Tlačení do podpisu společné dohody o péči o dítě

40
13.3.24 08:22

Tlaceni do podpisu spolecne dohody o peci o dite

Ahoj, prosim, mate nektera podobnou zkusenost? Manzel se chce rozvadet, ma nekoho jinyho. Mame 3,5 letyho syna. Puvodni domluva byla spolecna dohoda o dite, ale postupem casu jsem o tom zacala premyslet a dohodu mu zatim nepodepsala. On ted tlaci, ze mam papiry doma dost dlouho a ze jestli to nechci podepsat, tak pozada o stridavou. Ze s tim nema problem a bude rad, kdyz u nej syn bude cely tyden. Takze to vyhovuje jemu, ale podle me by byl pro syna tyden dlouhy, navic kdyz s nim nikdy nikde nebyl. Az nedavno jednu noc u milenky. Nikdy ho nevzal na hriste atd.,pry na to nikdy nebyl. Je toho nazoru, ze o dite se ma zenska postarat sama. A proto z moji strany laska vyprchala. Jde mi o to, co byste delali. Nemam rada kdyz me nekdo do neceho tlaci. Ale manzel specha s rozvodem a mam to podepsat do konce mesice, jinak da navrh na stridavku. Vi, ze s ni uplne nesohlasim, mozna az bude syn starsi a takhle me vydira. Diky vsem za nazory!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
13.3.24 08:28
@connie01 píše: Více

Nějak nerozumím-proč tu dohodu nepodepíšeš, co ti na ní vadí? Pokud je tam něco, co ti nevyhovuje, tak to téma otevři a sepište to znovu a lépe tak, aby to vyhovovalo vám oběma. Tímhle prodlužováním řešení ho akorát naštveš a jak to dá na soud, pochybuju, že by měl chuť se s tebou nějak dál domlouvat po dobrém :nevim: A ano, klidně by dostal střídavku, fakt, že s dítětem nikdy nebyl na hřišti soud zajímat nebude. Uvědom si, že otec, co se chce starat o vlastní dítě a navíc je ochotný se domlouvat, je to nejlepší, co můžeš mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2778
13.3.24 08:39

Stridava pece muze byt i nerovnomerna. Musis si ujasnit co chces ty. Vnitrne. Ja to mam treba tak, ze si myslim ze otec by se mel podilet a starat se ty 3 dny ze 7 dni. Nelibi se mi jeho natlak, nevim proc by mel mit novy zivot s milenkou a hafo casu. Chtel dite, manzelku, neni svobodny a tak at se stara. Ty budes potrebovat cas pro sebe, odpocinout si, v klidu uklidit. Mit za cas volne dny aby sis mohla nekoho najit az na to budes mit naladu. Nebud ustvana matka co se stara od rana do vecera. I kdyz si panove maji brat dite jeden vikend za 14 dni, nekteri to zrusi a zeny se pak staraji nonstop. Na nejake peci bych tedy trvala a chtela to mit na papire. A jak se teda bude postupovat kdyz se dohoda porusi.

Myslim ze potrebujes pravnicku, poradit se ohledne navrhu co sepsal tvuj muz, ale i vzhledem k majetku, prijmum. To ze na tebe tlaci je podezrele. Potrebujes zenskou, co dela rozvody, pracuje s tim denne, vi co a jak a da ti nahled o kterem ani netusis ze jde. Je to investice ktera se ti vyplati, potrebujes nekoho na sve strane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
13.3.24 08:51

My jsme dohodu o společné péči ladili několik měsíců. Nakonec jsme šli k právnicce a ta pár dní jsem nesla všechny dohody ( děti, majetek, rozvod) na podatelnu. Společná péče ( a la asymetrická střídavka) nám funguje už 9 let. Máme tam teda určené alimenty. S penězi byl u ex vždy problém, tam bych to jen na dohodě a domluvě nenechala. Ale na všem ostatním se domlouváme v pohodě.
Chápu, že jsi zklamaná. Můj ex se do té doby taky nestaral. Já byla unavená, naštvaná a v podstatě to, že po rozchodu chtěl děti do střídavky a nic jiného ( potom objevil společnou) nepřicházelo v úvahu, jsem brala jako útok a špatný vtip. Do té doby s nimi byl sám možná tak 2h týdně, a to taky až když mu to poradil manželský poradce. Ale nakonec jsem si to přebrala tak, že když chce, tak ať to má. A sama jsem postupně vytvářela možnosti, abych nebyla doma, a všichni si postupně na větší zapojení otce zvykli. Takže když jsme se půl roku po rozvodu rozestehovali, mohla jsem být celkem v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
13.3.24 08:53

