Titul po ing.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50725
2.11.13 22:02
@danyk píše:
@Angua MUDr jsi hned po šestileté vejšce magisterského typu (i lékař, když studuje dál doktorandské studium, je pak PhD za jménem)

Já vím, ale nechtěla jsem to už rozebírat, aby to nebylo zmatené - když se to přímo netýká dotazu :lol: Snažila jsem se to zjednodušit.

@j.a.n.i1 píše:
@Angua Jojo, docent tam je, ale je to stejně jako profesor akademická hodnost, tedy něco jiného než Ph. D.

No jistě, je to víceméně další stupeň, ne? :nevim: Tak to říkám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
2.11.13 22:03
@j.a.n.i1 píše:
Jo, přesně tak a velmi pravděpodobně se bude pan Novák rozhlížet na koho to mluvis :mrgreen:

Asi tak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mlady milenec
2.11.13 22:05

Základ bakalář stále není navzdory Boloňskému procesu. Po Ing. nemusí „být“ (to zní dementně) člověk nevyhnutelně PhD. (velký doktorát), může se také stát např. PhDr. nebo RNDr. (malé doktoráty či pseudodoktoráty).

K otázce - s velkou pravděpodobností má doktorát, může ale i mít malý doktorát (výstup rigorózního řízení), který se vůbec nedá srovnávat s velkým doktorátem. Rígo spočívá v tom, že si někdo prodlouží magisterské studium o rok, kdy napíše trochu delší diplomku a složí případně nějaké trochu těžší zkoušky než magisterské státnice.

• Citovat
  • Upravit
102087
2.11.13 22:05

@Angua Víceméně jo, ale nemůže ho získat nikdo kdo nepracuje ve skole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mlady milenec
2.11.13 22:07

Za českej titulovej fetiš bych liskal… Je to stupidní systém kastování společnosti.

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
2.11.13 22:08

Nad čím se spekuluje? Na tomto odkaze je zveřejněn seznam titulů - tady v pořadí, jak se píšou před a za jménem, nicméně když si to přečteš odspodu (tu první sérii), tak to jde v pořadí, jak se udělují.

• Citovat
  • Upravit
50725
2.11.13 22:11
@j.a.n.i1 píše:
@Angua Víceméně jo, ale nemůže ho získat nikdo kdo nepracuje ve skole.

Jo, pravda.

@mlady milenec píše:
Základ bakalář stále není navzdory Boloňskému procesu. Po Ing. nemusí „být“ (to zní dementně) člověk nevyhnutelně PhD. (velký doktorát), může se také stát např. PhDr. nebo RNDr. (malé doktoráty či pseudodoktoráty).K otázce - s velkou pravděpodobností má doktorát, může ale i mít malý doktorát (výstup rigorózního řízení), který se vůbec nedá srovnávat s velkým doktorátem. Rígo spočívá v tom, že si někdo prodlouží magisterské studium o rok, kdy napíše trochu delší diplomku a složí případně nějaké trochu těžší zkoušky než magisterské státnice.

Jasné, ale furt je to doktor - z hlediska oslovení. Tak je formulován dotaz, nevíme, o co přesně zakladatelce jde :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
2.11.13 22:12

Jen poznámka: Ph. D. se píše takto a nikdy jinak (bez merery, s tečkou). Mám na to papír :-) A protože jsem to v této diskusi nenašla správně napsané, tak si dovolím to upřesnit. Jinak postup získání tohoto titulu byl popsán správně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
2.11.13 22:14

Oslovení je „paní doktorko“, jinak ta mezera se tam objevila sama (nechápu), správně je to fakt bez mezery (Ph. D.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
2.11.13 22:15

@rychnov3 Jo a díky automatickým opravám to mas napsané stejně blbě jako já :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
2.11.13 22:15

Po ing. může být Ph. D (psáno za jménem) nebo MBA (pouze pokud by studoval a navazoval ekonomii)

až tprve po Ph. D může být Doc. výš se studobat nedá, titul prof. se uděluje za zásluhy

u titulů, kde je Dr. (MUDr., JUDr., PhDr., MVDr.) je možné po nich získat Doc. a prof. tak jako výše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
2.11.13 22:17

@j.a.n.i1 No, koukám na to. Ale to D. je velké a i za ním je tečka. Tu mezeru nechápu, edituju to, ale je to tam zase. Ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
2.11.13 22:20

@rychnov3 Ta mezera tam bude vždycky, to dělá emimino neb tu spousta lidí není schopna dat za tečku mezeru a pak se to po nich nedá číst…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
2.11.13 22:23
@rychnov3 píše:
Jen poznámka: Ph. D. se píše takto a nikdy jinak (bez merery, s tečkou). Mám na to papír :-) A protože jsem to v této diskusi nenašla správně napsané, tak si dovolím to upřesnit. Jinak postup získání tohoto titulu byl popsán správně ;)

Ano, máš pravdu, moje chyba :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
2.11.13 22:26
@Angua píše:
Ano, máš pravdu, moje chyba :D

To víš, potvoris titul, to je v našich končinách neomluvitelne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit