Tiché dítě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
29
5.10.08 23:07

Tiché dítě?

Píšu tady ani nevím, jestli problém nebo jen obavu nebo je všechno v naprostém pořádku…

Patričkovi je 7 měsíců. Vesměs všechny děti kolem nás brebentěj, žvatlaj, výskaj,… jen Patriček nic. On je takový tichoučký miminečko, je to sice krásný, ale nevím, jestli to je správný. On maximálně strčí prstíky do pusinky a prská nebo vyslovuje samohlásky. Nevím, čím to může být. Když si hraje, je ticho, kolikrát ho mám na zemi, má kolem sebe hračky, převaluje se na různý strany, na bříško, na záda,… Kolikrát něco dělám a půl hodiny ani nevím, že ho mám, prostě si „hraje a nezlobí“. Ale není uzavřený do sebe, když k němu přijdu, tak si mě hned všimne, rozzáří se mu očička, pusu má od ucha k uchu, někdy výskne, rozhodí ručičkama, nožičkama a těší se, že si s ním půjdu hrát. Ale nevyjadřuje se nahlas. Myslíte, že může být něco špatně? S jazykem hýbe krásně, kolikrát když prská, tak vystrčí jazyk ven, někdy si s jazýčkem hraje, ale prostě nežvatlá, nezdvojuje slabiky, prostě nic.

Tak já nevím, jestli mám být ráda, že mám tichý dítě nebo se mám strachovat, že je něco špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
6.10.08 03:05

Ahoj Rustynko.

Podle toho, co pises, bych se nebala. Vypada to, ze mas jen zlaty dite. :-)
A reaguje na zvuky? Jestli ano, nemela bych strach. Dulezity je ocni kontakt, ze na tebe reaguje, kdyz te vidi, kouka ti do oci, diva se po hracce, kterou mu ukazujes a aby slysel (reagoval na ty zvuky). Pokud toto vsechno je ok, je podle me tvuj chlapecek v naprostem poradku.:-)

• Citovat
  • Upravit
2901
6.10.08 06:47

Rusty - a co na to pediatr? Kdyby bylo nějaké podezření na smyslovou vadu, tak by tě na to určitě upozornil…Myslím prohlídka v 8mi měsících je zaměřená na posouzení sluchu, tak uvidíš … Ale kdyby se mi něco nezdálo, fakt bych to hned probrala s pediatrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
6.10.08 10:22

Moje první dítě je malinkatý hyperaktivní čertík. Že ho máme, ví sousedi široko daleko. Kolikrát jsem si - když už toho na mě bylo hodně, říkala, jestli je ještě normální. No moje druhorozené dítko je taaaaaaaaaaaaaak hodné a klidné. ............................. Že si po zážitkách s prvním pro změnu říkám, jestli je normální:-)

Uvidíš, že máš zdravýho kluka. Prostě je to kliďas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
6.10.08 13:54

Neboj určitě je v pořádku zeptej s pediatra, ale uvidíš že tě uklidní že je prcek v pořádku. Já jsme měla doma naprostý opak. V 8,5 měsící lítal kolem nábytku a kecal. Uf . TeĎ neni žádná změna chvilku neposedí ani ústa nezavře :D :D
Brala bych takhle klidné dítko na podruhé-pro zněmu. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivi
1839
6.10.08 18:57

Neteř byla podobný typ. Taky strašně dlouho ani nepípla. Pediatr ji poslal na ORL, tam sestře řekli, že je v pořádku, a dál to neřešili.
Teď už chodí do školy a mluví krásně srozumitelně…

Takže jestli máš velké starosti, tak zkus pediatra požádat o nějaké specializované vyšetření. Ale nejspíš si starosti dělat nemusíš, když slyší, reaguje a nějaké hlasivkové zvuky vydává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
6.10.08 23:49

Nečetla jsem příspěvky …
náš jára byl živé dítko, to zas jo (teda je pořád) ale taky se nějako moc hlasově neprojevoval.Mimina si žvatlaj broukaj a on nic nic. Ale časem to přišlo taky, a te´d bych mu pusu občas nejraděj zalepila :D.
Tvrdím že se neprojevoval, aby na nás mohl vybalit rovnou sáhodlouhý monolog ;).

• Citovat
  • Upravit
29
9.10.08 21:50

Holky, díky moc. Uklidnily jste mě. :srdce: Dám mu jeho vlastní prostor a přestanu myslet na blbosti. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.10.08 09:09

Rustynko, já bych přeci jen pro klid duše zašla k pediatrovi aby vás poslal k foniatrovi.Nejsou to blbosti, stává se to. nechci strašit. podle příznaků by mohlo jít o vadu sluchu. Děti breptají,ale už nežvatlají, jak popisuješ. Chybí sluchová vazba, tak proto nežvatlají a schopnost komunikovat se zhoršuje. Raději tam zajdi, až máš klid. Dej určitě vědět.Pa. Martina

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure