Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
a proc anonymni?? ![]()
ja dam 2 Mascarpone, 2 pomazankova masla a 1 kysanou smetanu plus mouckovy cukr, do pressa hodne rumu a dlouhe piskoty a chutna nam ![]()
ahoj…nedam dopustit na tento recept, urcite vyzkousejte…
Tiramisu s irským krémem
350 ml kávy, připravené z 350 ml vody a 9 čajových lžiček instantního expresa
250 ml krémového likéru Bayiles
400 g dlouhých cukrářských piškotů
2 vejce
75 g moučkového cukru
500 g mascarpone
2,5 čajové lžičky kakaa
1. V mělké míse smícháme do studena vychladlou kávu a 175 ml Baileys.
2. Do tekuté směsi namáčíme piškoty aby rovnoměrně zvlhly, avšak nesměji rozbřednout. Dno čtvercové mísy(22×22 cm) vyložíme vrstvou piškotů.
3. Vejce rozklepeme, ale pozor: bílky oddělíme každý zvlášť a oba žloutky vyklopíme do mísy. Ke žloutkům přisypeme cukr a šleháme, až vznikne hustá světležlutá pěna. Všleháme zbývajících 75 ml Baileys a mascarpone, a tak získáme nadýchaný krém.
4. Z jednoho bílku ušleháme tuhý sníh, což zvládneme i ručně. Sníh zlehka vmícháme do základního krému, aby se nadlehčil. Polovinu hotového krému potřeme piškoty v míse.
5. Pokračujeme druhou vrstvou piškotů, kterou potřeme zbývajícím krémem.
6.Mísu přikryjeme plastovou potravinovou fólií a uložíme přes noc do lednice. Před podáváním posypeme tiramisu kakaem, které prosejeme čajovým sítkem.
je pravda ze 2 zloutky by tm jeste prijit meli ale mame ditko na vejce alergicky, takze to jde i bez toho ![]()
Takto
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…
Je vynikajuce, Kazdy kto ho jedol, chvalil
Zuzana
Já zkoušela z pomazánkového másla a letělo do koše celý. Zkusila jsem i z mascarpone, ale taky to nebylo ono, takže si ho raději koupím. ![]()
hele skvělej jednoduchej recept - zaručuji že chutná božsky:
budeš potřebovat
2 vejce
dlouhé piškoty
rozpustnou kávu
maskarpone
kakao (granko)
cukr
uděláš kafe tak 350 ml ( 4 velké lžíce kávy plus 2 lžíce cukru) -necháš vystydnout
krém- pořádně rozšleháš 2 vejce a postupně přidáváš cukr (8 velkých lžic), pak do toho hodíš mascarpone a šleháš tak 3 minutky
piškoty jemně namáčíš z každé strany do kávy a dáváš podél nádobky na teramisu
no a pak uděláš jedno patro - natřeš krémem, druhé patro atd. a to horní hezky posypeš kakaem
pak šup do lednice na min. 8 hodin
teramisu takhle dělám každý týden - je pryč za 5 minut
![]()
pavisvec píše:
ahoj…nedam dopustit na tento recept, urcite vyzkousejte…Tiramisu s irským krémem
350 ml kávy, připravené z 350 ml vody a 9 čajových lžiček instantního expresa
1. V mělké míse smícháme do studena vychladlou kávu a 175 ml Baileys.
250 ml krémového likéru Bayiles
400 g dlouhých cukrářských piškotů
2 vejce
75 g moučkového cukru
500 g mascarpone
2,5 čajové lžičky kakaa
2. Do tekuté směsi namáčíme piškoty aby rovnoměrně zvlhly, avšak nesměji rozbřednout. Dno čtvercové mísy(22×22 cm) vyložíme vrstvou piškotů.
3. Vejce rozklepeme, ale pozor: bílky oddělíme každý zvlášť a oba žloutky vyklopíme do mísy. Ke žloutkům přisypeme cukr a šleháme, až vznikne hustá světležlutá pěna. Všleháme zbývajících 75 ml Baileys a mascarpone, a tak získáme nadýchaný krém.
4. Z jednoho bílku ušleháme tuhý sníh, což zvládneme i ručně. Sníh zlehka vmícháme do základního krému, aby se nadlehčil. Polovinu hotového krému potřeme piškoty v míse.
5. Pokračujeme druhou vrstvou piškotů, kterou potřeme zbývajícím krémem.
6.Mísu přikryjeme plastovou potravinovou fólií a uložíme přes noc do lednice. Před podáváním posypeme tiramisu kakaem, které prosejeme čajovým sítkem.
hmm to zní taky dobře ![]()
Vera111 píše:
hlavně ne z pomazánkového másla!
my třeba ve škole na praxi děláme z pomazánkového másla a chutná mi víc než z mascarpone..
http://recepty.vareni.cz/…oveho-masla/ dělám to podle tohoto receptu a nechutná mi,tak chci zkusit něco po čem mi mužskej řekne,že to bylo výborný…
jo ještě dodám, že to vždycky dělám večer, zabere to tak15 minut
a ráno už je pryč ![]()
Hm, a když nemáte citrón, dejte tam sójovku… ![]()
Nic proti pomazánkovýmu máslu, ale nenazývejte to pak tiramisu.
Dobrý recept i s povídáním zde: http://luciedvorakova.blogspot.com/search?…
to se tak stydíš za to, co si myslíš o pomazánkovém máslu v tiramisu? ![]()
Tiramisu miluju
Přikláním se k receptům s mascarpone, s tím pomazánkovým máslem se to, s prominutím, nedá žrát ![]()
Chtěla bych se s Vámi poradit jak na domácí tiramisu,mám pocit,že tomu mému něco chybí