Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli někdo cestoval letadlem se Spiritem. Potřebuju vědět, jestli mi ho vezmou na palubu, jinak bych totiž brala golfky, protože bych měla strach, že mi ho při nakládání/vykládání zničí (je to můj miláček)
Malá bude mít na dovolené 10 měsíců, takže sporťák by pro ni byl určitě daleko pohodlnější, bude pořád v kočáru. Letíme s Fischerem (jestli teda mají pořád ty svoje letadla, neletěla jsem s nimi dobrých 10 let
)
Díky moc za jakoukoli zkušenost. Stejně tam budu muset nakonec volat, ale budu ráda za info od vás
Neletěla jsem s tímhle kočárkem, ani Fisherem, ale loni nám normálně před vstupem do letadla kočárek vzali a hned po výstupu zas vydali. Byly to golfky, ale nijak nevypadaly, že by s nima někdo špatně zacházel. Myslím, že tam někdo měl i větší kočárek, každopádně k velikosti kočárku nikdo nic neříkal.
Tak poletite asi nejspis s Travel servisem. Ale nevim cemu rikas na palubu? Jako ze ti kocar daji mezi lidi, tak kam kolikrat lidi nemuzou narvat ani prirucni zavazadla? Tam jsem kocar nikdy nevidela, kdyz jsem letela s kojencem meli jsme tam vajicko a koukali na nas blbe. Kocar odevzdas tesne pred vstupem do letadla, ale daji ho do zavazadel. Tot moje zkusenost a letela jsem mnohokrat s ruznymi spolecnostmi
Mě třeba paní v CK tvrdila (poletíme charterem), že pokud budeme mít kočárek malinký, dají si ho letušky k sobě do kukaně, nebo když budeme sedět úplně vpředu, že si ho dáme k sobě.. ![]()
@kačka25 nene, prý tam mají na to nějaký prostor. Ne přímo mezi lidi.
A tobě kočár nikdy nepoškodili při vykládání třeba? Já jsem na něj fixovaná ![]()
@PetiteFillette - tak to tedy dej vedet, protoze to mi prijde divne. Na konci jsem jezdila se Zappem, neznam mensi kocarek a vzdy putoval do zavazadel. Ono v cestovce toho napovidaji. A hlavne pokud jste uz nekdy leteli temi chartery hlavne z CR je jasne, jake ty letadla jsou mini a lidi jsou tam narvani a jeste kdyby tam bylo par kocarku. A hlavne z bezpecnostniho hlediska mi to orijde divne
.
@PetiteFillette no, letěli jsme už mnohokrát s různými přepravci a nikdy nám nedávali kočár přímo do kabiny (ani nikomu jinému, kdo měl i malinké golfky).
Antonie: tuto teutonii určitě do kabiny nedají, je hodně veliká. nevím, jestli nebudou mít problém i do přepravního prostoru, ale neměli by. už jsem viděla letět i hluboký kočárek. ale počítej s tím, že ti ho dají do přepravního prostoru, pak ti ho po přistání buď vyndají na plochu a nebo přijede s kufry (nebo bývají k vyzvednutí na výdejním místě pro velké předměty). Kočárek mi nikdy nepoškodili, ale já na něj fixovaná nejsem
je to jen věc ![]()
S charterovyma letama nemam zkusenosti, ale jinak se bezne kocarek da vzit az ke schudkum do letadla - tam se slozi a preda a oni ho hodi nekam bokem.
kocarek ovsem musi byt plne skladny a jednokusovy (na co jde ukecat u charteru netusim). vetsinou to funguje perfektne, kocarek nejde mezi zavazadla a zad vam ho pri priletu ke schudkam prichystaji.
Ovsem! stava se i to, ze kocar nedaji pri priletu ke schudkum, ale hodi ho k zavazadlum a vyzvedne si ho clovek az na pasech s kuframa a tam uz dostane zabrat. plus se stalo, ze pri nastupu do letadlo prselo, u schudku nikdo nebyl, tak se tam ten kocar musel nechat lezet na desti a nekdo ho vzal az po 10min. to ovsem v lete zas tak nehrozi.
ja jen at jsi pripravena na vse ![]()
jinak je moznost kocar kvalitne zabalit a poslat jako zavazadlo, ale to samozrejme musis ozelet jeden kufr.
@Antonie Bolavá - opravdu nevim, kde by ten prostor byl. Fakt litam minimalne 4×rocne a nikdy jsem to nevidela. Hlavne v lete v tech charterech se stane, ze leti 10 a vice kocaru a to je vubec nerealne. A kdyby tam meli letusky nejaky prostor, tak by tam daly ty svoje veci, ale oni je maji nad lidma v tech boxech, uz se mi stalo, ze jsem kvuli tomu mela prirucak nekde uplne jinde. Pokud se ozve nekdo kdo mel kocar na palube, budu hodne prekvapena. A kocar mi uz poskodili, jednou hodne musel do opravy, a takove ty bezne sramy nepocitam. Ted budu mit Bugaboo a kvuli letadlu kupuju ten prepravni obal.
Mě to taky přijde divné, že by letušky obětovaly svůj prostor a pohodlí pro to, abych já měla kočár na palubě
Já ale počítám s tím, že s ním pojedu až na plochu k letadlu a předám ho do zav. prostoru. Poničení se trochu obávám, hlavně při letu tam, abych měla na dovče s čím jezdit…
Slozis ho u nastupu a nechas u letadla. A jeste ceho jsem si vsimla, ze ho musis prorvat rentgenem pri kontrole.
@Antonie Bolavá Ve velkých letadlech ti povolí nějaké minigolfky až na palubu, ale složí ti je stejně do skříňky na zavazadla a kabáty cestujících v business class. V malých letadlech (tedy i v charteru) ti na palubu žádný kočárek nevezmou. Velký kočár už vůbec, ten musí jako zavazadlo. Malý kočár, respektive golfky, ti povolí až k letadlu a pak ti je (když je ochotný palubní personál) v cíli připraví ke schůdkům.
@Gobca Mě bylo řečeno, že až k letadlu můžu s jakýmkoli kočárem, nejen s golfkama
Ale vidím, že těch možností, na co natrefíme, je tak strašně moc, že nakonec snad asi vyhrajou boj ty golfky, ač jsem původně chtěla vzít velký kočár kvůli pohodlí malého ![]()
No tak to vypadá, že radši vezmu ty golfky. Mám Nunu, tak s tou by snad neměl být žádný problém. A jde do lehu, tak snad i trochu toho pohodlí bude mít ![]()
Tak děkuju všem
@PetiteFillette - taky mam zkusenost, ze jakykoliv kocar je mozne odevzdat az u letadla. Zadne omezeni nikdy nepadlo.