letech a to už byla stará matka na tehdejší poměry :mrgreen: ale narozdíl ode mě, neví co je potrat. takže na 10000% ten věk je hrozně důležitý

a gratuluju k ledňáčkovi! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
11.9.19 10:49

@Mutlice Díky moc!! Ano, ano, je to tak, jak píšeš, kdyby člověk měl ty děti před 30 tkou, tak už je i rozvedenej, teda aspoň já bych byla…:-) Mí partneři před 30 tkou tak ti opravdu nebyli ti praví :lol: :lol: :lol: Toho pravýho jsem poznala až ve 34 letech… :-(

A není nic horšího, než malý děti a rozvod… To je teda fakt. My jsme k výběru partnera všichni přistoupili tak zodpovědně, že jeden můj bratr první dítě ve 38, druhej bratr první dítě ve 34 a já první dítě ve 35… mamka je dvakrát rozvedená, takže asi tak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
11.9.19 13:18

@xsedka @Mutlice tak to máme podobný příběh, taky jsem se před 30tkou rozvedla po cca 9 letech vztahu a na otce svých dětí jsem pak čekala hodně dlouho…tedy zatím dítěte, to druhé snad taky dorazí, my máme termín 20.2., ale určitě to bude dřív.

Já jsem do Gennetu taky chodila na IVF kliniku, ale byla jsem tam jen asi 3×. Pak odjela moje doktorka na dovolenou a než se vrátila byla jsem přirozeně těhotná…pak jsem tam šla jen na screening a na tu Genetiku, ale to byla spíš taková rychlovka, trvalo to max. 10 minut a jediný výsledek byl, že mám jít na odběr klků. NEvím jak teĎ, ale když srovnám 1.screening v Gennetu a 1.screening u MUDr. Frisové, musím říct, že Frisová mě prohlížela důkladněji a déle než u prvního dítěte v Gennetu. I ta zpráva od ní je dost podrobná, z Gennetu mám jen hodnoty krve, kterým nerozumím a pak to že nosní kost je přítomna a šíjové projasnění je to a to…na víc mi přitom udělala i riziko preklampsie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
11.9.19 13:41

@boruvkay tak to máme opravdu podobné :) Mě se navíc taky povedlo 2× přirozeně otěhotnět, během toho, co jsem už chodila do Gennetu, jenže vždy to byl potrat, takže jsem se víc a víc utvrzovala, že „musíme“ zkusit IVF (to bylo letos v březnu). To taky nedopadlo, na konci dubna volali, že embrya mají špatné PGS, já to obrečela a další MS už nedošla :D
Byla jsem v šoku, vůbec jsme se nesnažili, sex v dubnu bych dokázala vyjmenovat na dny, bylo toho málo. A úplně mimo plodné dny. Byla jsem si 100% jistá, že zas potratím. Už jsem vymýšlela, zda pak půjdu na revizi dělohy, nebo zkusím potrat doma. Vážně. Zpětne se miminkovi omlouvám, že jsem mu nevěřila. Jenže za dva roky se nám povedlo „vyrobit“ s přítelem 8 embryí (přirozeně i s IVF) a 8 bylo odsouzených k záhubě. Když to vezmu statisticky, je to fakt zázrak teď. O Dr. Frisové jsem také slyšela chválu, je ale také hodně mediálně činná, což dělá hodně v tom pohledu veřejnosti. ale slyšela jsem jen pozitiva. Já vlastně mám za tohle těhu už 3 screeningy. U mého doktora v 12tt a 21tt. a v Gennetu v 19tt. Všechny byly časově srovnatelné, a to fakt dobrá půl hodinka i víc. Zprávy mám docela podrobné. Je fakt hrozné, jak záleží, na koho natrefíte. Při tom screeningu u mého gynekologa (a toho by měli pozlatit fakt) teď naposled mi říkal, že mě „trápil“ přes půl hodiny, ale že hodně doktorů si usnadňuje práci. Bavili jsme se o prstech na nohou a rukou. Mimčo si jednu ruku cucalo a druhou mělo někde za zády. Trvalo mu to dlouho, počítal i články prstů. a pak říkal, že taky by uměl 10minutový ultrazvuk, do zprávy by napsal „vizualizace zhoršená“ a byl by z obliga. 8o Jsem za něj fakt ráda. Ale UZ u něj a u Dr. Hynka v Gennetu to bylo hodně podobný. naštěstí.

Příspěvek upraven 11.09.19 v 13:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
11.9.19 13:45

@boruvkay Možná je to tím, že u toho 1. screeningu se sleduje jen pár ukazatelů, ale u toho druhého se už sledují i vnitřní orgány, srdce, ledviny, páteř, komory v mozku apod.No uvidíš, jak dlouho bude ten UTZ trvat teď. Ono to asi taky bude doktor od doktora, ta Frisová vypadá, že je opravdu pečlivá doktorka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
11.9.19 15:20

@Mutlice

Já to říkám taky, je to zázrak a mnohdy i osud :-) Miminka se nám prostě chtějí narodit.

My jsme právě po mé laparoskopické operaci museli půl roku čekat, manžel si mezitím vybudoval saunu a saunoval se 3× do týdne. Náhodou jsme zjistili, že saunování je přirozená antikoncepce, zabíjí vajíčka i spermie. Takže dalšich 6 měsíců snažení bylo k ničemu :mrgreen: No a já jsem si koupila ten digitální měříč ovulace a vycházelo mi, že snad ovulaci ani nemám. Tak jsem.si v duchu říkala, že to zpoždění ms bude asi už přechod.

Když mladší syn přišel s tim, ze se mu zdál sen, že mám velké bříško a v něm bratříčka, tak jsem si šla koupit těhotenský test…a dál už to znáte.

Občas mi to přijde fakt jako zázrak… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
11.9.19 15:28

@xsedka asi fakt se narodit chtějí, a to před tím se mělo stát, abysme byly víc připravený a víc si toho vážily ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
11.9.19 19:44

@xsedka to jo, ale já byla zatím jen na tom 1.screeningu a i na tom MUDr. Frisová kontrolovala srdce, dokonce koukala na mozek, průtok pupečníkem, a bůh ví co ještě. No ten 1.screening teď u mého gynekologa ani nevzpomínám, měřil jen šíjové projasnění, koukal na nosní kost a to bylo tak všechno a ty hodnoty spolu s krví poslal do Gennetu, kde to nějaký doktor zpracoval, aniž by mě viděl…dosud jsem se svým doktorem byla spokojená, ale tohle mě u něj dost zklamalo a když jsem po něm chtěla napsat žádanku na ten 2.screening někam jinam, tak mi řekl, že ne. Kdybych u něj neměla zaplacenou lepší péči po dobu těhotenství, tak bych šla hned jinam.

@Mutlice já mám za sebou 2 IVF, a po prvním jsem v 6tt potratila a při tom druhém, měl manžel tak bídné sperma, že se skoro nic neoplodnilo…nakonec se po dvou dnech probralo jedno vajíčko, ale nic z toho nebylo. A to jsem měla myslím asi 8 dobrých vajíček a defakto jsem je vyhodila. Ale to bylo v Iscare, pak jsem přešla do Gennetu, ale vzhledem k tomu, že už mi bylo 39 a pojišťovna už mi nic nehradila, počítali jsme jen s minimálkou nebo s nativním IVF, no a než k tomu došlo, byla jsem v tom. Loni jsem potratila v 7.tt a letos jsem otěhotněla přesně rok po té, a taky jsem se strašně bála že to zase nevydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí