Titul po ing.
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@j.a.n.i1 nebylo to úmyslné ![]()
BTW nám teda ve škole říkali, že titul by měl člověk uvádět tak, jak ho má v diplomu. Takže kdyby mu ho tam náhodou napsali blbě, tak by ho měl psát takto
Lepší příklad je asi to, že dřív byl ing. s malým i - takže někdo to tak uvádí a má to dobře, protože takto to má zapsané v diplomu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A není lepší titul vůbec neuvádět? Pro mě je kdokoliv v prvé řadě pan Novák a může to být klidně 80 letej dědek ověšenej písmenkama před jménem za jménem. Největšího potešení pak dosahuji, když sleduji výrazy takovýchto zaprděných akademiků, když je z pozice „pouhého“ studenta oslovuji kolego či když jsou opravdu ješitní, tak kolegáčku. K nezaplacení
.
- Citovat
- Upravit
@mlady milenec píše:
A není lepší titul vůbec neuvádět? Pro mě je kdokoliv v prvé řadě pan Novák a může to být klidně 80 letej dědek ověšenej písmenkama před jménem za jménem. Největšího potešení pak dosahuji, když sleduji výrazy takovýchto zaprděných akademiků, když je z pozice „pouhého“ studenta oslovuji kolego či když jsou opravdu ješitní, tak kolegáčku. K nezaplacení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@subsomi píše:
Po ing. může být Ph. D (psáno za jménem) nebo MBA (pouze pokud by studoval a navazoval ekonomii)až tprve po Ph. D může být Doc. výš se studobat nedá, titul prof. se uděluje za zásluhy
u titulů, kde je Dr. (MUDr., JUDr., PhDr., MVDr.) je možné po nich získat Doc. a prof. tak jako výše
Najdi mi někoho, kdo má titul doc. MUDr. a za jménem nemá CSc. nebo Ph. D… ![]()
Vždy je tam mezistupeň. Takže je to MUDr. pak Ph. D. a pak až Doc.
Jinak vyčerpávající informace ohledně titulů najdete na wikipedii
- Citovat
- Upravit
@Pou77 píše:
Najdi mi někoho, kdo má titul doc. MUDr. a za jménem nemá CSc. nebo Ph. D…![]()
Vždy je tam mezistupeň. Takže je to MUDr. pak Ph. D. a pak až Doc.
Jinak vyčerpávající informace ohledně titulů najdete na wikipedii
radsi DELETE, protoze „mlceti zlato“
Příspěvek upraven 02.11.13 v 23:00
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mlady milenec píše:
A není lepší titul vůbec neuvádět? Pro mě je kdokoliv v prvé řadě pan Novák a může to být klidně 80 letej dědek ověšenej písmenkama před jménem za jménem. Největšího potešení pak dosahuji, když sleduji výrazy takovýchto zaprděných akademiků, když je z pozice „pouhého“ studenta oslovuji kolego či když jsou opravdu ješitní, tak kolegáčku. K nezaplacení.
Někdy je to potřeba, třeba právníkovi nebo lékaři by člověk nevěřil, kdyby tam ten titul neměl. Jako nechápu, proč to má někdo napsaný třeba na poštovní schránce. V OP to už částečně chápu, můj bratranec to tam má dopsané tlakem zaměstnavatele například. Ale já jsem třeba kupovala motorku a ve velkém techničáku je uveden majitel, pak to odhlásil a znovu to přihlásil sám na sebe - ale tentokrát už na sebe jako na inženýra. ![]()
- Citovat
- Upravit
Já jsem si třeba v euforii nechala titul do občanky napsat - zrovna jsem si vdávala, stěhovala, měnila jsem ji prostě, tak jsem to tam nechala dát. Mám jenom Bc., ale i tak to na něco nebylo špatné, bohužel u nás to tak funguje, ale hlásila jsem se pak přechodně na ÚP a jednali se mnou úplně jinak, než když jsem tam byla po maturitě bez titulu. Prostě může se to hodit pro lidi, kteří potřebujou mít papírově podložené, že nejsi jako tak úplně blbá
Je to smutné, ale je to tak…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Angua píše:
@ncc1701Já jsem si třeba v euforii nechala titul do občanky napsat - zrovna jsem si vdávala, stěhovala, měnila jsem ji prostě, tak jsem to tam nechala dát. Mám jenom Bc., ale i tak to na něco nebylo špatné, bohužel u nás to tak funguje, ale hlásila jsem se pak přechodně na ÚP a jednali se mnou úplně jinak, než když jsem tam byla po maturitě bez titulu. Prostě může se to hodit pro lidi, kteří potřebujou mít papírově podložené, že nejsi jako tak úplně blbá
Je to smutné, ale je to tak…
presne tak to je - to o cem psal mlady milenec. Spousta lidi to tam neda kvuli sobe, ale kvuli blbcum (casto i titulovanym) z okoli.
A i v tom technicaku to chapu - kvuli policajtum.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mlady milenec píše:
zřejmě si mladík, který toho o životě ještě moc neví ![]()
Titul nemám ani v OP ani na zvonku a neuvádím ho, když to není nutné, ale…
1. při žádosti v bamce o hypotéku se ptají na nejvyšší dosažené vzdělání a čím vyšší titul tím bonutnější klient
nepochopitelné, ale s vyšším titulem prostě půjčí raději
nechápu, neřeším, ale v tom případě už na veškerých dokumentech a v korespondenci s bankou je titul uveden
2. v práci se ptali na vzdělání, chtěli kopii diplomu, ve smlouvě je titul, v praxi se kolegové oslovují bez titulu jak v hovoru tak v mailech, ale pokud jsem psala maily nebo dopisy „ven“ tak vždy s celým podpisem, titul, jménu, firma, funkce
Jo a mimochodem, co jsem na rodičovské, tak mám pocit, že mám inteligenci na úrovni svých dětí a diplom bych měla vrátit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mlady milenec píše:
připomněl si mi manžela, nedávno v práci (malinkatá firmička, cca 20 lidí) zakopnul o klučíka z Ovy, který tam maká půl roku na nějaký úvazek a nějak se na mojého vyjadřoval, později mu někdo řekl, že je otitulovanej před i za, tak mladík se jal omlouvat… fakt pako, hrozně nás taky pobaví když si na tom někdo zakládá
![]()
Můj chlap je poctivka studijní mol, pořád něco někde štrachá, publikuje a vzteká se, že lidi neradi dávají do publikací výsledky svého snažení, ae plní to tlachy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Angua
Já se tomu nedivím, že jednají jinak, hlavně na úřadech, protože ten titul už dává jakousi jistotu, že nejsi jedna z těch afektovaných, kteří tam klepou dnes a denně a sama máš osvojená nějaká pravidla slušného vystupování, případně ty sama jsi připravena s nimi jednat naprosto jinak.
@AniNevim
Byla to motorka na výstavu někde na chatě, ne na ježdění.
- Citovat
- Upravit
@AniNevim píše:
presne tak to je - to o cem psal mlady milenec. Spousta lidi to tam neda kvuli sobe, ale kvuli blbcum (casto i titulovanym) z okoli.
A i v tom technicaku to chapu - kvuli policajtum..
já si to dala při nějaké změně kuli jednání lidí na úředech, je mi stydno i za ně, i za sebe, bohužel
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ncc1701 no je to tak, bohužel…
Ale už se mi to stalo i u dětské doktorky - jsem se jí na něco ptala, jak to myslela, tak mi nejdřív říká „no prostě to sledujeme“. Pak se zamyslela a říká - no, ale vy jste vysokoškolačka, tak vám to řeknu
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@subsomi píše:
zřejmě si mladík, který toho o životě ještě moc neví
(blah blah blaaaaaaaaah)
Mně se líbí, když se někdo vyjádří trochu peprněji nad lidským snobismem, jak potrefené husy začnou vylízat a kejhat.
Naopak, tvůj případ s bonitou klienta je poměrně logický - vychází to ze scoringových modelů a velkých datasetů. Není na tom nic diskriminačního - čísla nelžou. Tady takové malichernosti jsem ale neřešil.
- Citovat
- Upravit
To je sice možný, že máš na to papír, ale to neznamená, že víš všechno, třebaže si to můžeš myslet
. Ph·D· = PhD = PhD· = D·Phil =… Neni zde jednotná konvence, zákon umožňuje více možností.
Všechny tituly jsou k smíchu. Když vidím nějakého debila, co zdůrazňuje svůj titul, tak bývám velmi nepříjemný. Nejlepší jsou potom experti, co si jdou po absolutoriu ihned měnit občanky.