Přistup na stridavku. Par dnů v týdnu s tim, že cely týden je moc. Až bude dite starší, muze to byt i tyden. Společná péče nema žádné presné terminy a ty budeš neustale v napětí, kdy co vymyslí a dite bude chtit. Vyraz mu zbraň z ruky. Bude to lepší pro všechny. Jen pro taťku ne, protože s tím v podstatě
nepočítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
13.3.24 08:57
@Vada píše: Více
:potlesk: A překazí mu to volné večery s milenkou, která pravděpodobně rychle vycouvá :P
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
13.3.24 08:59

My máme společnou proto, že v době rozvodu jsem byla na RD. Děti malé, 2 a 4 roky. Nedokázali jsme napsat žádný rozumný schůdný interval. Natož na roky dopředu. Takže máme společnou, intervaly se průběžně měnily podle našich možností a potřeb dětí. Ale nějakou představu jsme už tehdy měli a v podstatě to tak obecně máme doteď. Je dobré, když i děti ví co a kdy bude. Když to má nějaký režim. Na vybočeních se domlouváme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
13.3.24 09:12

Doporučuji prvně dojít na OSPOD (sociálka). Prvně jdi sama, potom s ještě manželem. Jinak střídavá péče nebude.
Potom si ujasni, co chceš Ty. Napiš si, co je pro Tebe přínosné, co ne.
Něco udělejte s kompromisem. Pokud máš nějakého psychologa/ psycholožku, bylo by dobré za ním/ ní zajít.
Ty si potřebuješ také odpočinout, střídavá péče by Ti to i umožnila.
S manželem si sepište, co by bylo pro syna vhodné.
Každý bude mít u sebe:
Léky, kdyby náhodou syn onemocněl.
Oblečení nepřevážet, ať má u každého nějaké. Ne abys´ měla práci s tím, že budeš muset připravovat věci ssebou a tatínek nehne ani prstem.
V létě opalovací krém, sluneční brýle.
Atd…, vhodné si doplň.
Vydírání z jeho strany ohledně Tvého podpisu je pod pás. Na to se také zeptej na sociálce.
Přeji velké oškubání Tvého manžela. :cert:
Drž se. :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81482
13.3.24 09:15

Společnou péči máme už asi 9 let a nemůžu si to vynachválit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101920
13.3.24 09:16

@jitka 11 Aha, takže oni se na necem dohodli, žena si to rozmyslela a úmyslně zdržuje, ale on ji vydírá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
13.3.24 09:18

@jitka 11 no, bude si muset zvyknout, že některé věci dělají chlapi jinak, nebo vůbec.
Sluneční brýle…když je nebude mít, tak co?
Opalovací krém je fajn mít stejný, osvědčený. Anebo je to jedno.
Ze spousty věcí se jí budou kroutit palce u nohou. Je potřeba se i nad dost věcí povznést. Chlapi opravdu obvykle nefungují a nemyslí na všechno jako my.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
13.3.24 09:20
@j.a.n.i1 píše: Více

Vydírá ji tím, že se chce starat o vlastní dítě. No toto.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101920
13.3.24 09:22

@jitka 11 A k cemu sepisovat takove blbosti jako leky, kdyby onemocněl, sluneční bryle,… On je svéprávný, takže o beznych vecech si rozhoduje sama nepotrebuje to mit od tebe (zeny) sepsané…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
13.3.24 09:24

@jitka 11 No tady je krásně vidět to šlápnutí na kuří oko. Rady, jak chlapa co nejvíc sedřít z kůže a postavit do role nesvéprávného blbečka, co ani nezvládne koupit Paralen, když má dítě horečku, natož aby ho namazal opalovacím krémem, když půjdou k vodě. Tvůj ex byl asi hodně velký tragéd co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24765
13.3.24 09:25
@j.a.n.i1 píše: Více

On je zřejmě nesvéprávný. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...