Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Tak nám sice doma přišel přeplatek 6tis, ale na chalupu nedoplatek skoro 10tis. A fakt se nám protočily panenky, protože jsme tam v součtu tak 2 měsíce a doma těch zbylých 10
![]()
@SarkaLo píše:
Holky, diskuze jen tak pro pobavení a ukrácení dlouhé chvíle![]()
![]()
Kolik peněz a hlavně za co u Vás letělo zbytečně oknem?
Nám teď přišel doplatek za vodu…no krása![]()
Takže si umíte představit, jak jsem nadšená
Noo, tak my jsme letos měli přeplatek na plyn skoro 9 tisíc, ale když vezmu v potaz, že je to dílem toho, že jsme zateplili střechu a vyměnili kotel, což samo o sobě stálo přes 140 litrů, tak nevím, jestli mám mít radost, nebo ne, ![]()
@Prdolinka86 píše:
Jinak ty neplatiče nechápu. Než aby byli rádi, že jim někdo dá podnájem atd. (já sama v něm jsem, slušný nájem, tak si to držím, a v životě bych si nedovolila nezaplatit..)
Já je i docela chápu (nebo jako nechápu, ale chápu, že se jim to vyplatí) - někde bydlej, neplatěj, jen tak je vystěhovat nejde, po x měsících vypadnou a jdou jinam, mezitím mají našetřeno na kauci a první nájem, tak si pronajmou byt jinde a celý se to opakuje… jsou vysmátý, časem možná přijde nějaká exekuce, ale ta se prostě jen přidá do dlouhého seznamu jiných exekucí. Nikdo si na nich nic (moc) nevezme a nový pronajímatel nemá moc šancí se dozvědět, komu byt pronajímá ![]()
A k tématu, už se mi stalo, že jsem dostala poukázku do obchodu a zapomněla jsem ji uplatnit v termínu. Takže jsem vyhodila oknem těžce vydělané peníze někoho jiného ![]()
Tak já jsem jednou podepsala předkupní smlouvu na koupi domu. Je to už hóóódně dávno. Manžel (tehdy ještě přítel) byl tehdy asi 2 měsíce pryč tak jsem to řešila sama. Byla jsem tehdy mladá a blbá. Ale koupi jsem si rozmyslela a byla tam jakási klauzule…No nakonec jsem musela zaplatit skoro 60.000,– i když ten dům prodali do týdne někomu jinému.
Musela jsem si na to půjčit u své banky a pěkně dlouho po 1500,– splácet. Ale bylo to velké ponaučení. Blbka no! ![]()
Naletěla jsem podvodníkovi, stálo mě to i se soudníma poplatkama 750 000 kč. Byt nikde a peníze taky pryč. Ten chlápek si dnes běhá po světě jen s podmínkou a všem se směje do ksichtu, nikdo na něj nemůže. Aby se neřeklo, tak mi poslal 1000 kč a že víc nemá. Jeho matka mi řekla, že nejlepší věci jsou stejně zadarmo, tak nač peníze, že? Radši anonymně, za tohle se fakt stydím, největší průser mého života.
@Anonymní píše:
Naletěla jsem podvodníkovi, stálo mě to i se soudníma poplatkama 750 000 kč. Byt nikde a peníze taky pryč. Ten chlápek si dnes běhá po světě jen s podmínkou a všem se směje do ksichtu, nikdo na něj nemůže. Aby se neřeklo, tak mi poslal 1000 kč a že víc nemá. Jeho matka mi řekla, že nejlepší věci jsou stejně zadarmo, tak nač peníze, že? Radši anonymně, za tohle se fakt stydím, největší průser mého života.
To je síla…mě z roku 2011 dluží bývalá zaměstnavatelka celou výplatu ( a dalším zaměstnancům)…a přesně vím, jak Ti je…ona si v pohodě žije a směje se a my nemáme nikde zastání…:-(
Já porušila pravidlo co je v domě, není pro mě a zamilovala se do svého kolegy. Následně jsem si ho i nastěhovala domů a to včetně jeho dvou šílených dcer, které má ve střídavé péči. Jelikož jsem v té době pracovala na směny (on ne), nemohla jsem ohlídat, jak se chovají, když tam nejsem. Sice to trvalo jen tři měsíce, než mi došlo, že si nepotřebuju na krk věšet zoufalce, který potřebuje, abych živila jeho i jeho dcery, aby on měl na cigarety a na výživné pro manželku, ale stihli spotřebovat plyn a vodu za dohromady téměř 30.000,–! Předpokládám, že se pravidelně napouštěla moje obr rohová vana a topilo se tím stylem, že když je moc vedro, otevře se okno.
Jako náznaky plýtvání byly (dcerky si čistily zuby pod teplou vodou puštěnou na plné pecky, ale že až tak, to mě nenapadlo.
Bylo to tu pro ně jako v hotelu a pro mě dost dobrá zkušenost, které se teď už směju. Píšu anonymně, protože se za svou blbost pěkně stydím.
Tady všichni čekají na vodu, tak to už to asi brzy přijde.
Vždycky přijdou odečítat někdy v prosinci a pak dloouho nic.
Spotřebu mám velkou, ale zas si říkám, že tolik rozmarů nemám, abych si nepřiplatila za relax ve vaně. Takže nejdřív z nedoplatku
, ale pak se jdu zas druhý den naložit. ![]()
@kar-maa píše:
My doplaceli za plyn jeden rok asi 50 tisic.
Wow, co jste dělali?
My jednou 20
, ale to bylo nejspíš blbě nastavenýma zálohama, od té doby to sice pořád něco je, ale ne tak astronomická částka. ![]()
@Anonymní píše:
Nám se povedl nedoplatek vody 16 000,– v paneláku. Byt 3+1 v 5 lidech. V.
Nám vloni, taky v bytě, 29.897,–
Zvedla jsem o litr zálohy a najednou nám vrací. Naúčtovali nám 141 kubíků teplé vody, celé roky předtím +- polovinu
. Odvolávala jsem se a PRD ![]()
Příspěvek upraven 21.04.15 v 19:34
My jsme vratili skrin do Kika nabytku a dali nam za to poukazku k nim v te hodnote, cca 10 000,– Kc platnou rok
…manzel ji samozrejme ztratil
a uz je to prosle, jsem zvedava, kde na nas jednou vypadne
.stve me to, mohli jsme si koupit neco hezkeho treba na terasu..,no nic
![]()
@Luca10 píše:
Hele ja od ledna, kdy delaji odecty trnu, pak kdyz to prijde a je to v pohode, tak se vzdycky tak nesmirne ulevi…
Já právě taky.. už z toho začínám mít nervy, do konce dubna by to mělo přijít. No doplácet fakt nechci, spíš počítám s vrácením.
@kar-maa píše:
My doplaceli za plyn jeden rok asi 50 tisic.
Nám zase jednou vraceli za elektriku 30 tisíc. ![]()
Bohužel jsme pak zjistili, že sice dobře opsali čísla z elektroměru, ale napsali špatně desetinnou čárku. Nakonec jsme si ty peníze ale nechali vyplatit, protože jsme zrovna dělali na baráku nový topení, tak se hodily Pak jsme si na rok zvedli zálohy, protože nám měli vracet asi jenom 10 tisíc, tak abysme další rok neměli nedoplatek.
Hele ja od ledna, kdy delaji odecty trnu, pak kdyz to prijde a je to v pohode, tak se vzdycky tak nesmirne ulevi…