Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj. Já taky na plodovku nechtěla. Měla jsem riziko 1:217. Šla jsem tedy nakonec na Panorama test a po 15 dnech mi poslali, že výsledky z krve není možné vyhodnotit. Takže celkem naprd. A to už jsem v 19tt. Tak teď přemýšlím, jestli na to jít znovu. V letáku psali, že výsledky budou do 10 dní a nakonec jsem na ně čekala 15dni. ![]()
@Anonymní píše:Šíjové projasnění bylo 1,9 (tam říkal, že by dokonce bylo v pořádku do 3,5). Nosní kůstka byla a celkově USG bez problému, dokonce říkal, že by neočekával, že bude v krvi něco špatně. Mě zatím právě volali jen z té genetiky, v pátek odpoledne, fakt super
Důlezité je celkové riziko a hlavně ultrazvuk. Jake je šíjové projasnění? Co nosní kůstka a pak se sledují ještě mikromarkery. U plodovky je riziko potratu 1:200. To mi rikal gynekolog. Nas ucili 1:100. Pokud je tvoje riziko VVV vyssi nez riziko potratu pri plodovce, šla bych na odběr. Jinak bych asi zvolila tu panoramu. Ja osobne jsem ted po screeningu a vysel dobre a presto jsem na tu panoramu šla. Vysledky budu mit tento tyden.
@Sarlotak No tak to je blbý ty jo
Toho se právě taky bojím… Ono není zase tolik času na všechno. Někdy jsou ti doktoři strašně v klidu.. ![]()
Ahoj všem, můžu se zeptat jakou jste měli fetální frakci při provedení Panorama testu? Moje je 5.3%, závěř nízké riziko, ale stejně mě to hlodá, všude píšou že by fetální frakce měla být vyšší aby byl test věrohodný
Jinak riziko po 1. screeningu jsem měla 1:158, poté Panorama s fetální frakcí 5.3, a stále nejsem klidná ![]()
Ahoj, sel nekdo na panorama test drive, nez v 12tt? Nekde to doporucujou, nekde ne. Tady vsude ctu, ze jste mely nizkou fetalni frakci i v druhem trimestru.
A nekomu vraci penize. Mne rikali, ze se peni nevraci, ale ocekavala bych, ze aspon cast by se mela vratit…
@Petra Star osobne bych takto brzy nesla. Uz mas za sebou screening? Asi ne… Pokud ne, tak nema cenu platit za Panoramu. Sla bych do toho podle vysledku screeningu. Jinak ja mela screening ok, ale rodila jsem ve 40. Genetici tlacili na amnio, gynekolog nechtel, kvuli riziku potratu. Kompromis byl NT. Mela jsem fetalni frakci skoro 10%,ale taky jsem na tom byla nejak kolem 18tt. To teda bylo zas dost pozde, ale nastesti vysel na prvni dobrou
@Mutlice No, mne je 39, takze to mame podobne. Genetik mi psal, ze pokud screening odhali nejakou vadu, tak stejne ten Panorama neni prvni volba dalsiho testu. Spis mi slo o to, ze bych to vedela driv… Ale asi to vydrzim, co screeningu zbyva jeste mesic…
@Petra Star píše:
@Mutlice No, mne je 39, takze to mame podobne. Genetik mi psal, ze pokud screening odhali nejakou vadu, tak stejne ten Panorama neni prvni volba dalsiho testu. Spis mi slo o to, ze bych to vedela driv… Ale asi to vydrzim, co screeningu zbyva jeste mesic…
Tak to je podobne. Pockej do screeningu. Pokud by ukazal nejake riziko, sla bych na amnio. Pokud bude vysledek uspokojivy, muzes pro klid udelat NT. Jestli bude vyborny, asi nema cenu ani NT. Ja sla pro jistotu. Jak ti psal genetik, pro ne jsou NT jen dalsi pomocny screening, neni to diagnostika se 100% jistotou. Takze kdyz je spatny screening, tak navrhnou vzdy amnio. Vyckej, uvidis. Pred screeningem to opravdu nema cenu zatim resit. Drzim palce ![]()
Ahoj holky,
Já už taky čekám na výsledky dlouho. Byla jsem na prvním odběru, na výsledky jsem čekala 10 dní a nic se nepodařilo zjistit, no a teď v pondělí jsem byla na druhém náběru..
, takže čekání na novo
.. Tohle čekání je opravdu na prd, vzhledem k tomu jak jsou ty testy drahé. ![]()
@Bennca Zdravím, prosím mohla bych se zeptat, co mám udělat pro to, aby mi vrátili peníze? 2× jsem byla na odběru a kvůli nízké fetální frakci Panorama test nešel vyhodnotit. Moje gynekoložka nic o vrácení peněz neříkala, ale myslím, že by to bylo na místě, pokud jsem se nedozvěděla žádný výsledek
Moc děkuji za reakci
@Sedloňa P. píše:
@Bennca Zdravím, prosím mohla bych se zeptat, co mám udělat pro to, aby mi vrátili peníze? 2× jsem byla na odběru a kvůli nízké fetální frakci Panorama test nešel vyhodnotit. Moje gynekoložka nic o vrácení peněz neříkala, ale myslím, že by to bylo na místě, pokud jsem se nedozvěděla žádný výsledekMoc děkuji za reakci
Podepisovala jsi podminky pred odberem a tam by to melo byt uvedene.
Trizomie 21 máme 1:2502 a doktor mi řekl, že screening je negativní, ale ne ideální a že si můžu zaplatit ten panorama test. Co si o tom myslíte? Za mě ten výsledek není špatný, kámoška měla třeba 1:230 a pozitivní screening a má krásného zdravého kluka. Ale tu panoramu zvažuju, jen zítra začínáme už 21tt
Důlezité je celkové riziko a hlavně ultrazvuk. Jake je šíjové projasnění? Co nosní kůstka a pak se sledují ještě mikromarkery. U plodovky je riziko potratu 1:200. To mi rikal gynekolog. Nas ucili 1:100. Pokud je tvoje riziko VVV vyssi nez riziko potratu pri plodovce, šla bych na odběr. Jinak bych asi zvolila tu panoramu. Ja osobne jsem ted po screeningu a vysel dobre a presto jsem na tu panoramu šla. Vysledky budu mit tento tyden.